Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 15 évesen gáz lenne elkezdenem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

15 évesen gáz lenne elkezdenem a fogamzásgátló tabletta szedését?

Figyelt kérdés
Már 9 hónapja komoly kapcsolatban élek, eddig gumival védekeztünk, de ideje lenne váltani, mert az óvszer kényelmetlen mindkettőnk számára.
2009. szept. 27. 18:03
1 2
 11/17 anonim válasza:

Szia!

Szerintem egyáltalán nem gáz, ez azt jelenti, hogy komolyan gondolod a kapcsolatot. Én is 15évesen kezdem el szedni, miután másfélévez már együtt voltunk. Nem volt semmilyen negatív hatása rám a gyógyszernek, a szeretkezések pedig még jobbak és szerelmesebbek lettek gumi nélkül.

2009. szept. 27. 22:49
 12/17 anonim ***** válasza:
Tudod egyáltaán, hogy milyen mellékhatásai vannak egy fogamzásgátlónak? Most nem csak a gyakori fejfájásokra, elhízásra meg ilyesmikre gondolok. Egy fejlődő szervezet vagy, akár még maradandó, visszafordíthatatlan károkat is okozhat benned a fogamzásgátló! Ameddig a szervezeted teljesen ki nem fejlődik - 18-20 éves kor - maradjatok csak a guminál!
2009. szept. 28. 02:48
 13/17 anonim ***** válasza:

inkább fogamzásgátlo,mint terhes legyél...

szexről lebeszélni ugysem tudunk,menj el dokihoz,megvizsgál,és dönt hogy ir e fel gyogyszert

2009. szept. 28. 07:17
 14/17 anonim válasza:

Szia! Én 16 éves koromban kezdtem fogamzásgátlót szedni, nőgyógyász javaslatára ráadásul, mert sokat fájt a hasam ott lenn, és fájt, mikor megjött akkor is, és akkor kezdtem el járni a mostani barátommal, már 3 éve együtt vagyunk. Szóval szerintem ha komoly a dolog a barátoddal, akkor érdemes szedni a gyógyszert, mert nem kell minden hónap végén idegeskedni, hogy mi lesz ha nem jön meg, biztonságosabb is szerintem, mint a gumi, csökkenek a menstruációs göcsök is és rövidebb lesz a "ciklus". És a mai fogamzásgátlókban annyira kevés már a hormontartalom, hogy ne félj, nem fogja felborítani a hormonháztatásodat. Szóval ha komolyan gondoljátok, javaslom a szedést. De mindenképp menj el vizsgálatra, hogy olyan gyógyszert írjanak fel neked, ami a legjobb a szervezetednek.

Üdv! 19/L

2009. szept. 28. 11:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Érdekes emberek vannak. Mit ne mondjak XD....(idióták)

AZ ORVOS feltételeket szab akkor kezdheted el szedni ha:

- 2 éve rendszeres menstruációd van.

- Nemi életet élsz és elküld egy teljes kivizsgálásra!

Ha ezek nincsenek meg akkor felejtsd el tabit.

2009. szept. 28. 15:22
 16/17 anonim ***** válasza:
Plusz szülői engedély szükséges hozzá.
2009. okt. 16. 19:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Azért hülyeség alapból ez a két éves szabály, mest sok lánynak a rendszertelen ciklusa miatt írják fel a fogamzásgátlót. Pl nekem is. És ugyanazt szedem, mint bárki más.

ja és újabban, már csak a magánorvosok küldözgetnek kivizsgálásra. Kevés sztk-s orvos van (sajnos, de persze van) aki akár egy sima vérvételre is elküld magától úgy, hogy nem kell érte szólni.

2009. okt. 16. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!