Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen védekezési formákat ismertek, valamint Ti melyiket használjátok?
Óvszer, megszakított közösülés /kiszállás Makucskán/. Ez utóbbi nem jó.
Pesszárium, tabletta, Knaus-ogino /számítási/ módszer.
Kalmopyrin / a lány térdei közé szorítva/
23/F
Ami fejből eszembe jut azt leírom,nem akarok csalni a Google-val :D
1.Óvszer
Előnye: Ha nem lyukad ki az óvszer akkor kizárt hogy teherbe essen a csaj.Nincs mitől félni hiszen az aktus után le lehet ellenőrizni hogy milyen az óvszer állapota,ha nincs kilyukadva akkor a terhesség teljes mértékben kizárható
Hátrány: Sok férfi gyűlöli az óvszert mert jelentős mértékben csökkentheti az élvezetet,egyes esetekben felse áll benne a dákó.Továbbá ügyelni kell arra hogy normálisan fel legyen húzva a gumi
2.Fogamzásgátló
Előny: Ezt szerintem nem kell ecsetelnem :) Minden férfi álma az hogy megtöltse a szerelmét sok sok szeretettel :)
Hátrány: Na ez viszont már cinkesebb.Röviden arról van szó hogy tönkre teheti a nő szervezetét,ráadásul a libidó szintet is csökkentheti aminek következtében a nő nem fogja annyira kívánni a szexet,de vannak ennél sokkal súlyosabb mellékhatásai sajnos.A végére pedig azt a hátrányt hoznám fel hogy itt viszont már van esélye a teherbeesésnek (igaz nagyon kicsi az esélye)
3.Spirál
Előny: Nincs libidócsökkenés és egyéb mellékhatások mint például a fogamzásgátlónál,ezért az élvezhetőség szempontjából ez az egyik legjobb védekezési módszer
Hátrány: Hát igen,ahol nagy az élvezet ott bizony a hátrány is nagy.Ennél az a gond hogy komoly egészségügyi problémák léphetnek fel,például be is gyulladhat ott a spirál miatt,ráadásul olvastam olyan esetekről hogy még spirál mellett is teherbe estek.Úgyhogy ez se a legjobb védekezési módszer,ha fellép valami gubanc abból sajnos lehet hogy műtét lesz :(
4.Hüvelykúp,zselé
Előny: Ugyanaz mint a spirálnál
Hátrány: Nem 100% biztonságos,talán az egyik legmegbízhatatlanabb védekezési módszer
5.Elkötés
Előny: Na vajon mi? :D
Hátrány: Mi van ha később mégis gyereket akar az illető?
6.Naptáros védekezési módszer
Előny: =||=
Hátrány: Egyáltalán nem biztonságos módszer főleg ha az illető megbukott párszor matekból :D
7.Megszakításos (Direkt ezt hagytam legutoljára :D)
Előny: Igazából ez nem is védekezés,de szerintem ilyenkor lehet a legjobban élvezni a szexet :D Ebben az esetben mindkét fél tudja (legalábbis tudniuk kellene) hogy ilyet nem szabadna csinálniuk ugyanis még az előváladéktól is teherbe eshet a csaj,de éppen ez az izgalmas benne,ilyenkor jobb a szex is a "stressz" miatt :D
Hátrány: Tényleg sok terhességi teszttel és stresszel jár
Röviden ennyi.Vannak még ilyen finomságok hogy férfiaknak készült fogamzásgátló,forró kádban ülés stb de azokat már nem akarom ide leírni :D
Barrier módszerek:
- óvszer
- pesszárium, méhszájsapka
- női óvszer
Spermicidek (kúp, krém, tampon, tabletta)
Hormonális módszerek
- orális fogamzásgátló tabletta
- hüvelygyűrű
- injekció
- tapasz
- implantátum
- hormonos spirál
- esemény utáni tabletta
Spirál
Természetes módszerek
- naptármódszer
- hőmérőzés
- méhnyaknyák, méhszáj állapotának figyelése
- megszakított közösülés
- hüvelyöblítés
Sokáig óvszert használtam, jelenleg egy pesszáriumszerű eszközt használok spermiciddel kombinálva.
22/L
Mi óvszerezünk, jó megoldást sajna még nem találtak ki. Hormont nem szedhetek trombózisveszély miatt, most a hüvelytamponnal szemezek, az szimpatikusnak tűnik.
Spirált elvileg tehetnének fel, bár abban is van egyébként hormon, de amellett nagy a terhesség kockázata, és a meddővé válásé is! Ja és ha teherbe esel, könnyen lehet méhen kívüli terhességed.
Még az injekció érdekes, de akivel beszéltem, mindenki azt mondta, hogy tulajdonképpen azért jó módszer, mert akár hónapokig sem igényli a szexet egyáltalán. Hát ez nem túl szimpatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!