Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Baj, hogy nem vettem be...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj, hogy nem vettem be másikat? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Belarat szedek.Bevétele után 3és fél óra múlva hánytam,de ez ment egész este,íg ynem pótoltam,meg amúgy is csak két szem van hátra a levélből menstruációig.Mensiig védekezzünk óvszerrel is,vagy felesleges?
2009. szept. 9. 18:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Vedd be azt a két szemet és nem közelező védekezni, mivel a fog.tabletták a peteérést akadályozzák meg, így ha elfelejtesz 1 napot vagy éppen hánysz akkor nem leszel még terhes! Tapasztalt!

Csak nyugodtan...

2009. szept. 9. 18:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem lehet baj. Nem viccből van benne az a pár utolsó tabletta. A betegtájékoztató szerint:

"Ha a kihagyott idő több mint 12 óra, akkor a Belara fogamzásgátló hatása már nem biztos. Ebben az esetben vegye be azonnal az elfelejtett tablettát, amikor eszébe jut, és folytassa a Belara szedését a szokásos módon. Így akár az is előfordulhat, hogy egy nap alatt két tablettát kell bevennie. Ilyen esetben a következő hét napon át kiegészítő mechanikus fogamzásgátlási eljárást (pl. gumi óvszert) kell alkalmaznia. Ha ezen hét napos időszak alatt elfogyna az éppen használt cikluscsomag, akkor azonnal kezdje el szedni a tablettát a következő Belara cikluscsomagból, azaz nem szabad szünetet tartania a két csomag között (hétnapos szabály). Valószínűleg nem lesz normális megvonásos vérzése, amíg a következő csomag tabletta el nem fogyott. De az új csomag szedése közben fokozódhat az áttöréses vérzés vagy a pecsételő vérzés. Ha az új cikluscsomag beszedése után sem jön meg a vérzése, akkor terhességi tesztet kell végeznie."

Magyarán tessék bevenni és a menstruálást is kihagyni. Legalábbis ezek szerint.

2009. szept. 9. 18:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha benne van a betegtájékoztatóban, hogy be kell venni, akkor be kell venni. Tabinként változó, de a legtöbbnél pótólni kell és ha kihagysz egyet, legközelebb kettőt kell bevenni.
2009. szept. 9. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!