Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Antibiotikum + fogamzásgátló....

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Antibiotikum + fogamzásgátló. Felelőssé tehető valahogy az ápoló?

Figyelt kérdés

1,5 hónapja kórházba kerültem, kivetté a gyulladt epehólyagomat. Most jártam utána, és már délelőttől kezdve kaptam antibiotikumot infúzión, illetve még másnap is egész nap.

Nekem erről senki sem szólt, azt hittem, hogy fájdalomcsillapítós oldat, meg hogy csak a folyadékpótlás miatt kell... (3 napig nem ihattam)

Erre ma reggel teszteltem pozitívat... Én a sebészeti ügyeleten is szóltam már, hogy fogamzásgátlót szedek, azt mondták, hogy ne hagyjam abba, nyugodtan szedjem, semmi baj nem lesz.

Soha nem hagytam ki tablettát, tényleg felelősségteljes vagyok, szóval szerintem ez az antibiotikum kavart be.. :( 1 héttel rá szeretkeztem a párommal...

2013. febr. 26. 21:00
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Bezzeg másokkal olyan kedvesen viselkedett, szó nélkül mondta, hogy mit ad be nekik, mikor műtik... Én nem tudtam neki pénzt adni (egyrészt csóró vagyok, másrészt 1 fogkefe sem volt nálam), és akkor ilyen viselkedést érdemlek.. Baromi jó :S

Komolyan mondom, hogy azt sem tudtam, hogy mikor tolnak a műtőbe, meg hogy egyáltalán műtenek-e! Bejött, mondta, hogy menjek el pisilni és már vittek is...

2013. febr. 26. 21:19
 12/24 anonim ***** válasza:
sajnálom és ezt őszintén mondom. szakértőt már kérdeztél?
2013. febr. 26. 21:24
 13/24 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom ami Veled történt. :(

Ezt találtam, hátha segít:

"A műtét ára 26 193 Ft.

A térítési díjnak csak 30%-át kell megfizetni azonban, ha a terhesség megszakítását kérő személy vagy a vele egy háztartásban élő házastársa, élettársa, illetőleg az eltartója rendkívüli szociális segélyben vagy átmeneti segélyben részesül."

2013. febr. 26. 21:44
 14/24 anonim ***** válasza:

Milyen foggátlót szedsz? Az én gyógyszerem betegtájékoztatójában benne van (annál a résznél, hogy mikor kell abbahagyni)

- Négy héttel a tervezett műtéti beavatkozás előtt és két héttel utána, valamint elhúzódó mozgáskorlátozottság esetén.

2013. febr. 26. 22:19
 15/24 A kérdező kommentje:

Volinat szedek.

Nem tervezett mutet volt, csak bevittek aztan bent tartottak. Ugyhogy eselyem sem volt abbahagyni 4 hettel elotte. De amugy ezt a trombozis miatt irjak, en meg kaptam verhigitot...

2013. febr. 27. 06:18
 16/24 anonim ***** válasza:
ez szerintem minden mutetre vonatkozik. Nincs ott, hogy a trombozis miatt hagyd abba es az sem, hogy ha kapsz verhigitot akkor szedheted tovabb.
2013. febr. 27. 07:03
 17/24 anonim ***** válasza:

De utolsó nem bírod felfogni, hogy nem tervezett műtét volt????

Kérdező, őszintén sajnálom, ami veled történt.

Szakember esetleg segíthet, ha be akarod perelni őket, de írtad, hogy nincs pénzed... Nem tudom, hogy ilyen esetben van-e valami ingyenes, vagy kis összegért ügyvéd.

Ehhez nem értek, de mindenképpen kérdezz utána!

És sok szerencsét!

2013. febr. 27. 07:33
 18/24 anonim válasza:

Utolsó:

de felfogtam, de a válaszomban benne volt ahogyan a betegtájékoztatóban is, hogy a műtét után két héttel sem szabad szedni. Persze sajnálatos ami a kérdezővel történt, de a betegtájékoztatót azért el kellett volna olvasnia vagy bárkit megkérhetett volna, hogy vigye be neki a kórházba, (én speciel ezt fejből is tudtam). Ő is felelős azért ami történt. A foggátló nem cukorka bármilyen egészségügyi problémád van főleg műtét értelemszerű, hogx kiegészítő védekezést kell alkalmazni.

2013. febr. 27. 09:08
 19/24 anonim ***** válasza:

Sose szedtem fogamzásgátlót, ezek szerint azért nem tudtam, hogy utána se lehet bevenni.

Viszont... Ha csak most derült ki a zárójelentésből, hogy azt adtak és nem mondták, akkor ők is hibásak...

Ez egy patthelyzet, mert ők is védekeni fognak azzal, hogy tudnod kellett volna, hogy kiegészítő védekezés kell...

2013. febr. 27. 09:50
 20/24 anonim ***** válasza:

Azt írod 1 héttel később szeretkeztetek.

A gyógyszered tájékoztatójában 1 hét kiegészítő védekezést javasolnak.

Ezek szerint ha tudtad volna és az alapján betartod az 1 hét javaslatot (de csak annyit), akkor is bekövetkezett volna a dolog.

------

Másrészt nem felelős se az ápoló, se az orvos.

Akkor lennének azok, ha nem tüntették volna fel a zárójelentésben, hogy mit kaptál.

Az, hogy te jelezted nekik, hogy fogamzásgátlót szedsz, nem számít. Nekik ebből csak annyi lényeges információ volt, hogy adható-e az adott gyógyszer a fogamzásgátlóval együtt, vagy sem. DE csak olyan értelemben nézve, hogy a FOGAMZÁSGÁTLÓ negatívan hat-e az ő általuk megválasztott gyógyszerre.

Az őket nem kell érdekelje, hogy a gyógyszer csökkenti-e a fogamzásgátló hatását.

Akár csökkenti, akár nem, MINDENKÉPPEN beadták volna neked.

Ha esetleg konkrétan azt kérdezted:

"Ez meg ez amit kapok negatívan befolyásolja-e a fogamzásgátló hatásfokát?"

És erre nemlegesen feleletek, azzal esetleg kezdhetsz valamit.

----------

Félre ne értsd, nem orvos vagyok, s nem védeni próbálom őket.

Csak sajnos volt már szerencsém nem egyszer a kórházi ellátáshoz.

Tudom, hogy ha nem megfelelően kérdezel, ha nem jársz a nyakunkra, míg mindent elmagyaráznak, akkor maguktól nem tájékoztatnak rendesen.

Szar, de ez van.

2013. febr. 27. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!