Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves vagyok és nem szeretnék gyereket az orvos felirja-e nekem a fogamzásgátló tabletát szülö nélkül és szülöi beleegyezés nélkül . és elmondja -e nekik?
én úgy tudom, hogy 16 év alatt kell szülői engedély. ennek ellenére ismertem olyan lányt, akinek 14 évesen lazán felírta a doki, és nem kérdezte, hány éves.
amúgy a doki nem mondhat el semmit a szüleidnek, mert köti a titoktartás. abban az esetben mondhat el bármit is, ha veszélyt jelentesz magadra vagy másokra, pl. öngyilkosságról beszélsz neki.
16:43-as vagyok
Én is félek az óvszertől, spermicides-t vennék ha lenne barátom, vagyis ilyet fogok venni ha lesz. Nem szeretnék már ebben az életben tablettát szedni. A libidót sok esetben megöli (nálam is), tehát lehet, hogy jobban véd, de lehet, hogy nem fogod kívánni a szexet. És ez csak egy mellékhatás. Nekem aurás migrénem lett (tőle?!) ami veszélyes és nem szedhető mellé kombinált tabletta.
Kicsit OFF.
Utolsó: Milyen tablettát szedtél? A nőgyógyász megvizsgált, mielőtt felírta? Nem biztos, hogy érdemes egy életre szóló következtetést levonnod belőle, lehet, hogy csak ez az egy fajta nem passzolt hozzád. Én már egy éve szedem azt, amit elsőre felírtak, tökéletesen működik, semmi bajom tőle, közben meg van két ismerősöm is, akiknek ugyanezt kellett abbahagyni, mert mellékhatásai voltak.
lindynette 20, 4 évig szedtem és valamilyen vizsgálat volt, de szerintem elsumákolta a doki. A legfőbb gondom az volt vele, hogy a havi első tabitól hánytam és nagyon rosszul voltam, de ez csak nagyon későn esett le, hogy ettől van (és ezt a tünetet nem is ismerik a dokik '-.-). Illetve mint írtam, nem szedhetek kombinált tablettát a migrénem miatt (13%-ra növeli a stroke kockázatát az ösztrogén+migrén). A következtetést pedig abból vontam le amit évek óta olvasok fórumokon, a legtöbb nő aki szedte és egyszer abbahagyta az azt írja, hogy soha többet és bánja, hogy elkezdte. Én is azért nem hagytam abba már 3 éve mert féltem a mellékhatásaitól, meg persze nagyon jó volt, hogy órára pontosan jön meg. Egyelőre így 5 hét után semmi bajom, és csak 2 napot késett, így eddig szerencsésnek mondhatom magam..
Mindenesetre nagyon jó érzés, hogy már nem mérgezem magam semmivel :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!