Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Megtagadhatja az orvos a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megtagadhatja az orvos a tabletta felírását, ha nem megyek rákszűrésre?

Figyelt kérdés
2014. szept. 9. 23:46
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

8-as válaszoló:

Nem tudom, ez valóban így van-e, mert nem tartom esélyesnek, hogy ezt ha baj van, visszavezetnék.

De ha mégis így van, akkor elég szomorú, az embereknek millió féle képpen lehetőségük van károsítani magukat, és ezt megis teszik, még sem a trafikost vonják kérdőre, hogy miért ad el cigit, attól lett XY tüdőrákos. Akkor itt sem kéne

2014. szept. 10. 00:11
 12/31 anonim ***** válasza:
83%
Tudod miért? Mert a trafikosnak az a dolga, hogy eladjon valamit. Az orvos pedig arra esküdött, hogy életeket ment, és megvéd a betegségtől. Nem, ő nem fogja a "ha beteg vagyok, nem akarok tudni róla" elved követni, mert ő pont ezek ellen van. Jogod van betegnek lenni, meghalni is. Neki meg joga van a tabletta felírás elutasítására. Ennyi.
2014. szept. 10. 00:14
 13/31 A kérdező kommentje:

Én ezt értem, de nekem nem ér meg jelenleg 10-12 ezreket az, hogy legyen róla papírom, hogy nem vagyok rákos, és az sem, hogy arról legyen , hogy az vagyok.

Tablettára viszont szükségem lenne.

Továbbra is úgy látom, hogy a saját felelősségemre döntenék, és ezt elkéne fogadja.

Nem teljesen ide tartozik, de mikor agyrázkódást kaptam, akkor is hazaengedtek saját felelősségre, mindez egy darab aláírásomba került. Ezt ugyan így itt is meg lehetne tenni.

2014. szept. 10. 00:16
 14/31 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kéne egy orvost egy trafikoshoz hasonlítani.

Vannak előírások, amiket be kell tartani. Emberi életekről van szó és az az orvos felelős értük, aki felírja a tablettákat. Nem véletlenül vannak vényköteles gyógyszerek, amiket csak orvosi javallatra adhatnak ki, mert nem valami cukorkáról beszélünk, amiket csakúgy kockázat nélkül bekapkodhatsz. És igenis visszavezetik, ha beteg leszel megnézik miket szedtél és azt is megnézik hogyan, milyen leletek alapján és ki írta fel.

2014. szept. 10. 00:17
 15/31 A kérdező kommentje:

Elnézést, a trafikos rossz példa volt, de a legutóbb írtam egy másikat.

Itt is ugyan úgy meglehetne oldani, hogy egy papírt aláírok, és máris nem lehetne az orvost felelősségre vonni.

2014. szept. 10. 00:20
 16/31 anonim ***** válasza:
87%

Mondok neked mást. Magad felé nem vagy felelősséggel, eddig rendben. De van egy párod, akivel gyanítom óvszer nélkül szeretkezel, hiszen gyógyszert szeretnél íratni. (illetve akkor majd fogsz)

Téged nem érdekel, hogy HPV vírusod van (ha esetleg van), de neki átadod, ő hordozó lesz, amit nem vesz észre, mert nincsenek tüneteit. Mi lesz, ha egyszer szakítotok? Ő pedig átadja egy másik nőnek, aki jár szűrésekre, aki nem akar beteg lenni, aki felelősséggel volt maga iránt, de hiába?

Tudod, a felelősségteljes szexuális élet nem ott kezdődik, hogy vágjanak hozzád egy tablettát. Matatnak benned? Egyébként is megvizsgál az SZTK-s orvos felírás előtt (nagyon remélem legalábbis), akkor már nem mindegy, hogy kenetet vesz-e? Így is, úgy is benned van. Csak éppen kiszűröd a betegségeket is.

2014. szept. 10. 00:21
 17/31 anonim ***** válasza:
Jogilag ilyen nincs, hogy aláírsz egy papírt és kiadnak egy gyógyszert. Az orvos azzal, hogy felírja neked, felelősséget is vállal érted, amit nem tudsz átvenni tőle.
2014. szept. 10. 00:24
 18/31 A kérdező kommentje:

Sztk-s orvos engem nem vizsgált meg, mivel magán orvosom van, egy éve szedek tablettát, hozzá járok a receptekért.

Viszont nála elég borsosak az árak, és nincs rá pénzem, és igenis tartom, hogy sztk-s orvos ne matasson bennem.

HPV-s pedig javíts ki ha tévedek, de nem lehetek, egy darab szexpartnerem volt eddig, Ő van most is. Szóval maximum a jelenlegi páromtól kaphattam volna, de akkor az elméleted helytelen, miszerint ha szakítunk, akkor a következő barátnőjével mi lesz, hisz ez nélkülem is megtörtént volna.

2014. szept. 10. 00:29
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs pénzed magándokira el lehet menni sztk-ba is. Ki lehet bírni azt a kemény 10 percet amit kb összesen betn töltesz és így van ingyen papírod arról hogy nincs bajod. Az, hogy te nem akarsz tudni róla és nem érdekel vagy nem hiszel a gyógymódokban/ jobban mondva lehetőségekben, az a te döntésed.

Tudod nehéz elhinni, de amikor kiderül hogy beteg vagy átértékelődnek a dolgok és máshogy látod az egészet. Sokan bármit megadnának azért, hogy korábban derüljön ki a baj és még az elején a kellő kezelést megkapják amivel nő az esélyük a túlélésre.

Jogod van ahhoz, hogy megtagadj vizsgálatot. De az orvos a te nézőpontod miatt nem fogja kockáztatni az állását és az ellenkezőjét csinálni, mint amire felesküdött. legyen akármilyen bunkó is, mert persze vannak orvosok. az ő dolga a gyógyítás és élet mentés.

2014. szept. 10. 00:30
 20/31 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdező, jogosan kezel úgy az orvos mint egy gyereket, hiszen olyan alapvető dologgal sem vagy tisztában nőként, hogy miért szűrünk méhnyakrákra.

A méhnyakrák az esetek jó 95 százalékában lassan alakul ki évek alatt. Először csak enyhe hámelváltozás van, ami nem rák, csak azzá alakulhat, továbbá a rákos elváltozás is először csak in situ jelentkezik, tehát ott helyben a méhnyakon, könnyen hozzáférhetően. Méhnyakrák szűréskor nem rákot keresünk, hanem hámelváltozást melynek lokális kezelése megelőzheti a rák kialakulását, továbbá a nagyon korai rákos elváltozás amit egy ilyen szűrés felderíthet, már ha az illető nő jár évente szűrésre, egy kemény 15 perces rutin műtétibeavatkozással megoldható.

Szóval teljesen jogos az orvos mentalitása, hiszen az alapvető tudnivalókkal sem vagy tisztában.

2014. szept. 10. 00:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!