Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 72órás tablettát 49órára rá vettem be. így 100%, hogy nem vagyok terhes?
Mézes krémes, hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg cukor
2 kk akácméz
2 egész tojás
5 dkg vaj
1 kk szódabikarbóna
2 ek cukrozatlan kakaópor
45 dkg liszt
Krémhez:
4 dl tej
5 ek liszt
1 kocka margarin
20 dkg porcukor
Sütéshez:
vaj a tepsi kikenéséhez
Díszítéshez:
porcukor
Gőz felett összefőzzük az alábbiakat a tésztához: 20 dkg cukor, 2 kk méz, 2 egész tojás, 5 dkg vaj (lehetőleg ne margarint), szódabikarbóna, kakaópor. Kb. 10 percen keresztül kavargatás mellett főzzük.
Levesszük a gőzről, majd kb. 45-50 dkg lisztet adunk a masszához.
Gyorsan(!) gyúrjuk össze, mert a méztől nagyon hamar kemény lesz a tészta, és akkor nehéz lesz vele dolgozni.
A tésztát 4 részre osztjuk, kivajazott tepsi hátulján 4 vékony lapot sütünk. (Célszerű előre kinyújtani az összes lapot, mert addig lehet csak szép, vékony lapokat nyújtani, amíg rugalmas a tészta. Ha sokat várunk vele, kemény lesz.) Ugyanakkora lapokat kell nyújtani, én rá szoktam mérni a tepsi hátuljára őket.
A kész lapokat félretesszük. Vigyázzunk, mert törékenyek.
A krémhez a tejet az 5 ek liszttel felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a mrgarinnal habosra kikevert porcukrot. Az így kapott krémet robotgéppel kihabosítjuk.
A krémet 3 részre osztjuk, értelemszerűen megkenjük vele a 3 lapot. A sütemény tetejére a legszebbre sikerült lapot választjuk. A tetejére porcukrot szórunk. Letakarva langyos helyre legalább 24 órára félretesszük, hogy megpuhuljon.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 1400 Ft
költség egy főre: 117 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
NEM 100%.
A 72 órásnak minden órával csökken a hatékonysága.
Csak az első 24 órában 95 %-os.
Minél később veszi be valaki, annál nagyobb az esélye, hogy nem hat...
Persze ez nem azt jelenti, hogy terhes is maradsz, de nem lehetsz benne biztos.
az utolsó válaszolónak köszönöm szépen. :)
pont erre voltam kíváncsi, nem kalácsreceptre.;)
Amúgy a vicceskedés a receptnek szólt természetesen, nem neked, kérdező. :) Szar a humorom tudom.
A kérdésre válaszolva sajnos többet nem nagyon tudunk mondani, mint az orvos, meg a betegtájékoztató. A teszt elvégzésének időpontjáról az orvos biztosan tájékoztatott, akkor majd többet fogsz tudni. Megnyugtatásképp: még tabletta nélkül is viszonylag kevés az esélye a teherbe esésnek egy alkalomból, de a tabletta is elég hatékony, így nem valószínű, hogy teherbe esel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!