Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért forgalmazzák és alkalmaz...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért forgalmazzák és alkalmazzák tömegesen a fogamzásgátló tablettákat ha ennyire káros?

Figyelt kérdés

Manapság már szinte hetente jelennek meg olyan hírek amikben egyértelműen a fogamzásgátló tablettákra vezethető vissza emberek halála illetve visszafordíthatatlan károsodása (tanulmány szól arról pl hogy 10 év alatt több mind 200 000 nő lett meddő a tablettának köszönhetően, miután letették felborult a ciklusuk és nem tudtak teherbe esni).

A nőgyógyászok és az egészségügyi egyetemen oktató docensek is egyre negatívabb véleményen vannak róla, pedig elméletileg az új, alacsonyabb hormontartalmú készítmények jobbak mint az elődeik. Az én nőgyógyászom pl sem a feleségének sem a lányainak nem engedi hogy tablettát szedjen - nyilván indokkal. Másnak viszont mégis felírja mindenféle kérdés nélkül..

Olyan mellékhatások mellett, mint: fokozott ingerlékenység, fokozott hajlam a depresszióra, súlygyarapodás, csökkent nemi vágy, vérrögök kialakulása, szívroham esélyének a növekedése, magas vérnyomás kialakulása, migrén vagy stroke, ciklus teljes felborulása vagy megszűnése, meddőség (ez egy biokémiai jegyzetből kimásolt részlet) illetve ilyen orvosi vélemény mellett: "Valaha ifjúkoromban én voltam Magyarországon a hormonális fogamzásgátlás egyik élharcosa. Lényegében az összes akkori fogamzásgátló gyógyszer kipróbálási folyamatában tevékeny részem volt és azt gondoltam, hogy ezzel meg fogjuk váltani a világot, megoldjuk a koraszülés kérdésének egy fontos részét, és még a végül meg nem valósult kandidátusi disszertációm is ebben a témakörben íródott. Ma megrettenek magamtól, hogy mit is szabadítottunk a világra. Ha most mindent kifejtenék ezzel kapcsolatban, akkor még holnapután is itt zongoráznék. A lényeg az, hogy valamit megoldottunk és nagyon sok mindent alapvetően tönkretettünk, sajnos nemcsak a nők, hanem minden ember számára és miután nem számoltunk azzal, hogy receptet írni sokan tudnak, viszont a hormonrendszerhez viszonylag kevesen értenek, így számtalan ciklus- és meddőségi problémát alapoztunk meg, annak minden hozadékával együtt." hogyan lehet hogy rengetegen mindenféle kérdés, aggodalom nélkül csak úgy simán, hosszú évekig bekapkodják a gyógyszereket mint ha Tic Tac lenne.

2013. ápr. 4. 16:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy nekünk nem drága. 3 hónapra 10.000 ft, tehát 1 hónapra 3300 ft körül. A páromra extra méretű óvszer kell, abból 3 db a legolcsóbb helyen 1200 ft. 3 db meg még kevés is egy hétvégén...

Mondjuk a nagy pénisze miatt sem merek váltani a pesszáriumra/méhszájsapkára, hiába vákuum ésatöbbi...

2013. ápr. 4. 18:28
 22/28 anonim ***** válasza:

Köszi, bioszból elég jó vagyok!

Szerinted amikor egy férfi tövig behatol, nem mozdítaná el? Nem vízszintesen! Kicsit meglöki, oda a "vákuum", onnantól meg mehet a pesszárium amerre tud.

2013. ápr. 4. 18:29
 23/28 A kérdező kommentje:

Akkor szerintem tanulgass még egy picit! HOVA mozdítaná el mikor rásimul a méhszájra és kitölti a teret?? De csak mert ilyen hitetlen vagy: [link] bár gondolom a nőgyógyász véleményét is meg fogod vétózni, mert ezen az oldalon elég sok embernek csak az ő véleménye igaz! ;)

Egyébként a Nuvaring Pearl indexe is 1-2, a pesszáriumé/méhszájsapkáé 2-3, tehát annyira nagy eltérés nincs közötte.

2013. ápr. 4. 18:32
 24/28 anonim ***** válasza:

#25, órákkal aktus előtt is fel lehet helyezni a pesszáriumot, nem kell közvetlen behatolás előtt.

Ezzel az erővel számodra az óvszer is illúzióromboló? Ez olyan gyerekes felfogás!

2013. ápr. 4. 19:15
 25/28 anonim ***** válasza:

Nyilván nem kell, hogy egész nap benned legyen, de mondjuk ha felteszed mielőtt találkozol a barátoddal akkor máris nincs veszve a spontaneitás. És a tévhittel ellentétben tényleg nem mozdulhat el, illetve velem még ilyen egyszer se fordult elő, pedig jó pár éve használom és van, hogy néha nem annyira romantikus és finom 1-2 menet. :-)

De nyilván, én nem vagyok ennyire a tabletta ellen mint a kérdező, én betegség miatt nem szedhetek tablettát, csak leírtam, mert elég sok tévhit terjed ezzel az eszközzel kapcsolatban és én a magam részéről örülök neki hogy valaki feltalálta, mert így van más opcióm az óvszeren kívül is és nem kell lemondani a közvetlen testérzésről sem, ami gumival ugye nincs. :-)

2013. ápr. 4. 20:19
 26/28 anonim ***** válasza:
együtt lakom a barátommal. de csak szőrszálhasogatás. persze, mindent meg lehet oldani, de nem véletlenül nem túl népszerű a pesszárium-már.
2013. ápr. 4. 21:03
 27/28 anonim ***** válasza:
A diane35-re visszatérve: Azért voltak ott gáz dolgok, mert az a tabletta hivatalosan nem fogamzásgátló. Teszoteron-túltengéses nőknek írják fel, hogy nem nőjön szakálluk, ne legyen egymillió pattanásuk, stb. Elméletileg egy évnél tovább nem lehetett volna alkalmazni, viszont sokan szedték úgy mint a fogamzásgátlót, mert egy ilyen "szerencsés" mellékhatása van. Ennyit erről, aki nem tudja, hogy mit szed.
2013. ápr. 4. 22:30
 28/28 anonim ***** válasza:
jó kérdés
2013. ápr. 4. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!