Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"A megszakítás nem védekezés"-miért mondják ezt annyiszor?
5 éve élek szexuális életet, abból kb 3-at ezzel a védekezési módszerrel. Sosem estem teherbe, tökéletesen bevált a megszakításos módszer.
Jelenleg is így "védekezünk" és nincs baba. (Pedig én nem bánnám) Akkor mégis miért mondják, hogy ez nem védekezés, mikor nálam pl 100%-os a hatékonysága?
10 éve vagyok a párommal. Ebből 8 éve megszakítással védekezünk. Én se lettem "még" terhes, bár azért az amit a 17 éves lány írt nagyon meredek, hogy egy idegennel alkalmi partnerrel... Üzenem neki hogy: Létezik nemi betegség is nem csak terhesség.
Ja 2 évig szedtem a Yadine nevezetű fogamzásgátlót és úgy szétcseszte a szervezetem, hogy elment a libidóm és miután abbahagytam hónapokig nem menstruáltam. Nagyon jó volt mondhatom...
Az hogy alkalmi partnerrel valaki ezt használja, nyilván butaság. Mert akkor pontatlan volt a kérdés. A nemi betegségek ellen valóban nem véd, de terhesség ellen igenis védekezés.
Ha nem védekezés lenne, az azt jelentené, hogy teljesen mindegy hogy beleélvez-e a pasi a nőbe vagy nem. De ezt azért senki nem gondolhatja komolyan.
Itt arról van szó, hogy a statisztikák szerint 100-ból 65 párnak beválik, 35-nek meg nem. A mai fogamzásgátlási eszközök mellett pedig a 35 az túl sok, mikor 0,01-re is lehetne csökkenteni. Akinek nagyon nem jönne jól a baba, annál ez nagyon is számít!
Te nyilván a 65-be estél bele, ennek volt nagyobb esélye. És most fennhangon hirdeted, hogy ez igenis biztos módszer, nyugodtan csinálja mindenki, mert neked bejött?
Arra is igencsak kíváncsi lennék, hogy ha még nem is terveztek aktívan terhességet, akkor milyen meddőségi kivizsgáláson voltatok?! Volt a párodnak spermavizsálata? Neked petevezeték-átjárhatóságid? És tudod, hány olyan pár van, akiket már minden létező módon megvizsgáltak, mégis meddőnek számítanak, mert évek óta nem jön a baba? Szóval abszolút nem lehetsz abban biztos, hogy nem áll a háttérben meddőség!
Igen, volt mindenféle vizsgálatunk.
Mert az orvosnak csak annyit kell mondani, hogy több mint egy éve próbálkozunk sikertelenül. Ezt pedig nyilván nem tudja ellenőrizni, el kell hinnie. És akkor jönnek a kivizsgálások.
most mit akarsz? neked nem sikerült. értjük. de attól még teherbe lehet esni. egyéb védekezéssekkel kisebb a valószínűség. ennyi.
amit leírtál, az te vagy, ettől még ne állítsd már hogy akkor ez 100%hatékonyság általánosan. -.- istenem.........
nálad... NÁLAD.
Így van. Nem is azt írtam, hogy 100%-os a hatékonysága. A kérdésben én is úgy fogalmaztam, hogy nálam ennyi.
De attól még védekezés. Ahogy egyik védekezés sem 100%-os hatékonysággal bír, mégis védekezés. Sokan estek már teherbe gumi mellett is, mégsem mondja azt senki, hogy ez nem védekezés, annyit ér, mintha nem is használnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!