Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Vajon csak engem háborít fel...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon csak engem háborít fel kissé ez az egész?

Figyelt kérdés

Ma úgy döntöttem újra elkezdek fogamzásgátlót szedni,mivel ez a "legkényelmesebb" módja a fogamzásgátlásnak. Elmentem,megvizsgáltak,ami kell,felírták.Aztán jött a sokk a gyógyszertárban: 7200ft 3 havi adag. Régen sem volt olcsó,de ez most azért ledöbbentett. És persze a háborgást hallani mindig mindenhol,hogy Magyarországon mennyi a terhességmegszakítás!

Hát igen,tényleg sok,de a fogamzásgátlót kéne támogatnia a tb-nek meg a gumit,meg a többi vény nélkül kapható cuccot,nem az ilyen-olyan átalakító műtéteket. Latex érzékeny vagyok,így 3 darab speciális latexmentes gumi közel 1000ft. A Pharmatex krém pl több mint 3000ft. Most akkor nem ez az elkeserítő?

Csak engem bosszant,hogy a szex lassan luxus dolognak számít?

2013. jan. 30. 10:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hát ha kiszámolod, hogy egy havi adag 2400ra jön ki, az két és fél doboz latex mentes óvszer ára, ami 6 aktusra elegendő, ha a barátod csak egyszer élvez el.

Ha mondjuk 15x szeretkeztek egy hónapban, akkor már lényegesen olcsóbb, mint az óvszer. 15 együttlét óvszerrel már több mint 5000be kerül, míg a fogamzásgátló csak 2400be. Drága termékekről van szó, hiszen az óvszert is orvosi körülmények között gyártják és ellenőrzik, nem zokniról van szó.

2013. jan. 30. 11:05
 12/19 A kérdező kommentje:

Hát elhiszem,hogy itt nem az ember a lényeg,hanem az üzlet! Sajnos én pl munkanélküli vagyok,így azért a felét is elég rendesen megérzem. Persze,a párom nyilván segít kifizetni,hisz kettőnkért szedem,de hát az,hogy drága,nem változik így sem!

Persze,lehet ezen háborogni,de tényleg ez senkit nem fog izgatni.

2013. jan. 30. 11:06
 13/19 A kérdező kommentje:

De akármelyik módszert vesszük is,mindegyik drága. Van amelyik jobban megéri,de van ami meg egészségesebb.

Csak hát igen,ugye nem mindenki keres,mert ott a sok fiatal. Akiknek mondjuk a szüleik sem rendelkeznek olyan anyagi háttérrel,hogy a gyermek havi akármilyen fogamzásgátló eszközét finanszírozzák. Ez egy elég faramuci helyzet. Pedig ezt támogatni biztos olcsóbb lenne,mint a sok abortuszt megcsinálni.

2013. jan. 30. 11:09
 14/19 anonim ***** válasza:
nem tudom, hogy írták e előttem, de kérheted h olcsóbbat írjanak fel. Az ár a gyártótól függ, mert amit régebben szedtem szintén 8000 felett volt, és kérdtem a dokitól másikat, az most 4600 valamennyi (nem rég emelték) és akkor mondta h ugyan az csak a neve és a gyártó más és a gyártóktól különböznek az árak is
2013. jan. 30. 11:11
 15/19 anonim ***** válasza:
Kedves első, a hüvelygyűrű mióta olcsóbb 7200 ft-nál?? 3 gyűrű 10.000 ft! Pont tegnap vettem meg, nekem ne mond már, hogy 7200 ft alatt van...
2013. jan. 30. 11:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Soha nem szednék fogamzásgátlót, de az tény, hogy árban igenis az éri meg szinte a legjobban. Minimálbérből KÉT ember simán tudja fizetni, és inkább a védekezésre költs, mint abortuszra...Arról nem beszélve, hogy egy rossz időben becsúszott gyerek sokkal több anyagi problémát okozna...
2013. jan. 30. 12:07
 17/19 A kérdező kommentje:
Mint mondtam,nekem nincs munkám jelenleg. De azért valahogy megoldom ezt a problémát. Mégha egészségtelen is,de egészségesebb,mint egy abortusz,vagy sok abortusz!
2013. jan. 30. 12:24
 18/19 anonim ***** válasza:

Aki azt írta, hogy Angliában drágább az nem igaz.

Ingyenesen jár a fogamzásgátló tabletta. Azt pontosan nem tudom, hogy annak is, aki csak ideiglenesen tartózkodik ott, de, hogy annak, akinek van bejelentett lakcíme és "TAJ"kártyája (nyilván ott másnak hívják, talán NHS), nekik ingyenes, sőt a gyerekek 15, vagy 16 éves korukig ingyen kapják a gyógyszereket. Csomó fórumon lehet olvasni.

Na mindegy, de egyetértek veled kérdező. Én soha nem szednék fogamzásgátlót, jobb híján marad a gumi.. Amire meg allergiás vagyok. Hát ez van.

2013. jan. 31. 11:01
 19/19 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Akkor neked is kijutott a "jóból"... :/

2013. jan. 31. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!