Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elítélitek az abortuszt? Igen/nem?
Sziasztok! Kérlek bővebben válaszoljatok! Korotokat is írjátok ide, egy házi dolgozathoz kellene! Statisztika.
Köszi szépen!
Kicsit nekem is olyan érzésem van tőle, mint amikor pl. kapsz egy kellemetlen e-mailt (vagy e-mailt egy kellemetlen embertől), nem tetszik -> kitörlöd. Ha valamiről nem akarok tudomást venni, akkor nem veszek, és minden rendben.
Abortusz esetében azonban nem egy e-mailről beszélünk, hanem egy élőlényről. Lehet vitatkozni azon, hogy mikor kezdődik az élet, de nem érdemes. Ha egy baba megfogan, és nem megy el magától, akkor az a magzat életképes, és félbeszakítani a fejlődését _számomra_ pontosan ugyanaz a kategória, mint a csecsemőgyilkosság. A különbség csak annyi, hogy abortusz esetén nem látja az illető, kinek az életét veteti el, a csecsemőgyilkossághoz kicsit több gyomor kell.
A másik meg, ami szintén felháborít, a válasz, ami a "miért nem adod inkább örökbe?" kérdésekre születik. Többnyire azzal érvelnek, hogy ha már kihordanák, kötődnének hozzá, és nem tudnák odaadni. TEHÁT: inkább megölik. Ez számomra az önzőség netovábbja, és faramuci, hiszen, hogyha időközben megszeretné, akkor mi a baj? Akkor még a végén örülne is neki. És az ember csak azt nem tudja megoldani, amit nem akar. Vagy ha nem ő, akkor örökbeadás után az a meddő pár, akihez a baba kerül.De esélyt sem adnak sem a babának, sem a gyerekre vágyóknak, még csak utána sem járnak, hogy az abortuszon kívül milyen más lehetőségeik vannak, hanem illúziókkal és csontig rágott közhelyekkel nyugtatják a lelkiismeretüket és megideologizálják a megideologizálhatatlant.
Kedvenc abortuszpártoló érveim: "és ha megerőszakolnak, akkor is megtartanád?" Miért? Ezek szerint csak azok vetetik el a gyermeküket, akiket megerőszakoltak? Vagy esetleg akiknek bizonyítottan beteg gyermekük születne (ami ki sem derül az első 12 hétben)?
És a: "ez az én testem, azt csinálok vele, amit akarok". Tévedés. Az én testemben ugyan, de egy teljesen másik test fejlődik, akinek az élete és halála felett viszont nincs jogom rendelkezni.
Valószínű, hogy már nem aktuális a kérdés, de azért jól esett összefoglalni.
Én egy szóval sem mondtam, hogy nem vagyok önző. :)
Eléggé azvagyok ahhoz, hogy ezt a megoldást válasszam. Bizonyára vannak nálam jobb emberek is. Neveljenek azok gyereket fiatalon, azám a boldogság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!