Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen védekezési módszert használjak?
18 éves lány vagyok, és van barátom. Teherbe esni nem szeretnék, de nem tudunk megegyezni, hogy mivel védekezzünk. A párom nem szereti az óvszert, én viszont fogamzásgátlót nem szedhetek, mert nem bírja a szervezetem. A spirálon is gondolkoztam, utána is olvastam, de nagyon megijedtem tőle, mikor azt írták, hogy akár átbökheti a méhet, stb.
szóba jött még a ne-aggódj-előtte-kiveszem-módszer is, de ebben nem bízom...
Megszakításban ne is...
Pesszárium?
Ha gyógyszert nem szedhetsz, akkor marad az óvszer. Ha neki ehhez nincs kedve/nem szereti, akkor megmondod, hogy így nincs szex. A "ne-aggódj-előtte-kiveszem-módszer" NEM módszer, ez csak azoknak johet szóba, ahol nem gond,ha gyerek lesz belöle.
Szóval vagy hajlandó használni az óvszert, vagy lemond a szexröl.
13:43-as "hüvelygyűrű is jó lehet... vagy megszakítás ÉS pharmatex" Ezek egyike sem értelmes dolog.
Ha a kérdezö nem szedhet tablettát, akkor a hüvelygyürü sem megoldás, mert az is hormonos.
A pharmatex meg óvszerrel együtt fokozza a hatást, ezért alkalmazható, de a megszakítással értelmetlen, mivel a megszakítás semmmit sem ér, nem véd, a pharmatex meg szintén nem elég egymagában.
Pesszárium+spermicid+naptármódszer.
Necces napokon gumi.
Mondjuk engem a te helyedben baromira nem érdekelne, hogy szereti-e az óvszert. Te meg gyereket nem szeretnél...
"nem szereti az óvszert"
Miért, ki az, aki szereti?
NEM szeretnie kell, hanem használni!
Pesszárium?
Külföldről kell rendelni előzetes nőgyógyászati "méretvétel" után. A felhelyezést is az orvos mutatja meg. Elviekben. A gyakorlatban a magyar orvosok 90 %-a csak a tankönyvben látott pesszáriumot, olyan régóta nem forgalmazzák itthon.
Lea?
Potom 20 ezer + postaköltség és nagyon vegyes véleménnyel vannak róla. Kényelmetlen, túl nagy és eddigi rövid hazai pályafutása alatt több, a használata mellett becsúszott gyerekről szóló beszámolót olvastam.
Spirál csak már szült nőknek.
Pharmatex, spermicid... nem ér egy kalap sóhajtást sem.
Ahogy a megszakítás sem.
Ha fogamzásgátlót nem szedhet valaki, akkor a kör be is zárult. Nincs más jó módszer, csak az óvszer.
Amelyik pasi ezt nem érti meg, az nem szeret igazán! Gondold csak végig!
A spirált csak a már szült nőknek ajánlják. Ha a hormontartalmú dolgok kisetek, akkor bizony csak a gumi marad. A többit én túl rizikósnak tartanám, a kiszállósdit meg pláne. Majdnem olyan, mintha nem is védekeznétek semmivel.
Nálunk is ugyanez a helyzet áll fenn. A kezdeti nehézségek után végül sikerült megszokni a gumit, ma már egyáltalán nem okoz semmiféle problémát. Van sokféle, próbálkozzatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!