Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mit tegyek? Elfelejtettem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Elfelejtettem bevenni a gyógyszert.

Figyelt kérdés
Elfelejtettem pénteken bevenni a fog. Gátlómat és szombatit pedig 13 órával később vettem be, tehát ma reggel.Folytassam tovább a szedést? Azt tudom, hogy így nem nagy esélye van hogy véd a terhességtől, de mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra védjen?
2009. nov. 22. 17:47
 1/2 anonim ***** válasza:
53%

Először is: oké, elfelejtetted bevenni. Közben volt aktus is?

Én úgy tudom - bár nem biztos -, hogy ha elég ideje szeded, akkor kevés az esélye annak, ha kihagysz egy szemet, akkor teherbe ess. Persze, sokan gyógyszer mellett is teherbe esnek.

Természetesen szedd tovább, de ha félsz, hogy "bekaptad a legyet", akkor érdemes várni, hogy mi lesz, mert ha mégis "úgy" maradtál, akkor komoly károsodásokat okozhatsz a babának.

2009. nov. 22. 17:56
 2/2 anonim ***** válasza:
A babának nem lesz baja, szedd tovább, ha volt aktud, utána két héttel csinálj tesztet. A babának ettől semmi baja nem lesz, csak ha mondjuk az egész terhesség alatt szeded a bogyót. Ha nem volt aktus, akkor szedd tovább a gyógyszert és ebben a hónapban használjatok gumit. Jövő hónaptól védett vagy már gumi nélkül is. (Azért mondom ezt a hónapot, mert ha egy szemet hagysz ki egy hétig kell kiegészítő védekezés, de ha kettőt, akkor szerintem jobb egész hónapban.)
2009. nov. 22. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!