Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő, ha fogamzásgátló rendszeres szedése mellett teherbe estem?
Három tesztet is csináltam, mindhárom pozitíz eredményt mutatott. Mit kell tenni, mi a következő lépés? A fogamzásgátlót (Lindynette) mindig percre pontosan, minden nap beszedtem. A megvonásos vérzés alatt nem volt szex.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Attól függ mit akarsz. Megtartani? Gondolom nem azért szedted, mert gyereket akarsz, hanem épp ellenkezőleg.
Ha el akarod vetetni, akkor el kell menni nőgyógyászhoz, hogy megállapítsa a terhességet. Aztán el kell mondanod, hogy abortuszt szeretnél, és ezután uh vizsgálatot kell majd végezni, a továbbiakban pedig az orvosok/tanácsadók fognak terelgetni a jogi és egészségügyi útvesztőkön.
Ha meg akarod tartani, akkor is el kell menni nőgyógyihoz, a többi ugyanaz, mint egy normál terhességnél. Mennyi idős a terhességed szerinted ?
Bármi is a szándékod, mindenképpen doki (az utolsó menzesz első napjától számított 6. hét körül).
Milyen fajta tesztet csináltál amúgy?
Az első két válaszolót figyelembe se veszem, az utolsó kettőnek viszont nagyon köszönöm az értékelhető válaszokat.
3. válaszoló 3 hetes terhes vagyok
4. válaszoló Kettő db Clearblue, és 1 db Medilab tesztet végeztem. Mindhárom pozitív eredményt mutatott.
Gyógyszert azonnal abbahagyni és mielőbb irány az orvos!!!
Benne is van a betegtájékoztatóban anyway.
Aztán majd megvitatod vele az elképzeléseidet meg a lehetőségeidet.
Előfordul az ilyesmi, nyilván azért is írják bele a papírba.
Olyan nincs, hogy 3 hetes terhes, úgy értem, azt még semmilyen teszt nem mutatja ki! Az utolsó menstruációd első napjától hány hét telt el?
Clearblue-ból milyen tesz volt? Digitális vagy sima? Ha sima, akkor 2 vonal volt, vagy + jel? (Bocs, nem nézlek hülyének, csak ezt sokan tévesen szokták értelmezni!)
Mennyire volt erős a vonal?
Akár figyelembe veszed, akár nem, akkor is balf@sz kérdés. Ha meg akarod tartani, nőgyógyász azt jónapot. Ha nem akarod megtartani, akkor is.
A gyógyszer betegtájékoztatója kitér erre is, el kellene olvasni, hogy abba kell hagyni, amint a terhesség egyértelműen megállapítható, de ezt csak nőgyógyász fogja megállapítani.
Vált nőgyógyászt, bocs... de itt valami nagyon nem stimmel! 3x voltam terhes, elég sok felesleges tesztet lőttem el, de 4 hetesnél előbb semmilyen spéci teszt nem mutatja ki, ez tuti...
Vagy rosszul számolsz, és nem 3, hanem 5 hetes terhes vagy. Vagy a nőgyógyász értette félre a 3 hetes terhes dolgot (vagy eleve azt feltételezte, hogy rosszul tudod, hogyan számítják).
Egyszerűen KIZÁRT, hogy bármilyen teszt kimutassa előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!