Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért forgalmazzák és alkalmazzák tömegesen a fogamzásgátló tablettákat ha ennyire káros?
Manapság már szinte hetente jelennek meg olyan hírek amikben egyértelműen a fogamzásgátló tablettákra vezethető vissza emberek halála illetve visszafordíthatatlan károsodása (tanulmány szól arról pl hogy 10 év alatt több mind 200 000 nő lett meddő a tablettának köszönhetően, miután letették felborult a ciklusuk és nem tudtak teherbe esni).
A nőgyógyászok és az egészségügyi egyetemen oktató docensek is egyre negatívabb véleményen vannak róla, pedig elméletileg az új, alacsonyabb hormontartalmú készítmények jobbak mint az elődeik. Az én nőgyógyászom pl sem a feleségének sem a lányainak nem engedi hogy tablettát szedjen - nyilván indokkal. Másnak viszont mégis felírja mindenféle kérdés nélkül..
Olyan mellékhatások mellett, mint: fokozott ingerlékenység, fokozott hajlam a depresszióra, súlygyarapodás, csökkent nemi vágy, vérrögök kialakulása, szívroham esélyének a növekedése, magas vérnyomás kialakulása, migrén vagy stroke, ciklus teljes felborulása vagy megszűnése, meddőség (ez egy biokémiai jegyzetből kimásolt részlet) illetve ilyen orvosi vélemény mellett: "Valaha ifjúkoromban én voltam Magyarországon a hormonális fogamzásgátlás egyik élharcosa. Lényegében az összes akkori fogamzásgátló gyógyszer kipróbálási folyamatában tevékeny részem volt és azt gondoltam, hogy ezzel meg fogjuk váltani a világot, megoldjuk a koraszülés kérdésének egy fontos részét, és még a végül meg nem valósult kandidátusi disszertációm is ebben a témakörben íródott. Ma megrettenek magamtól, hogy mit is szabadítottunk a világra. Ha most mindent kifejtenék ezzel kapcsolatban, akkor még holnapután is itt zongoráznék. A lényeg az, hogy valamit megoldottunk és nagyon sok mindent alapvetően tönkretettünk, sajnos nemcsak a nők, hanem minden ember számára és miután nem számoltunk azzal, hogy receptet írni sokan tudnak, viszont a hormonrendszerhez viszonylag kevesen értenek, így számtalan ciklus- és meddőségi problémát alapoztunk meg, annak minden hozadékával együtt." hogyan lehet hogy rengetegen mindenféle kérdés, aggodalom nélkül csak úgy simán, hosszú évekig bekapkodják a gyógyszereket mint ha Tic Tac lenne.
9-es!
Végignézted te egyáltalán azt a videót, amit belinkeltél???
NEM csak a fogamzásgátló tabletták ellen szól, hanem az ÖSSZES fogamzásgátló módszer ellen!
Egy demagóg propagandavideó arról, hogy EGYÁLTALÁN NE védekezz, mert kihalunk!
Mindenért a fogamzásgátló eszközöket (NEM csak a tablettát) okolja. Azért, mert rosszul választunk párt, azért mert 1-nél több emberrel létesítünk EGÉSZ életünk során szexuális kapcsolatot, a videó készítői szerint a válásokért is ez felel, sőt a homoszexualitásért is...
Ez is egy olyan kérdés amire úgysem kapsz választ, csak véget nem érő vitákat eredményez.
Még annyi ilyen kérdés van: miért dohányoznak, isznak kávét stb.
Mindenki maga dönti el, hogyan rombolja, védi az egészségét.
Ott a # 12-es tökéletes példa a kérdésedre. :) Ez a legegyszerűbb, az hogy a szervezetre káros hatással van, az már nem számít.
Bár az olcsót nem értem hogyan gondolhatta, hiszen a tabletta az egyik legdrágább fogamzásgátló eszköz.. :)
Én azért használom (Nuvaring), mert ez a legegyszerűbb és a legbiztonságosabb. Mellesleg nem döglök meg a fájdalomtól és nem kell óránként a wc-re rohangálnom tampont cserélni...
Gumi: nem tudok ellazulni mellette, mert 2x kiszakadt már. Nem, nem vagyunk bénák.
Pesszárium: hagyjuk már... Elmozdítja a pénisz egy durvább lökésnél és ennyi volt!
Spermicid: ... szóra sem méltatom...
Pesszárium+spermicid: az előbbiek mellett még mindig nem elég biztonságos!! 1 év alatt 2-3% a teherbeesés esélye, hát köszi, ez nekem túl sok!
A természetes módszereket meg inkább hagyjuk, nekem valahogy sem kedvem, sem időm reggelente hőt mérni, pláne ugyanabban az időpontban, stb.
Tehát tudnál esetleg más megoldást a hormonális fogamzásgátláson kívül? Ami lehetőleg olyan biztonságos, mint a tabletta - hiszen 18 évesen nem akarok abortuszra menni.
1: Havi 2500 hasra csapva, ellenben ott van pl a pesszárium vagy a méhszájsapka amit akár 10 évig is lehet használni és 15 ezer forint, azaz havonta 120 forint kb :)
2: Egyébként ha másnak nem hiszed el hogy a legdrágábba akkor tessék: [link]
3: Szerintem én normális hangnemben szóltam hozzád, akkor örülnék ha te sem pattognál feleslegesen!
#19, elmozdítja a pénisz? Kérlek, lapozz fel egy nyolcadikos biológiakönyvet és tanulmányozd a hüvely anatómiáját.
A többszörösen szült nők sem olyan tágak hogy el tudjon mozdulni a pesszárium bárhová is.. Ha te nálad ez a helyzet akkor hüvelyplasztikát javasolnék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!