Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mielött rámförmednétek, igen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mielött rámförmednétek, igen elolvastam a betegtájékoztatot de olyan furcsán volt megfogalmazva, nekem úgy jött le már a menstruáció elmúlását követően védelmet nyújt?

Figyelt kérdés
Még sosem szedtem fogamzásgátlót mert trombózisra hajlamos vagyok emiartt azt hitték nem szedhetek de most kiderült hogy az Azalia nevű fogamzásgátlót mégis lehet szednem.

2013. márc. 28. 19:30
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsi,véletlen felcserétem a kérdést a kiegészitéssel
2013. márc. 28. 19:31
 2/12 anonim ***** válasza:
Én nem ezt a fajtát szedem, de nekem nőgyógyász azt mondta 1 hónapot várjam meg, hogy biztosan kialakuljon a védettség. Én őrá hallgattam, hiába volt más a papíron (azt hiszem ott 2 hetet írt, de biztos, hogy rövidebb időt).
2013. márc. 28. 19:34
 3/12 anonim ***** válasza:
beveszed az 1. szemet az első vérzéses napon. Végigszeded a levelet és a 2. menzesz után már tutira véd.
2013. márc. 28. 19:34
 4/12 A kérdező kommentje:
csak az a baj hogy ennél a fogamzásgátlónál a vérzés nagy valószinűséggel kimarad
2013. márc. 28. 19:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Az enyém azt írja ha a vérzés első napján kezdem alkalmazni, azonnali védettséget nyújt.
2013. márc. 28. 19:46
 6/12 anonim ***** válasza:

Ezt írja a betegtájékoztató:

Várja meg, amíg menstruációja elkezdődik. A menstruációs ciklus első napján vegye be az első tablettát. Ekkor készítmény szedésének első hetében kiegészítő, barrier elvű fogamzásgátló módszer (pl. gumi óvszer, hüvely pesszárium) alkalmazása nem szükséges.

Ha a tabletta szedését a menstruációs ciklus 2-5 napján kezdi el, kiegészítő, barrier-elvű fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges a tabletta szedésének első 7 napjában.

Tehát, ha amint megjön a menstruációd, akkor azon a napon elkezded, nem kell mellé kiegészítő védekezés, tehát egyből véd. Viszont, ha csak a vérzés 2-3. napján kezded el szedni, akkor a gyógyszer elkezdésétől számított 5-7 napon belül kiegészítő védekezést kell alkalmazni. Természetesen a következő adagot mikor elkezded, akkor is folyamatosan véd, attól, hogy kimarad a menstruáció, attól még ugyanúgy véd.

2013. márc. 28. 20:44
 7/12 anonim ***** válasza:
Na, elkevertem már a napokat, tehát ha a vérzésed 2-5. napján kezded el szedni, akkor 7 napig még védekezni kell mellette egyéb módon. De ezek csak az első levélre vonatkoznak.
2013. márc. 28. 20:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha megengedsz egy kérdést: miért szedheted pont ezt a gyógyszert, miben más, mint az összes többi? Komolyan érdekelne, mert ilyenről még nem is hallottam, valaki vagy szedheti a fog.gátlót, vagy nem... Remélem, rákérdeztél a dokinál, vagy rá fogsz, meg azt is, hogy nem valami szép kis jutalékért ajánlotta egy olyan embernek, aki trombózisra hajlamos...
2013. márc. 29. 14:36
 9/12 anonim válasza:

kedves utolsó. én is ugyanolyan helyzetben vagyok mint a kérdező. és ahogy utánanéztem még sokan mások. :) attól még h te nem hallottál róla :)

ezt elvileg szoptatós anyukáknak szokták ajánlani mert csak progeszteron nevű hormont tartalmaz ellentétben a többi kombinált fog.gátlókkal amik progeszteron mellett ösztrogént is tartalmaznak. sajnos mivel tormbózis hajlama van mint ahogy nekem is. gondolom kiderjtették vizsgálattal,hogy heterozygota -e /csak egyik szülőtől örökölte/ vagy homozigota/mindkét féltől/ én heterozygota vagyok és aztmondta az orvosom h ha mindenképp szeretnék csak ezt az egyet szedhetem. minipillnek is szokták nevezni. a rendesn kombinált fog.gátlók alatt van egyel. vagyis úgyértem hogy ez nem annyira hatékony de csak egy két %kal van lemaradva a kombinált tablettáktól. viszont ennél tényleg nagyon fontos h órára pontosan szedje az illető mert egy két óra is csökkenti már a hatását. viszont ha pontosan szedi időben akkor eléri a kombinált tabletták hatékonyságát. menzesz alatt is szednni kell van akinl van vérzés van akire ugy hat hogy egyáltalán nincs viszont ez nem baj. mert elllentétben a kombináltakkal ha ezt abbahagyja az ember akkor rögtön olyan lesz a szervezete mint azelőtt volt. a kombináltak után meg pl ha teherbe szeretne esni valaki akkor azért pár hónap kell h minden helyre álljon. trombózis miatt pedig nem nem pénz miatt irta fel sem neki sem nekem sem pedig a többi hozzánk hasonló lánynak :) az ösztrogén hormon ami ebben nincs az okozna nagy fenyegetést a trombózis hajlamosokra. viszont aki homozygota/mindkét szülőtől örökölte/ annak még ez sem ajánlott max saját felelősségére de ált az orvosok ismerősöm által tudom h nem nagyon szokták felírni :)

2013. jún. 1. 01:26
 10/12 anonim válasza:
megint én vagyok és még annyi hogy a kérdezőnek is válaszoljak :$ :) igen elvileg úgy van h ha a menstruációd első napján veszed be akkor az akkortól véd is. ha a 22-5 napon kezded el akkor azt azt követő 7 napban más módszerrel is védekeznetek kell(pl óvszer) viszont nekem az orvosom azt mondta hogy várjak 1 hónapot! de általában minden orvosmidnen gyógyszernél ezt mondja. én erre esküszöm. :)
2013. jún. 1. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!