Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tapasztalatot lécci! 72 órásról! Próbáltátok már?
A bnőm 2szer vett be ilyet. Nincs gyerekünk.
72 órán belül kell bevenni.
Azt modta olyan, mintha beszívott volna.
A többi kérdést pedig inkább a nőgyógyászodnak tedd fel, ő a profia témában.
Igaz, hogy nagyon nagy a hormontartalma, de kevésbé megbízható az esemény utáni, mintha valaki folyamatosan szedi a fogamzásgátló tablettát. Pedig annak kevesebb is a hormontartalma.
Az esemény utána nagyon tönkre tudja tenni a hormonháztartást és sokszor előfordul, hogy a gyerek is megmarad. Persze azért többségében hatásos. De minél ritkábban kényszerül r valaki annál jobb. Én soha nem akarok bevenni ilyet.
Én vettem már be ilyet. 2nappal utána. 2szem gyógyszer. Bevettem az elsőt, a második szemet 12órával később kellett. Semmilyen mellékhatása nem volt, a hormonháztartásomat sem borította fel és gyerekem sincs!:)
Fogamzásgátlót szerintem bármikor elkezdhetsz utána szedni, úgyis meg kell vele várnod a következő menstruációdat. Általában a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni. Ha mész eseményutánit íratni, kérdezd meg a dokit.
Azt mondják, a fogamzásgátlók 3hónap alatt ürülnek ki a szervezetből. Emiatt úgy gondolnám, hogy kisebb az esélye annak, hogy esetleg teherbe estél. De mindenféleképpen vegyél eseményutánit, a mellékhatásoktól meg ne félj!! Inkább azok, mint egy esetleges nem tervezett gyerek!
A fogamzásgátlót meg szerintem azért ne hagyd abba mert éppen nincs barátod. Nem csak a terhességet előzi meg, hanem pl. napra pontosan tudod, hogy mikor fog megjönni és szerintem ez tök jó, így nem érnek meglepetések!
Nagyon félsz, hogy nem hat a gyógyszer?? Ha be sem veszed nem is adsz neki esélyt, hogy hasson!!
Ne gondolkozz, hanem vedd be, még mielőtt kicsúszol a 72órából!
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!