Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló? (Bővebben lent. )

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Nem szedtem még fogamzásgátlót. Olvastam már dolgokat, hogy akkor kell elkezdeni amikor megjön épp a mensid, de ugye van a 7 napos szünet és akkor hogy áll be pont úgy hogy a következő hónapban már azalatt a 7 nap alatt nem szedsz? Meg ugye olyan időpontot kell kiválasztani amikor nem felejted el és általában otthon vagy...stb. Leírná nekem mit hogy kell, meg mi hogy van a fogamzásgátlóknál az általánosságoktól kezdve ha pl. elfejelted bevenni?:) Csak kíváncsi vagyok meg inkább tájékozódnék előtte, hogy majd ne legyen gond, éppen ezért bunkó válaszok pls kíméljenek:) 18/L
2010. jan. 24. 19:55
 1/3 A kérdező kommentje:
kimaradt egy helyről, hogy valaki/k:)
2010. jan. 24. 19:56
 2/3 anonim ***** válasza:

általános szabály nemnagyon van. a betegtájékoztatókból kb minden kérdésedre választ kapsz. nem minden foggátlónal baj pl ha egy szem kimaradt.

röviden a lényeg annyi, h vagy az első menzeszedkor kell bevenned, vagy a menzesz 5. napján. a menzesz 5. napjánt az orvosok akkor szokták javasolni, ha a ciklus rendszertelen, és a közti vérzéseket el akarják kerülni.

a 7 napos szünetben a foggátló ugyanúgy véd, mint amikor nem szeded. azért, mert beállít magának egy folyamatot, azaz a tabletta a szervezetben beállít egy olyan folyamatot, hogy tudja h abban a 7 napban nem lehetsz terhes. hormonok működtetik a ciklusodat, a bevitt tabletták szabályoznak mindent.

ha felirattad nőgyógyásszal a tablettát, 1.2 dolgot tőle is megklérdezhetsz, az összes többi kérdésedre a válasz, pedig bennelesz a betegtájékoztatóban.

2010. jan. 24. 20:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Mivel csak nőgyógyász írhatja föl csak, elmész, és beszélsz vele. Ő úgy is elmondja, hogy kell szedni, elmondja mi van ha kimarad 1, vagy több tabi(azáért ügyelj rá, hogy ne maradjon ki), meg a dobozába lesz egy kis könyvecske, amibe minden jól le van írva. Ha valami most azonnal érdekelne, írd ide, és elmondom :)
2010. jan. 24. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!