Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló tabletta. Szerintetek?
Szia!
Igaz, én magánrendelésre járok, de mielőtt felírt volna nekem tablettát a nőgyógyászom, előtte megvizsgált. Utána pedig kérdezett egy csomó dolgot. Pontosan nem emlékszem, hogy miket. Olyasmiket, hogy normálisan megjön-e a menszeszem, hány napra jön ki, hány napig tart, rendes-e a vérzés, és a fogamzásgátlóval kapcsolatba is elmondott egy pár dolgot. (azt is általában megkérdezik, hogy xy-ra nem vagyunk-e allergiásak, amit ugye a tabletta tartalmaz)
Ha úgy érzi a barátnőd, hogy nem tud normálisan beszélni ezzel az orvossal, akkor szerintem keressen fel egy másikat.
Az lett volna a minimum, hogy elküldi egy egyszerű vérvizsgálatra, amiből kiderül, hogy rendben vannak e a májfunkciói. Az pedig az orvosra van bízva, hogy csináltat e olyan tesztet, amiből kiderül, hogy trombózisra hajlamos e. Általában megkérdezik, hogy van e trombózisos a családban és ha nincs, akkor ezt a tesztet kihagyják. Ha viszont van, akkor kell a teszt, mert lehet, hogy adott személynél is adott a genetikai hiba.
Ha nincs a családban trombózisos, illetve nem cigizik, akkor elkezdeném a gyógyszert. Viszont ha van a családban, akkor inkább menjen el vizsgálatra.
Szia!
Nem feltétlenül kell vérvizsgálat, én rákérdeztem, mivel nincs semmilyen betegségem, így nem kell külön feleslegesen elvégezni, és amúgy meg valakinél indokolt ez, igaz, de nem mindenkinél, viszont ha Te úgy gondolod jobban éreznéd magad egy vérvizsgálattal akkor csináltasd meg, illetve van külön véralvadásra vagy trombózis hajlamra is vizsgálat (nem tudom pontosan a nevét), ha biztosra akarsz menni.
Egyébként meg a többi vizsgálatom (nincs e fertőzésem, gyulladásom, kitapintott) meg volt, meg a szokásos kérdések is. :)
Azóta egy alacsony hormontartalmú gyógyszert szedek. 3 havonta meg amúgy is elmegyek íratni és akkor is mindig van általános vizsgálat (SZTK).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!