Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Vajon csak engem háborít fel...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon csak engem háborít fel kissé ez az egész?

Figyelt kérdés

Ma úgy döntöttem újra elkezdek fogamzásgátlót szedni,mivel ez a "legkényelmesebb" módja a fogamzásgátlásnak. Elmentem,megvizsgáltak,ami kell,felírták.Aztán jött a sokk a gyógyszertárban: 7200ft 3 havi adag. Régen sem volt olcsó,de ez most azért ledöbbentett. És persze a háborgást hallani mindig mindenhol,hogy Magyarországon mennyi a terhességmegszakítás!

Hát igen,tényleg sok,de a fogamzásgátlót kéne támogatnia a tb-nek meg a gumit,meg a többi vény nélkül kapható cuccot,nem az ilyen-olyan átalakító műtéteket. Latex érzékeny vagyok,így 3 darab speciális latexmentes gumi közel 1000ft. A Pharmatex krém pl több mint 3000ft. Most akkor nem ez az elkeserítő?

Csak engem bosszant,hogy a szex lassan luxus dolognak számít?

2013. jan. 30. 10:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
hüvelygyűrű? az is hormonos és olcsóbb is ;)
2013. jan. 30. 10:51
 2/19 anonim ***** válasza:
15%

A kedves partnered miért nem finanszírozza ezt? Végülis az ő örömét is szolgálja!

Amúgy a szex valóban luxus, mert lehet élni nélküle.

2013. jan. 30. 10:52
 3/19 A kérdező kommentje:
Nem hallottam még a hüvelygyűrűről! Amúgy ha a "kedves párom" finanszírozza is ugyanennyibe kerül,tehát nem erről van szó. És azt gondolom,egészséges emberek,főképp fiatalok életének szerves része a szex.
2013. jan. 30. 10:55
 4/19 anonim ***** válasza:

Hát ez tényleg jópofa,az állam gőzerővel támogatja (közpénzből) a potyogó hülyegyerekeket!

A szex pedig igenis emberi jog !

2013. jan. 30. 10:56
 5/19 anonim ***** válasza:

hát jah, elég drágák. én is csak nézem, hogy mennyit elkérnek egy ilyen szarért, ami ráadásul nem is egészséges. gyakorlatilag drágán mérgezem magam...

most is ez az őrület a fogamzásgátló tabi okozta halálesetek miatt! persze a burnyák gyógyszeripar úgyis letagadja, csak vegye a nép...

2013. jan. 30. 10:57
 6/19 anonim ***** válasza:
49%
Az én gyógyszerem 8 ezer fölött van.De nem szedem,mert én is sokkalom érte,meg nincs értelme,h szedjem mert nincsen barátom.Szerintem,ha már a védekezésnél tartunk,az óvszer a legbiztonságosabb.Legalább nem terheli felesleges hormonokkal a szervezetet,véd a nemi betegségektől és a terhességtől is.Amúgy,ha lenne barátom sem szednék fogamzásgátlót.
2013. jan. 30. 10:59
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

Nagyjából teljesen egyet értek...

A a váratlan terhességek egy bizonyos százaléka is abból adódik hogy fiatalon nincs pénz gumira így más módszert keresnek ami közel nem nyújt védelmet.

Mondjuk én sosem szednék fogamzás gátlót, tönkre b*ssza a szervezetem stb az hagyján hogy a fogamzás gátlóban lévő anyagokat nem lehet kitisztítani a folyóvízből... Hát nem kis gond ez főleg hogy köze van ahhoz hogy nők nem tudnak teherbe esni és hogy a férfiak női hormonokat isznak...

Nevetségesen hangzik aki nem hiszi nézzen utána!

Nekem a párom kifejezetten megmondta hogy ne szedjem és ne is gondoljak rá!

Amúgy tényleg inkább ezt kéne támogatni... Meg azt sem értem az óvszer miért minősül 18+ terméknek. A mai fiatalok már jóval korábban kezdik és nem csak pénz de kiadás hiányában sem védekeznek megfelelően. Bár manapság elég sok helyen kiadják...

2013. jan. 30. 11:00
 8/19 anonim ***** válasza:

1 hónapra 2400 forint az ára.

Nem olcsó, de még mindig olcsóbb mintha gyereket kéne felnevelni.

Egyébként akkor én mint mondjak. Én Angliában élek, és mostanában mindenért gyógyszereket kellett kiváltanom. Itt Angliában nincs TB támogatott gyógyszer, csakis a legdrágábbat veheted meg. Fogamzásgátlóért is majdnem 30 fontot fizettem. Nem beszélve a többi gyógyszerekről amit otthon TB támogatással vettem, itt nem.

Lehet szidni az otthoni egészségügyet, de még mindig messze a legjobb a környékbeli országokhoz képest.

2013. jan. 30. 11:02
 9/19 anonim ***** válasza:
50%
Az, hogy a tb mit támogat, azt a gyógyszergyárak döntik el (lobbizzák ki) ... üzlet az egész és ne is próbálj egyéb logikát, racionalizmust keresni benne. Senkit nem érdekel, hogy mennyi az abortusz, senkit nem érdekelnek a tini anyukák, senkit nem érdekelnek az elhagyott csecsemők. Az üzlet és a pénz az egyetlen motiváló tényező. És mivel az emberek szeretnek dugni (kivéve néhány gyk-s selejtet), ezért ez egy jó üzlet!
2013. jan. 30. 11:02
 10/19 anonim ***** válasza:
Ha a költség megoszlik két ember között, akkor már nem olyan súlyos az ára. Szerintem akkor is kigazdálkodható, ha a felek minimálbérből élnek. Egy dohányos ennél nagyságrenddel többet költ a szenvedélyére.
2013. jan. 30. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!