Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért forgalmazzák és alkalmazzák tömegesen a fogamzásgátló tablettákat ha ennyire káros?
Manapság már szinte hetente jelennek meg olyan hírek amikben egyértelműen a fogamzásgátló tablettákra vezethető vissza emberek halála illetve visszafordíthatatlan károsodása (tanulmány szól arról pl hogy 10 év alatt több mind 200 000 nő lett meddő a tablettának köszönhetően, miután letették felborult a ciklusuk és nem tudtak teherbe esni).
A nőgyógyászok és az egészségügyi egyetemen oktató docensek is egyre negatívabb véleményen vannak róla, pedig elméletileg az új, alacsonyabb hormontartalmú készítmények jobbak mint az elődeik. Az én nőgyógyászom pl sem a feleségének sem a lányainak nem engedi hogy tablettát szedjen - nyilván indokkal. Másnak viszont mégis felírja mindenféle kérdés nélkül..
Olyan mellékhatások mellett, mint: fokozott ingerlékenység, fokozott hajlam a depresszióra, súlygyarapodás, csökkent nemi vágy, vérrögök kialakulása, szívroham esélyének a növekedése, magas vérnyomás kialakulása, migrén vagy stroke, ciklus teljes felborulása vagy megszűnése, meddőség (ez egy biokémiai jegyzetből kimásolt részlet) illetve ilyen orvosi vélemény mellett: "Valaha ifjúkoromban én voltam Magyarországon a hormonális fogamzásgátlás egyik élharcosa. Lényegében az összes akkori fogamzásgátló gyógyszer kipróbálási folyamatában tevékeny részem volt és azt gondoltam, hogy ezzel meg fogjuk váltani a világot, megoldjuk a koraszülés kérdésének egy fontos részét, és még a végül meg nem valósult kandidátusi disszertációm is ebben a témakörben íródott. Ma megrettenek magamtól, hogy mit is szabadítottunk a világra. Ha most mindent kifejtenék ezzel kapcsolatban, akkor még holnapután is itt zongoráznék. A lényeg az, hogy valamit megoldottunk és nagyon sok mindent alapvetően tönkretettünk, sajnos nemcsak a nők, hanem minden ember számára és miután nem számoltunk azzal, hogy receptet írni sokan tudnak, viszont a hormonrendszerhez viszonylag kevesen értenek, így számtalan ciklus- és meddőségi problémát alapoztunk meg, annak minden hozadékával együtt." hogyan lehet hogy rengetegen mindenféle kérdés, aggodalom nélkül csak úgy simán, hosszú évekig bekapkodják a gyógyszereket mint ha Tic Tac lenne.
Még annyit, hogy nekünk nem drága. 3 hónapra 10.000 ft, tehát 1 hónapra 3300 ft körül. A páromra extra méretű óvszer kell, abból 3 db a legolcsóbb helyen 1200 ft. 3 db meg még kevés is egy hétvégén...
Mondjuk a nagy pénisze miatt sem merek váltani a pesszáriumra/méhszájsapkára, hiába vákuum ésatöbbi...
Köszi, bioszból elég jó vagyok!
Szerinted amikor egy férfi tövig behatol, nem mozdítaná el? Nem vízszintesen! Kicsit meglöki, oda a "vákuum", onnantól meg mehet a pesszárium amerre tud.
Akkor szerintem tanulgass még egy picit! HOVA mozdítaná el mikor rásimul a méhszájra és kitölti a teret?? De csak mert ilyen hitetlen vagy: [link] bár gondolom a nőgyógyász véleményét is meg fogod vétózni, mert ezen az oldalon elég sok embernek csak az ő véleménye igaz! ;)
Egyébként a Nuvaring Pearl indexe is 1-2, a pesszáriumé/méhszájsapkáé 2-3, tehát annyira nagy eltérés nincs közötte.
#25, órákkal aktus előtt is fel lehet helyezni a pesszáriumot, nem kell közvetlen behatolás előtt.
Ezzel az erővel számodra az óvszer is illúzióromboló? Ez olyan gyerekes felfogás!
Nyilván nem kell, hogy egész nap benned legyen, de mondjuk ha felteszed mielőtt találkozol a barátoddal akkor máris nincs veszve a spontaneitás. És a tévhittel ellentétben tényleg nem mozdulhat el, illetve velem még ilyen egyszer se fordult elő, pedig jó pár éve használom és van, hogy néha nem annyira romantikus és finom 1-2 menet. :-)
De nyilván, én nem vagyok ennyire a tabletta ellen mint a kérdező, én betegség miatt nem szedhetek tablettát, csak leírtam, mert elég sok tévhit terjed ezzel az eszközzel kapcsolatban és én a magam részéről örülök neki hogy valaki feltalálta, mert így van más opcióm az óvszeren kívül is és nem kell lemondani a közvetlen testérzésről sem, ami gumival ugye nincs. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!