Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » "A megszakítás nem védekezés"-...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"A megszakítás nem védekezés"-miért mondják ezt annyiszor?

Figyelt kérdés

5 éve élek szexuális életet, abból kb 3-at ezzel a védekezési módszerrel. Sosem estem teherbe, tökéletesen bevált a megszakításos módszer.

Jelenleg is így "védekezünk" és nincs baba. (Pedig én nem bánnám) Akkor mégis miért mondják, hogy ez nem védekezés, mikor nálam pl 100%-os a hatékonysága?

2012. nov. 16. 19:21
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
15-ös: a gumi is sokat ront a szex élvezetén. Amikor mi azzal próbálkoztunk, nekem már az elvette a kedvem az egésztől, amíg a párom előkereste és felapplikálta. Valahogy kialudt a spontán tűz. Arról nem beszélve, hogy egy darab mű , hideg anyag került belém. Ráadásul az óvszernek van valami természetellenes illata is.
2012. nov. 16. 19:38
 22/39 anonim ***** válasza:
én is 5 éve szexelek és 2 évet megszakítással vagy ha néha abba hagytam a gyógyszer szedését akkor is így csináljuk és én sem estem teherbe.. attól függ hogy a pasidnak mennyi előváladéka van és hogy rendesen tudja hogyan kell így szexelni ,mikor kell kivenni
2012. nov. 16. 19:39
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Oké kérdező. Akkor lássuk tisztán: mit akarsz ezzel a kérdéssel elérni? Hogy mindenki nyugodtan szexeljen védekezés nélkül? Mert egyébként sok értelme nincs ezt kérdezni. Te is tisztában vagy vele (remélem), hogy a megszakításos "védekezés" során a teherbeesés valószínűsége jóval nagyobb, mint egyéb védekezési módok esetében. Tehát én úgy vélem, hogy felnőtt embernek felelőtlenség azt sugallni egy kvázi gyerekek által látogatott fórumon, hogy ez helyes védekezési mód. Nem beszélve arról, hogy sokan (lásd fenti 17 éves lány) még arra se veszi a fáradságot, hogy legalább az alkalmi partner mellett használjon gumit. A HPV meg csak három betű számukra. Szerintem nevezzük a megszakítást úgy ahogy te akarod, attól neked se jobb se rosszabb nem lesz, de légy oly szíves és ne próbáld meggyőzni az ide látogató emberkéket, hogy majd ez milyen jó lesz nekik.
2012. nov. 16. 19:44
 24/39 anonim ***** válasza:

10 éve vagyok a párommal. Ebből 8 éve megszakítással védekezünk. Én se lettem "még" terhes, bár azért az amit a 17 éves lány írt nagyon meredek, hogy egy idegennel alkalmi partnerrel... Üzenem neki hogy: Létezik nemi betegség is nem csak terhesség.

Ja 2 évig szedtem a Yadine nevezetű fogamzásgátlót és úgy szétcseszte a szervezetem, hogy elment a libidóm és miután abbahagytam hónapokig nem menstruáltam. Nagyon jó volt mondhatom...

2012. nov. 16. 19:44
 25/39 A kérdező kommentje:

Az hogy alkalmi partnerrel valaki ezt használja, nyilván butaság. Mert akkor pontatlan volt a kérdés. A nemi betegségek ellen valóban nem véd, de terhesség ellen igenis védekezés.

Ha nem védekezés lenne, az azt jelentené, hogy teljesen mindegy hogy beleélvez-e a pasi a nőbe vagy nem. De ezt azért senki nem gondolhatja komolyan.

2012. nov. 16. 19:47
 26/39 anonim ***** válasza:
Azért nem szokás védekezésként említeni, mert ha a fiú "elrontja" akkor gyakorlatilag nem védekezés. És most hagyjuk, hogy a többi módszernél is el lehet rontani, szerintem ez szőrszálhasogatás. A mindenféle közvetlen vagy közvetett védekezésekkel ellentétben itt simán előfordulhat az az eset, hogy "telibe kapja" a lány úgymond. Onnantól kezdve pedig tökmindegy, hogy a kirántásos verzió is eleve sokkal veszélyesebb mint mondjuk egy óvszer.
2012. nov. 16. 19:52
 27/39 anonim ***** válasza:
75%

Itt arról van szó, hogy a statisztikák szerint 100-ból 65 párnak beválik, 35-nek meg nem. A mai fogamzásgátlási eszközök mellett pedig a 35 az túl sok, mikor 0,01-re is lehetne csökkenteni. Akinek nagyon nem jönne jól a baba, annál ez nagyon is számít!

Te nyilván a 65-be estél bele, ennek volt nagyobb esélye. És most fennhangon hirdeted, hogy ez igenis biztos módszer, nyugodtan csinálja mindenki, mert neked bejött?

Arra is igencsak kíváncsi lennék, hogy ha még nem is terveztek aktívan terhességet, akkor milyen meddőségi kivizsgáláson voltatok?! Volt a párodnak spermavizsálata? Neked petevezeték-átjárhatóságid? És tudod, hány olyan pár van, akiket már minden létező módon megvizsgáltak, mégis meddőnek számítanak, mert évek óta nem jön a baba? Szóval abszolút nem lehetsz abban biztos, hogy nem áll a háttérben meddőség!

2012. nov. 16. 19:58
 28/39 A kérdező kommentje:

Igen, volt mindenféle vizsgálatunk.

Mert az orvosnak csak annyit kell mondani, hogy több mint egy éve próbálkozunk sikertelenül. Ezt pedig nyilván nem tudja ellenőrizni, el kell hinnie. És akkor jönnek a kivizsgálások.

2012. nov. 16. 20:02
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

most mit akarsz? neked nem sikerült. értjük. de attól még teherbe lehet esni. egyéb védekezéssekkel kisebb a valószínűség. ennyi.

amit leírtál, az te vagy, ettől még ne állítsd már hogy akkor ez 100%hatékonyság általánosan. -.- istenem.........

nálad... NÁLAD.

2012. nov. 16. 20:34
 30/39 A kérdező kommentje:

Így van. Nem is azt írtam, hogy 100%-os a hatékonysága. A kérdésben én is úgy fogalmaztam, hogy nálam ennyi.

De attól még védekezés. Ahogy egyik védekezés sem 100%-os hatékonysággal bír, mégis védekezés. Sokan estek már teherbe gumi mellett is, mégsem mondja azt senki, hogy ez nem védekezés, annyit ér, mintha nem is használnád.

2012. nov. 16. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!