Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a barátnőm fogamzásgátlót szed, de kapott antibiotikumot, lehet terhes? (bővebben lent. )
Igazából már osztottam,szoroztam,négyzetre emeltem gyököt vontam.
Ami a terhesség mellett szól:
Csökkenti a hatását az antibiotikum(Orvos szerint nem függeszti fel)
Közösültünk
Ami ellene szól:
Fogamzásgátlót már szedte.
4 óra helyett 8 óra felszívódási időt adott neki
Menzesz 4. napja (elvileg ekkor már peteérés nincs)
Ami a terhesség mellett szól:
Bepriccoltál
ez kimaradt.
"Menzesz 4. napja (elvileg ekkor már peteérés nincs)"
Ó, ments meg!
Fogamzásgátló rendes, normális szedése mellett EGYÁLTALÁN NINCS
Elküldte véletlenül.
Tehát fogamzásgátló szedése mellett egyáltalán nincs peteérés!
Viszont abban az esetben, ha kihagyás, kifosás, kihányás történik, vagy olyan gyógyszert szed valaki, ami csökkenti a hatását, akkor peteérés bekövetkezhet!
Tablettaszedés alatt pedig a levél első és utolsó hete a legveszélyesebb ilyen szempontból. Ha az első hét, vagy az utolsó hét tabletta alatt történik valami hiba, nagyobb az esély a terhességre, mintha a második héten hibázna a szedéssel.
(Egyébként tabletta nélkül a menstruáció ELŐTT két héttel van a legveszélyesebb időszak!
Bogyó mellett pedig NINCS menstruáció, hanem megvonásos vérzés van!)
Privátra:
százalékos esélyt nem lehet mondani. Az aktustól számítva két hét múlva lőjetek el egy tesztet!
Egyébként ez még lemaradt:
a helyes eljárás az lett volna, ha az antibiotikum szedése alatt VÉGIG, illetve a befejezése után még 1 hétig máshogy is védekeztek! Ennyi kell, hogy visszatérjen a védelem!
Ha ez még nem telt le, akkor továbbra is ügyeljetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!