Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mi ez a nagy pesszarium mania?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ez a nagy pesszarium mania?

Figyelt kérdés

Tobb tizeneve letezik ez a vedekezi mod, megsem terjedt el - nem veletlen.

Akkor mire fel ez a nagy felkapas most? Vagy majd lecsillapodik, ha teherbe esnek meg paran mellette? (mint ahogy a noverem is...)

2013. márc. 9. 09:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
tabletta mellett max 0,5% a teherbeesés kockázata, azért nem mindegy, hogy 2 vagy 0,5.
2013. márc. 9. 10:34
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem mellesleg a tabletta hatékonysága nagyban függ a használójától (nem hagy ki szemet pl), míg a pesszáriumot a pénisz is el tudja mozdítani. Sőt, az orgazmus is.
2013. márc. 9. 10:35
 13/22 fospuska ***** válasza:
100%
hanem az orvosi egyetem dékánjától. szerintem a dékán életében viszonylag kevés alkalommal használt pesszáriumot,úgyhogy elméletben lehet igaza,de ebben (és sok más) a kérdésben jobb a gyakorlati tapasztalatoknak hinni.
2013. márc. 9. 10:37
 14/22 A kérdező kommentje:

A dékán egy nőgyógyász szakorvos, mellette egyetemezik.

Nyilván ő maga nem használta. :))

És az a vicces, hogy őt sem vakítja el a gyógyszerlobbi (ahogy azt az előadásain is mondja), voltam már nála rendelésen. Normálisan elmondta a tabletta mellékhatásait, stb-t, és nem szívesen írta fel a gyógyszert. Szinte kérnem kellett.

2013. márc. 9. 10:40
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

De akkor áruld el hogy helyes felhelyezés mellett HOVA mozdul el???

Mert fél mili sincs mellette a hüvelyben sem jobbra sem balra sem előre sem hátra ahova el tudna mozdulni.

Egyébként meg ha már az az orvos, is aki anno Magyarországta behozta a hormontartalmú fogamzásgátlókat azt tanácsolja hogy ha lehet ne szedjünk tablettát akkor az már jelenthet valamit.

2013. márc. 9. 10:42
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
A tabletta Pearl indexe 0.5-2!!
2013. márc. 9. 10:43
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

1. Vki nem szedhet tablettát. Hiába magyarázod, hogy a tabletta megbízhatóbb, ha egyszer vki nem szedheti és kész.

2. A tablettának kicsivel jobb a hatásfoka, viszont lehetnek mellékhatásai. Hagy döntse már el mindenki saját maga, hogy ő melyiket választja. A nagyobb hatékonyságot, vagy a tutira mellékhatásmentességet.

Azért a pesszárium nem olyan, mint mondjuk a megszakítás agy a spermicid önmagában.

A 2-es pearl index igen csak kevés (tekintve, hogy a guminak 3-4, és az is nagyon bevált módszer nekem egy ismerősöm se esett még teherbe mellette).

Szóval örülnék, ha inkább azoknak prédikálnál, akik ilyen 30-40-es pearl indexű dolgokat választanak "védekezésre", és nem azt, aki 2-est.

2013. márc. 9. 11:25
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ugyan mondd már meg, hogy mit javasolsz egy olyan nőnek, aki NEM szedhet tablettát, de tartós (mondjuk legalább 5 éves) kapcsolatban él?

Mégis mivel védekezzen?

Persze még nem szült gyermeket, de később szeretne.

2013. márc. 9. 11:39
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj hogy ezt kérdezem, de orvosira jársz és ennyire nem vagy tisztában a hüvely anatómiájával?

Ha rendesen felrakják a pesszáriumot akkor nincs az a 30 centis néger farok se amelyik elmozdítja onnan, ugyanis nincs mellette hely, nem tudna hova mozdulni.

Én nem pesszáriummal védekezek, de azt mondani egy 1-2 Pearl indexel rendelkező eszközre hogy haszontalan..

A tablettának amúgy a Pearl indexe 0,5-2!

2013. márc. 9. 11:55
 20/22 anonim válasza:
100%
Azért az hogy "pesszárium mánia" lenne nálunk, az enyhe túlzás szerintem....Arról van szó csupán, hogy egyre több nő tapasztalja meg saját testén a fogamzásgátló gyógyszerek enyhébb és súlyosabb mellékhatásait, mivel a hormonrendszer nem arra lett kitalálva, hogy mesterségesen beleavatkozzanak a működésébe. Az enyhe hormontartalom sem enyhe, ez csak a legtöbb orvos dumája, az is ugyanúgy képes kárt okozni a szervezetben (Személyesen tapasztaltam az alacsony hormontartalom ellenére is fellépő káros hatásokat, azóta semmi ilyet nem szedek, köszönöm......). Van aki ezek miatt nem szed már tablettát, van aki alapból sem szedhetett, pl. betegségek miatt. Szerintem igenis felelősségteljes viselkedés az, ha a nők az egészségükért és a fogamzásgátlásért is próbálnak tenni, ezért találnak rá már egyre többen a pesszáriumra, mint alternatív fogamzásgátlási megoldásra. Nem blokkolja a szervezet működését, csak akkor kell használni, amikor tényleg szükséges, hogy kifejtse hatását, ellentétben a gyógyszerrel, amit folyamatosan kell adagolni. Egyik módszer sem nyújt 100%-os védettséget, de szerintem reálisan nézve közel olyan jól véd mint a gyógyszer. Ha valaki terhes lesz pesszárium mellett az elsődlegesen a megfelelő tájékoztatás hiányának tudható be ebben az országban. Ugyanis a legtöbb nőgyógyász az eszköz iránt érdeklődőket az "ez a módszer elavult" szöveggel próbálja lerázni, ezzel persze elveszi a nők kedvét a használattól, vagy nem tudják a tanácsok hiányában hatásosan alkalmazni. A gyógyszerlobbi áll az elavultnak titulálás mögött, hiszen ha ezt alkalmazza egyre több nő, akkor nem fogynak a gyógyszerek, ez pedig a gyógyszerrel ellentétben gazdaságos megoldás, nem üzlet. Hallottam hogy a 2000-es évek elején pár évig spermicidet sem lehetett kapni nálunk (mert a gyógyszerben nagyobb volt az üzlet), milyen érdekes hogy azt azóta újra lehet kapni, akkor talán az sem olyan elavult!?
2013. márc. 9. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!