Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan értessem meg a barátommal, hogy nem akarok fogamzásgátlót szedni?
Én 4 éve vagyok együtt a barátommal, és nem szedek fogamzásgátlót, mégpedig azért, mert el nem tudom képzelni, hogy bármiféle hormontartalmú tablettát, főleg fogamzásgátlót beszedjek. A barátom ezt maximálisan megérti, és soha nem zsarolna ilyesmivel.
És ha egy orvos, aki nem mellesleg nőgyógyász, azt mondja, hogy semmilyen rossz hatással nincs a szervezetre egy gyógyszer -legyen az fogamzásgátló, vagy bármi más- annak ideje lenne elgondolkoznia, hogy nem tévesztett-e pályát.
Egyesek azt hozzák fel, hogy akik nem szednek fogamzásgátlót, azok miért nem képesek ennyit megtenni a barátjukért?! Szerintem ez messze nem erről szól. Aki ebből ezt vonja le, azt nagyon sajnálom.
Chlamydia, candida, trichomonas, gonorrhoea, tripper, hepatitis B, hepatitis C, herpes, kankó, HPV, HIV, szifilisz... soroljam tovább?
Ezek ellen mind ellen véd a tabletta is igaz? Sajnos ismerek nem egy történetet, ahol fiatal lány belehalt valamelyikbe mert nem fordult orvoshoz időben és ismerek lányt akinek a hüvelyét kellett eltávolítani vagy/és a méhét valamelyik miatt, de van aki élete végéig gyógyszeres kezelésre szorul. Megéri?
Könnyen erőlteti a a fogamzásgátlót, nem neki kell hormonnal teli gyógyszert szedni. Kíváncsi lennék, hány férfi szedne tablettát, hogy "megtegyen ennyi a barátnője miatt". :D
11-es voltam :)
Ha nem érti meg, akkor két dolgot lehet tenni:
1. Hagyod a francba, és keresel egy értelmesebb partnert.
2. Kerestek kompromisszumos megoldást.
Én sem szeretnék tablettát szedni, a párom meg is érti ezt. De főként az ő kedvéért egy idő után beszereztünk egy lea contraceptivumot. Így néha azt használjuk, néha marad az óvszer. A pharmatexet is próbáltuk, de az nem vált be (bár megjegyzem, hogy az önmagában egyébként sem elégséges, kell mellé legalább a megszakítás).
Szerintem egy érett, felnőtt párkapcsolat nem arról kellene, hogy szóljon, hogy mindenáron a másikra akarjuk kényszeríteni az akaratunkat. Meg kell hallgatni a másikat, megbeszélni a dolgokat, aztán olyan megoldást keresni, ami mindenki számára elfogadható.
Az a baj, hogy a köztudatban (főként a férfiaknál) az van, hogy a fogamzásgátlónak semmi káros hatása nem lehet. Nyilván sok nő használja gond nélkül, de bizony okozhat gondokat, a környezetemben nem is egy példát tudok rá mondani.
Szerintem tényleg a nőnek kell eldöntenie, hogy vállalja-e ezt a kockázatot vagy sem. Ha létezne férfi tabletta, azt sem akarnám ráerőltetni olyan férfira, aki nem szeretné szedni.
Köztes megoldás kell, vagy másik partner.
ismerek olyan lányt, akinek 16 évesen trombózisa lett, mert nem ment el vérvizsgálatra, mielőtt felírták neki a fogamzásgátlót. én fél évig szedtem, nálam súlyos depressziót okozott a tabletta (ami egyébként az egyik leggyakoribb mellékhatása) ezért abba kellett hagynom. egyébként hosszútávon még inkább káros hatásai vannak, nem véletlen, hogy sok nőnek a tabletta abbahagyása is komoly tüneteket okoz. illetve kimutatták a kapcsolatot a mellrák és a tabletta szedése között is (benne is van a betegtájékoztatóban, hogy növeli a mellrák esélyét). ha nem akarod szedni, ne szedd.
amikor egy partnerem erőlteti a fogamzásgátlót, azt mondom neki, hogy fagyassza le a spermáját és végeztessen el vazektómiát. ha gumi nélkül akar dugni, tegyen érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!