Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek az óvszer hány %...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek az óvszer hány % ban hatásos? Mert én lefeküdtem a barátommal akivel 8hónapja vagyok együtt (14 éves vagyok) és azért nem mertem először mert azthittem h terhes lehetek gumival is.

Figyelt kérdés
és szeretném megint. Azthiszem de félek még mindig ettől szerintetek? Van okom rá vagy sem?
2009. okt. 27. 23:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehetsz, de erre nagyon kicsi az esély, 1% körüli (pl elszakadhat a gumi), szal ne aggódj:)
2009. okt. 27. 23:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudd, hogy 100%-os védekezési módszer nincs! (Csak ha nem szexelsz) :)

A gumi egyébként az egyik legbiztonságosabb- persze csak akkor, ha megfelelően használjátok!

Olvassátok el mindenképpen a dobozban lévő tájékoztatót, ott mindent leírnak!

A legfontosabbak:

- a szavatossági időt mindenképpen nézzétek meg, mert egy régi óvszer állaga már nem megfelelő: porózus lesz, ami azt jelenti, hogy sokkal vékonyabbá válik (lyukacsos lesz), és könnyebben elszakad

- a barátod előváladéka is tartalmazhat spermiumokat, azért vigyázzatok, hogy a gumit ne kenjétek össze vele (kívülről). Ne szórakozzatok azzal, hogy akár csak egy pár pillanatra is gumi nélkül szexeltek, és hogy a barátod úgyis észreveszi, ha előváladéka jön, mert hidd el, azt nem lehet észrevenni :)

- a gumi felhelyezésekor nézzétek meg, hogy jó irányba próbáljátok-e legörgetni

- mikor már felkerült a barátod péniszére a gumi, de még nem görgettétek le, akkor két ujjal csípjétek össze az óvszer legfelső részét (a spermatartó tasakot), hogy kiszoruljon belőle a levegő, így nem feszül majd az óvszer

- vigyázzatok, hogy szex közben elég nedves legyél, mert ha száraz vagy, akkor jobban surlódik az óvszer, és könnyebben kiszakadhat. A nyál a legbiztonságosabb síkosító, mert vannak olajos alapúak is, de azokkal vigyázni kell, mert azoktól is porózussá válhat az óvszer

- Ha a barátod elélvezett, akkor azonnal vegyétek ki a péniszét, mert ha sokáig benned marad, akkor a sperma kifolyhat a gumiból

Nagyjából ennyi jutott eszembe. Ha ezeket igyekeztek betartani (meg amit még a tájékoztatóban leírnak), akkor nem lesz gond.

Ha valamit égis elfelejtenétek, és kiszakad a gumi, akkor sem kell pánikba esni. Ha tehed, szólj azonnal anyukádnak, nagyobb tesódnak, vagy abarátod anyukájának pl, és menjetek együtt dokihoz. Vagy esetleg keress fel még aznap (vagy legkésőbb másnap) egy tini ambulanciát (van sürgősségi is), ott mondd el, hogy mi történt, és ők írnak majd neked 72 órás tablettát. Az nem éppen a legszerencsésebb megoldás, szóval inkább ne kerüljön rá sor, de jó ha tudod, hogy van egy ilyen lehetőség is :)

Szóval a lényeg, hogy csak okosan csináljátok, és óvatosan :)

2009. okt. 27. 23:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Kis kiképzés, hogy okosodj:

A Pearl Index egy szám, amely azt mutatja, hogy a 100 nő közül, akik egy éven keresztül használják az adott fogamzásgátló eszközt, hányan esnek teherbe. A 0-ás érték a 100% biztonság, a 100-as érték a 0% biztonság.

Az óvszer Pearl indexe 3. (ebben a 3-as értékben benne van a HELYTELEN használatból eredő terhesség is)

Namost: Sokan helytelen ebből azt mondják, hogy 3% esélyed van teherbe esni, pedig EGYÁLTALÁN NEM!

Egy nő egy év alatt átlagosan (heti 3x sexel) 156 alkalommal sexel. Akkor 100 nő 15.600 alkalom. A 15.600 alkalomból HÁROM végződik terhességgel. Tehát 3:15.600-hoz az esélye, hogy terhes leszel. Vagyis 0,02%.

Tartsd észbe. Gumi mellett akkor leszel terhes ha az elszakad. Sex után leellenőrzöd (pl. felfújod vagy feltöltöd vízzel) és ha nem ereszt nem kell izgulni.

2009. okt. 28. 11:19
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek de tényleg=)

anyukámnak nem szóltam mert szerintem teljesen kiakadna h 14évesen nem vagyok szűz...

köszi aranyosak vagytok hogy írtatok

2009. okt. 28. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!