Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Inzulin rezisztens vagyok....

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Inzulin rezisztens vagyok. Szedhetek fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Perpillanat nemszedek semmilyen gyógyszert, 16éves vagyok,(januárban leszek 17,szóval kb márcsak 3hónap)és másfél éve vagyok együtt a párommal.Nekem a gumi gondokat okoz(félek, hogy teherbe esek)és nekem a legbiztonságosabb lenne a fogamzásgátló!(anyukám tudna róla)

A diétámat betartom, fogytamis, néha van, hogy egyszeregyszer kihagy a menszeszem, de álltalában megvan.A jelenlegi orvosom(egy éve "kezel") pillanatnyilag nem akar semmilyen gyógyszert adni, még nem hormonális gyogyszert(legalábbis amiröl én hallottam, deha hülyeséget mondom bocsánat a tudatlanságomért)amitöl megszünne a hajhullásom, amire vagyok nagyondenagyon hátlis, meg a szörösödésem amit szintén utálok.Én az imént elég jó dolgokat olvastam a mai fogamzásgátlókról, hogy pl.: pontoslesz a mestruációm, szép böröm, hajam lesz, csökkenti annak az esélyét, hogy nelegyen babám, stb,.

Szóval egyszerü a kérdés:betegségem, és fiatalságom ellenére szedhetnék fogamzásgátlót?(barátnöm 15éves, és kapott!)

2012. nov. 5. 16:33
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

1. fiatal vagy még, ne rontsd el a szervezeted gyógyszerrel

2. miért nem egy orvost kérdezel az inzulin problémáról...?

2012. nov. 5. 16:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért, de ezt miért nem a nőgyógyászodtól kérdezed meg? Komolyabb dolog ez annál, hogy névtelen amatőröktől érdeklődj felőle.
2012. nov. 5. 16:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Éljen a 21. század! ...
2012. nov. 5. 16:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Erre csak dokid tudja a valaszt. Barátnöm epilepsziás dokihoz küldtèk ahhol ki vizsgálták elösször. Azt utána irtak csak fell neki. ugy hogy go doki azt kivizsgál azt lehet hogy nem ezvèget nem szedhec majd fogamzás gátlòt sokk mindennek kel itt paszolnia.
2012. nov. 5. 18:01
 5/9 anonim ***** válasza:
95%

"pl.: pontoslesz a mestruációm, szép böröm, hajam lesz, csökkenti annak az esélyét, hogy nelegyen babám, stb,. "

Ez így nem igaz. A menstruációt nem állítja be. Kikapcsolja a te saját ciklusodat, és helyette szabályos időközönként a hormonmegvonás miatt (azaz a 7 napos kihagyás miatt) vérzésed lesz.

Semmi köze a saját ciklusodhoz.

Egyébként én a helyedben nem biztos, hogy merném. Ugyanis ha IR-ed van, emellett szőrösebb is vagy, a menzeszed sem normális, akkor jó eséllyel policisztás ovárium szindrómád van.

Ha ennek ellenére a gyógyszerrel egész rendben van a vérzésed, akkor bizony szerencsés vagy.

Ugyanis ennél a betegségnél sokszor hónapokra kimarad a vérzés.

Ha elkezded a tabit, legátolod az egész ciklusodat, ami még viszonylag normálisan működik.

Lehet, hogy abbahagyás után búcsút mondhatsz az egésznek....(mármint lehet, hogy semmilyen menzeszed nem lesz kb..)

2012. nov. 5. 18:12
 6/9 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló:nem szedek semmilyen gyógyszert, a saját diétám miatt jön megm nemis rendszeresen, sokszor késik, de megjön.

én viszont sok helyen azt olvastam, hogy fogamzásgátló, ami nöi hormonokkal van tele, az pont jó nekem, mert túl sok a férfihormonom.és nem csak olvastam, hanem kozmetikusomnak is hasonló problémája volt, igaz nem rezisztens, vagy hasonló, simán kimaradozott neki, nemjött meg, 16évesen felírt neki egy gyenge fogamzásgátlót, most 24éves, semmi baja sincs, percre pontosan megjönneki és nem esik teherbe, de egyenlöre nemis akar.

a saját orvosom nem akar semmilyen gyógyszert adni, mint mondtam olyat se, ami nem hormonális, pedig arrol azt olvastam kifejezetten jó hatásra van rám.most akarok orvos váltani csupán kíváncsiságból, hogy mit szólna ehhez, de elöször gondoltam itt tudok némi információkat begyüjteni.

2012. nov. 5. 19:09
 7/9 anonim ***** válasza:

De szedi még a tablettát, vagy már abbahagyta?

Mint mondtam, amíg szedi az ember, addig pontos lesz. De az nem menzesz, hanem csak egy megvonásos vérzés. Ha nem 21 napig szedné, hanem csak 15 napig, a ciklusa is rövidebb lenne...

És mint mondta, a tabi addig oldja meg a gondot, amíg szeded.

Utána meg még jobban szétcseszi az egészet.

2012. nov. 5. 19:11
 8/9 anonim válasza:
Hasznos lenne, ha az orvosodra hallgatnál és a betegségedről vele beszélgetnél. Itt senki sem orvos, minden innen származó tanács megbízhatatlan. Nem lenne baj, ha az internetet nem öngyógyításra használnánk, hagyjuk meg ezt azoknak, akiknek ez a munkája.
2012. nov. 7. 00:08
 9/9 anonim ***** válasza:
régi kérdés, de hátha:D az inzulinrezisztenciához kapcsolódik a szőrösödés? :O
2015. nov. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!