Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Elítélitek az abortuszt?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélitek az abortuszt? Igen/nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kérlek bővebben válaszoljatok! Korotokat is írjátok ide, egy házi dolgozathoz kellene! Statisztika.

Köszi szépen!

2009. dec. 5. 14:14
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
13%

14:45-nek szól

Szó nélkül gondozásba veszi az állam, ha megszülöd és lemondasz róla. 1-2 nap múlva már olyan embereknél lesz a gyerek, akik jobban megbecsülik az életet...

Egyébként nem lepődök, meg hogy vannak akik így állnak hozzá a témához. Szerintem ezek az emberek azok közé tartoznak, akik 1,5 évente a kutyájukat is lecserélik (leoltatják), mert már nem olyan "cuki".

2009. dec. 5. 14:54
 12/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, de várok még. Köszi
2009. dec. 5. 14:59
 13/42 anonim ***** válasza:
54%
Tudtommal nincs olyan pont, vagy választóvonal az ember embrionális fejlődése során, vagy egyes szakaszain, amelytől kezdve olyan ugrásszerű minőségi változás következne be, mely alapján kijelenthetnénk, hogy előtte egy sejthalmazról, hirtelen utána pedig egy emberi lényről lenne szó. A megtermékenyítést követő közvetlen időszak már egy emberi lény fejlődésének szerves részét képezi. Az abortusszal pedig egy másik embert dönt egy leendő személy életéről, történetesen elpusztítja azt. Így az abortusz gyilkosságnak számít. Erkölcsileg vitathatatlanul elítélendő,és elítélhető, jogilag viszont nem. Kár.
2009. dec. 5. 15:01
 14/42 anonim ***** válasza:
37%
Bizony,teljesen igaza van az előttem szólónak,szegény gyereknek nincs beleszólása sem,nem védi meg senki,nem választhatja az életet,mert a debil anyja másképp dönt,és megöleti.
2009. dec. 5. 15:04
 15/42 anonim ***** válasza:
47%

Nem ítélem el az abotuszt.

21/F

2009. dec. 5. 15:13
 16/42 anonim ***** válasza:
55%

Az abortuszt magát nem ítélem el.

Akik védekeztek, de becsúszott azokat sem. Azokat az embereket, akik felelőtlenül kefélnek összevissza és emiatt abortusz lesz a vége, azokat igen. Akik összevissza kefélnek védekezés nélkül, és meg is szülik a gyereket, mindenféle lelki és anyagi háttér nélkül azokat viszont sokkal jobban (szívem szerint büntetném).

20/L

2009. dec. 5. 15:47
 17/42 anonim ***** válasza:
51%

Én is teljes mértékben elítélem,sőt ez tényleg gyilkosság.Én 19 éves vagyok, és ha esetleg teherbe esnék én megtartanám. Igaz nem vagyunk gazdagok,de inkább zsíros kenyéren élnék, minthogy abortuszra menjak. Az a kis jövevény aki bennem fejlődik nem tudnám vele megtenni. Utánna egész életemben bánnám, és csak arra gondolnék hogy most hány éves lenne. Ezek elkerülése érdekében találták fel a gyógyszereket meg a gumit. Ha volt annyi eszük hogy megcsinálják, akkor viseljék a következményeket, ez esetben a babát. Nekem személy szerint lelkiismeretfurdalásom lenne és megszakadna a szívem! Soha nem tennék ilyet, inkább vállalom azt hogy 19 évesen anya legyek.Nem én lennék ez első nő aki gyereket vállalna. De ez nincs még tervben, ha megtörténik,akkor én megtartom.

Remélem tudtam segíteni! :-)

2009. dec. 5. 15:50
 18/42 anonim ***** válasza:
58%

Nem. Sajnálom, biztos önzőbb vagyok, mint a többség, és nem olyan erősek az anyai ösztöneim, de nekem fontosabb az, hogy az egyetlen életemet úgy éljem, ahogy akarom, minthogy egy korán jött gyerek miatt essek-keljek, "zsíros kenyéren éljek" diploma vagy bármi egyéb nélkül. Illetőleg részemről egy sejtcsomót nem tartok embernek. Nincs tudata, nincs akarata, nem érez, nincsenek gondolatai, nem tud önnön létezéséről.

Szerintem ez az egész túl van misztifikálva a vallás sokszáz éves hatása miatt.

Arra reagálva, hogy "ha semmi nem áll az útjába akkor abból igenis ember lesz": nos, ha nem állunk a sperma meg a petesejt közé akkor abból is az lesz. Ezek szerint védekezni gyilkosság?

22/L

2009. dec. 5. 16:01
 19/42 anonim ***** válasza:
74%

14.54!

Nem tudom milyen jogon írsz nekem ilyeneket. Leírtam a véleményem és szerintem semmi rosszat nem írtam. Ne haragudj de nem tartozom azok közé akik havonta járnak abortuszra, 19 éves korom óta élek tartós kapcsolatban, és gyógyszerrel védekezek, úgyhogy az abortuszról nem engem kéne kioktatnod úgy érzem. És engem ne hasonlítgass senkihez, meg súgom a kutyám 13 éves, és nem zsebeb hanem hatalmas medve kb.. ennyit az ösztöneidről. Lehet hogy valamit félre értettél?

2009. dec. 5. 16:02
 20/42 anonim ***** válasza:
63%

Azért nem olyan egyszerű ám a kérdés: akkor is becsúszhat a baba, ha a szülők védekeztek, nemi erőszaktól is teherbe eshet egy nő, és beteg is lehet a magzat (ezt mondjuk szinte mindenki kivételként említette).

ÉN NEM ÍTÉLEM EL, semmilyen esetben. Még akkor sem, ha örökbe lehetne adni a babát, mert egy gyerek kihordása sem csak annyiból áll, hogy hopp, kilenc hónap múlva kipottyan. És utána másnak adni sokkal nagyobb lelki törés szerintem, mint elvetetni.

Egy szó mint száz: egy okos, felelősségteljes párnak (akik védekeznek, és fel tudják mérni a helyzetüket), ha úgy hozza a sors, ez a családtervezés része.

2009. dec. 5. 16:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!