Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A menstruáció mely időszakában van a legnagyobb esély a terhességre, és mikor a legkevesebb?
Én meg azt tenném hozzá, hogy ciklusfüggő, hogy kinek mikor van ovulációja. A középidő csak a 28 napos tankkönyvi ciklusra igaz.
A ciklus két szakaszra, follikulárisra és luteális fázisra osztható. A luteális hossza adott nőnél általában állandó és normális esetben 13 és 15 nap közötti (átlagosan 14), míg a follikuláris hossza óriási szórást mutat még adott nőnél is.
A follikuláris és luteális szakaszt az ovuláció "választja" ketté.
Miért emelted ki, amikor kaptál rá választ?
Ha arra számítasz, hogy valaki megmondja neked konkrétan, hogy az elsőtől a mittudoménhányadik napig ennyi és ennyi az esély, majd onnantól meg ennyi... akkor arra hiába vársz!
Az ovuláció előtt néhány nappal és az ovulációt követő 1 nap közötti szakaszon a legnagyobb az esély.
De hogy kinek mikor van ez az időszak, az továbbra is ciklusfüggő!
Olyan nap pedig nincs, amikor nulla lenne az esély.
Én sem értem miért emelted ki a kérdést, mikor használható és értelmes válaszokat kaptál. Ráadásul annyit sem vagy képes ideböffenteni, hogy "kösz".
De akkor még egyszer leírom én is:
Szabályos ciklusok esetén kb. a következő vérzés előtt 14 nappal van az ovuláció. Mivel a hímivarsejtek kb. 3 napig életképesek, a petesejt meg kb. egy napig, így a legnagyobb esély az ovuláció előtti 3 napon, az ovuláció napján és az utána lévő napon van.
A legkisebb meg nyilván a menzesz előtti pár napon, és a menzesz első pár napján.
1. A nő nem gép. Simán előfordulhat, hogy valami miatt hamarabb vagy később van ovuláció.
2. Előfordulhat az is, hogy egy ciklusba több petesejt érik meg.
Ha nem akarsz gyereket, akkor a ciklus MINDEN NAPJÁN védekezni kell. Nincs olyan nap, amikor tuti nem leszel terhes.
És napra pontosan meg lehet állapítani, hogy mikor lesz egy nőnek mentruációja.
Kösz.
Ha ultrahanggal végigkövetik a ciklusát, akkor ugyan nem napra pontosan, de meg tudják mondani.
Vagy ha az illető ismeri a teste jelzéseit, méri mindig az ébredési hőmérsékletét, nézi a nyákot, meg tudja állapítani a peteérést és abból tudhatja, hogy mikorra várható.
De a menstruáció olyan ciklusokban is jelentkezik, amikor valamilyen okból nem következett be az ovuláció (mert a megvastagodott méhnyálkahártya mindenképpen leválik). Na ilyen esetekben, nem lehet megjósolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!