Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Megtagadhatja az orvos a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megtagadhatja az orvos a tabletta felírását, ha nem megyek rákszűrésre?

Figyelt kérdés
2014. szept. 9. 23:46
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Nem konkétan engem kezel gyerekként az orvosom, ezt általánosságban mondtam, véleményként a szituációról.

Köszönöm szépen az információkat, de ez nekem sajnos nem segít jelen helyzetben. Nem mondtam hogy sose vennék részt ezen a vizsgálaton, hanem hogy jelenleg erre nincs felesleges pénzem, és irreálisnak tartom, hogy nem dönthetek saját belátásom szerint.

2014. szept. 10. 00:42
 22/31 anonim ***** válasza:

Nem minden SZTK-s orvos egyforma ám. Nálunk pl 4-5 közül lehet választani, egyik sem fizetős. Az egyik nekem annyira bevált, hogy nem mennék vissza a magándokimhoz, mert sokkal profibb, kedvesebb. Tehát találj egy neked megfelelőt.

Dönthetsz saját belátásod szerint, mert a rákszűrés nem kötelező. Viszont ha egy vényköteles receptet ad ki az orvos, akkor igenis utána járhat (utána KELL járnia), hogy milyen állapotban vagy, felírhatja-e, stb. Ugyanis ő nem dönthet aszerint, ahogyan a páciens éppen gondolja. Szabályok vannak, és nem véletlenül, hanem a betegei érdekében. Ha te nem fogod fel, hogy mindez neked lenne jó, hogy rákszűrésre jársz, akkor nem tudok már mit írni.

2014. szept. 10. 00:45
 23/31 A kérdező kommentje:

Őszintén örülök, hogy te megtaláltad a neked megfelelőt. Itt két orvos közül lehet választani, és direkt mindkettőre rákerestem. Mikor elolvastam a véleményeket, elég egyöntetű választ kaptam, és olyan történeteket, amiket olvasni is gyomorforgató volt, nem hogy átélni.

Az meg hogy nekem jó, jelenleg baromira részletkérdés, legalábbis az előtt a döntés előtt állni nem túl jó, hogy elmenjek egy normális orvoshoz, de hó végén úgy kelljen összekaparni mit eszek, vagy egy olyan orvoshoz, aki nem végez jó munkát. De igazából így is úgy is rosszul járok, mivel ha már holnap el tudnék menni, akkor is mire megjön a lelet, rég vége lesz a tabletta szünetemnek, és a jól felépített ciklusom romba dől, kezdhetem újra.

2014. szept. 10. 00:55
 24/31 anonim ***** válasza:
Akkor, ha már buktad, térjetek át óvszerre egy időre. Addig gyűjtsetek pénzt a magándokira, ahol nem félsz a vizsgálattól. Aztán visszaállsz majd a gyógyszerre. Többet nem tudsz tenni. És erre legközelebb érdemes előre gondolni, spórolni rá.
2014. szept. 10. 01:02
 25/31 A kérdező kommentje:

Valószínűleg így is fogok tenni, de sajnos nekem fogalmam sem volt, hogy bármire is gyűjtenem kéne. Elmentem szokott időben a receptemért (amikor elfogy, akkor szoktam betelefonálni), és közölte, hogy nem adhat, mert nincs papírom a rákszűrésről. Nyilván az én tájékozatlanságom is problémát jelentett, de egyszerűen ledöbbentett, hogy ilyenvszituációba hozott, ezért is tettem fel a kérdést, mivel szerintem ha most felírná, és két hónap múlva, miko tudok, elmennék, azzal sem okoznék problémát.

Ez is ihlette a kérdést, mert ezt tényleg irrálisnak tartom.

2014. szept. 10. 01:09
 26/31 anonim ***** válasza:

Gondolom úgy van vele, hogy egyrészt nem biztos, hogy visszamész, másrészt neki látnia kell a leletet, mielőtt gyógyszert ír. Ezért ez nem járható út.

Vond le a tanulságot, és addig marad az óvszer...

2014. szept. 10. 01:11
 27/31 anonim ***** válasza:

Igen, erre egészségügyi rendelet van. Ugyanúgy, ahogy pl. kontaktlencset sem adhatnak ki szemvizsgálat nélkül.

Ezek gyógyászati segédeszközök, nem lehet bárkinek adni, tudni kell, hogy a szervezete, szervei alkalmasak-e a használatukra. Ezen kár hisztizni, mert az orvosnak kötelessége megbizonyosodnia arról, hogy alkalmas vagy-e a tabletta felírására, mert ez az ő felelősége. Az eredményt neked nem is kell megtudnod, ha megkéred az orvost, hogy ne árulja el neked.

Régebben irathattál gyógyszert a háziorvosnál is, de nem véletlenül tiltották be ezt a módszert. Nem mellékesen, van más módszer is a fogamzásgátlásra.

2014. szept. 10. 02:08
 28/31 anonim ***** válasza:

Na szóval, a helyzet az az, hogy sok esetben egy gyógyszert csak szakorvos írhat fel. Amennyiben ír ilyen javaslatot, akkor az alapján a megadott ideig írhatja fel a háziorvos!

A rákszűrés, és a nőgyógyászati vizsgálat, meg a labor elvileg a te kockázatod.

De ha emiatt egy rák pár év alatt olyan stádiumba kerül, hogy kemo meg egyebek kellenek (holott rákszűréssel megelőzhető lett volna), a kezelésed költségeit a TB állja! Mindössze azért, mert te vállaltad a kockázatot!

2014. szept. 10. 08:54
 29/31 anonim ***** válasza:
59%

csóró vagy és primitív is

grat

2014. szept. 10. 21:42
 30/31 A kérdező kommentje:
Hát nem is tudom, szerintem az jobban primitívségről árulkodik, hogy valakit az anyagi helyzete alapján minősítesz. Örülök neki, hogy te csodálatos és gazdag vagy. Diákként biztos az lenne a normális, hogy milliomos vagyok. A primitívség meg alapból nem tudom hol mutatkozik meg szerinted, elmagyaráznád? Hisz te olyan gazdag és művelt lehetsz az alapján amit leírtál. ;)
2014. szept. 11. 00:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!