Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek az Aikido, és a...

Szerintetek az Aikido, és a Karate együtt hatásos?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem,hogy vegyíteni fogom az Aikido-t a Karatéval.mivel az Aikido védekező jellegű,míg a Karate inkább támadó.Ezért szerintem a kettő kombinációja nagyon ütős tud lenni.Mi a véleményetek erről ?
2011. júl. 15. 18:45
 1/6 anonim ***** válasza:
az, hogy ne gondolkozz túl sokat...
2011. júl. 15. 18:51
 2/6 A kérdező kommentje:
azt mondod ? :D
2011. júl. 15. 18:52
 3/6 skarma válasza:
Nem rossz ötlet, de szerintem ne vegyítsd... döntsd el, hogy adott esetben védekezni akarsz, vagy támadni...
2011. júl. 15. 19:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor már inkább Ju Jitsu-t csinálj. Abban benne vannak a Judo-ban alkalmazott dobások, az Aikido-ra jellemző feszítések, és a Karate ütő-rúgó bázisanyaga. Komplex közelharc rendszer, ebből lett az Aikido és a Judo kialakítva, na meg nagy hatással volt számos Karate irányzatra is.

Én ezt ajánlom, és akkor nem is kell vegyítened, mert ebben mindent megtalálsz ami kell ;)

2011. júl. 15. 19:24
 5/6 anonim válasza:
Mindenki azt hiszi, hogy a karate támadó alapú, pedig nem. VISSZAtámadó a van ilyen :). Az ellenfeled mozgását használod i a saját előnyödre. A karatésok egyik alapelve, hogy sohasem kezdeményeznek harcot és csupán önvédelemből használják. OSS! :D
2011. júl. 16. 23:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Külön-külön is szar.

Együtt meg... elmagyarázom. :)

Attól hogy két nullát összeadsz, attól még nullát kapsz vágod?

Beszélgettem egyszer egy 6 danos Aikido mesterrel, ő maga mondta ezt:

"Én azt tudnám javasolni, hogy menj el inkább Boxolni. Ugyanis az Aikido abban az esetben hatásos önvédelemre és harcba ha az ember már vagy 10 éve gyakorolja."

Én a helyedben ezekben gondolkoznék.

Illetve ezeket kellene ötvözni, 2-3-at egyszerre max:

Box, Savate, Muay Thai, BJJ, Birkózás, Defendo.

2015. nov. 9. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!