Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Doki mondta, havim végén kezdjem el, mennyit kell védekezni?
Már szedtem Sensonette-t, de a vesémet is szétbarmolta, meg migrén rohamokat kaptam (éljen a migrén...), felírta a Volina nevű gyógyszert, elvileg ez kevesebb hormontartalmú. Épp elvérzek és mellékesen beledöglök, de azt mondta, hogy akkor kezdjem el, ha barnázok, szóval úgy a negyedik napon. Mennyi ideig javallott ilyenkor védekezni szerintetek?
Köszönöm a válaszokat!
Ja, amúgy tudom, hogy migrénes elvileg nem szedhetne ilyet, de hormonzavaros vagyok és a gumira is allergiás ;) kifogtam :D
L/20
De nem a 0,75-öt kell nézni meg a 3-at, mert az a progeszteron benne, és tök más a kettő. A Volinában Drospirenon van (ami egyébként alapból nagyobb trombóziskockázatot jelent tudtommal....), a Sensonettében pedig gesztodén. Teljesen más a kettő, így nyilván más mennyiségben kell ahhoz, hogy hasson.
A másik összetevőt kell nézni, az ösztrogént.
Abból pedig a Volinában több van.
Nézd meg:
Volina: " A készítmény hatóanyagai 3 milligramm drospirenon és 30 mikrogramm etinilösztradiol "
Sensonette: "75 mikrogramm gesztodén és 20 mikrogramm etinilösztradiol bevont tablettánként."
Látod? A Volinában 30 mikrogramm etinilösztradiol van, a Sensonettében meg csak 20 mikrogramm.
És a migrénért ez a komponens felelős, nem a másik.
Kedves válaszoló, érdekes dolgokat írsz és nagyon köszönöm. Feltettem egy új kérdést, ha még erre felé jársz, és tudsz mondani valamit, megköszönném!
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__fogamzasgatlas_..
Tényleg köszönöm!!!
Csak fura, anyu is ilyen mint én, 13 évig bogyózott és semmi baja nem lett :/ rossz dolgok ezek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!