Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A Diane után most a NuvaRing-ről is kiderült, hogy súlyos, halálos mellékhatásai vannak. Mit szóltok? Akik olyat használnak: ti abbahagyjátok?
MINDEN hormonális fogamzásgátló esetében fennáll a fokozott trombózisveszély, ha valakinek hajlama van rá. Ez a használati utasításban is szerepel. Én akkor is tisztában voltam ezzel, amikor használni kezdtem.
DE: akinek hajlama van, annak bizony fogamzásgátló NÉLKÜL is előjöhetnek a tünetek, más hajlamosító tényező miatt is (pl. dohányzás, repülőút - ahogy a cikkben is szerepel).
Erről nem a fogamzásgátló lehet. Bizonyos trombózishajlamot lehet tesztelni egyszerű vérvizsgálattal (nem mind). A sajtóvisszhangot kapott esetekben pedig ugye nem lehet tudni, hogy fogamzásgátló nélkül nem alakult volna-e ki ugyanúgy trombózis, tüdőembólia, mert haa kockázat fennáll, a hormonális fogamzásgátlás csak fokozza (nem csak a Nuvaring, hanem bármely más hormonális fogamzásgátló).
Ugyanakkor, akinél nincs ilyen kockázati tényező, az évtizedeken át használhat hormonális fogamzásgátlót gond nélkül (én pl. így vagyok vele).
Nem értem ezt a hisztit...Most egyesével mindegyik tablettát elő fogják venni? Minek?
Le van írva az ÖSSZES tabi (és a hüvelygyűrű) tájékoztatójában is, hogy fokozza a trombózishajlamot. Ez nem újdonság, ismert tény. Nem csak a Nuvaring meg a Diane, hanem az ÖSSZES olyan tabi és szer, ami ösztrogént tartalmaz.
Ez kb. olyan, mint ha beperelném vmelyik cigigyárat, hogy tüdőrákot kaptam tőle. Igaz, hogy 40-es betűmérettel van ráírva az összes szaros cigi dobozára, hogy tüdőrákot okoz, nembaj, azért perelek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!