Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Gyógyszer miatt lehetek meddő?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyógyszer miatt lehetek meddő?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 17 éves koromban kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát és 6 éven keresztül szedtem (sajnos). Azért írta fel az orvos, mert cisztálódtak a petefészkeim, és azt mondta, hogy ez majd rendbe teszi. Szóval szabályos ciklusról nálam szó sem volt. :(

És most olvasom sok helyen, hogy azoknál a lányoknál, akiknek így írtak tablettát, hogy nem volt szabályos ciklusuk, meg nem volt rendben a hormonháztartásuk, náluk reális a veszélye a meddőség kialakulásának.

Most tettem le a gyogyót 2 hete. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e menzeszem, vagy sem. Vagy milyen lesz egyáltalán.

Viszont 3-4 éven belül esedékes a baba, szóval ha meddőség lenne, az szörnyű lenne. Nyugtassatok meg... :(

2013. márc. 6. 09:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Én 4 évig szedtem. Miután letettem, nagyon nem akart sikerülni a baba. 2,5 évet kellett rá várnunk, kegyetlen volt ez az időszak. Mikor kezditek majd a próbálkozást, érdemes elmenni nődokihoz teljes kivizsgálásra. Rákszűrés, hormonok, uh, pajzsmirigy, stb-t megnézetni, mintsem évekig sikertelenül próbálkozni. Sok esetben egy ilyenkor felírt gyógyszer csodákat művel.
2013. márc. 6. 09:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez teljesen szervezetfüggő.

Van akit 2 év folyamatos tabletta is meddővé tesz és van akit 20 sem.

Mindenesetre ne parázz rá!!

Ezalatt a 6 év alatt azért tartottál néha 1-2-3 hónapos szünetet is, ugye?

2013. márc. 6. 09:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Az 1-2-3 hónapos szünetnek semmi értelme, csak összezavarod vele a hormonháztartásod. Legalább fél év az az időszak, amíg a hormonok rendeződnek, de ez is szervezetfüggő.

Kérdező, attól, hogy lesz menzeszed, nem következik, hogy lehet gyereked, vagy nem. Természetesen most már menstruálni fogsz, nem megvonásos vérzésed lesz, de az, hogy van e érett egészséges petesejted, az már másik kérdés.

2013. márc. 6. 09:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát voltak 3 hónapos szünetek, igen. Kb 2 évente. Azért volt, hogy a doki meglássa, hogy a ciszták visszatérnek-e gyógyszer nélkül. Vissza is tértek mindig, így tehát kellett újra szednem a gyógyszert. Aztán voltam 2012. októberében nála, szintén egy 3 hónapos szünet után, és azt látta, hogy egészséges vagyok, tehát nem tértek vissza ciszták. Ennek nagyon örültem, nem is terveztem újra szedni a gyógyszert. De aztán mégis elkezdtem, mert az óvszerezés nem nagyon ment, viszont 2 hónap szedés után abbahagytam (ez volt két hete, mint említettem), mert mellékhatások jöttek elő, meglepő módon azelőtt sosem voltak, pedig ugyanezt szedtem. :O ). Meg ugye párom is mondta, hogy ha tudta volna, hogy ilyen mellékhatásai lesznek, akkor meg sem engedi, hogy beszedjem. Remélem rendeződik a dolog...
2013. márc. 6. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!