Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Doki mondta, havim végén kezdjem el, mennyit kell védekezni?
Már szedtem Sensonette-t, de a vesémet is szétbarmolta, meg migrén rohamokat kaptam (éljen a migrén...), felírta a Volina nevű gyógyszert, elvileg ez kevesebb hormontartalmú. Épp elvérzek és mellékesen beledöglök, de azt mondta, hogy akkor kezdjem el, ha barnázok, szóval úgy a negyedik napon. Mennyi ideig javallott ilyenkor védekezni szerintetek?
Köszönöm a válaszokat!
Ja, amúgy tudom, hogy migrénes elvileg nem szedhetne ilyet, de hormonzavaros vagyok és a gumira is allergiás ;) kifogtam :D
L/20
1. Ha a vesédet szétszedte, akkor a másik is szét fogja szedni.
2. Ha migréned van, akkor konkrétan stoke-ot kaphatsz a tablettától, ami azért annyira nem poén.
3. A betegtájékoztató leírja, hogy mikortól véd, ha nem első nap veszed be. Ez ált. egy hét, de el kell olvasni.
4. A Volina pont, hogy erősebb, mint a Sensonette. (A Sensonette-ében csak 20, a Volinában 30 mikrogramm ösztradiol van.)
5. Hormonzavarra sem épp jó választás a tabletta.
Hsználj latexmentes óvszert, vagy használjatok spermiciet megszakítssal.
Csak nehogy az első jel az legyen, hogy lebénul a fél oldalad mondjuk.
Mert sajnos a stroke nem olyan, hogy előre szól, hogy jön.
Egyébként igen, a volina 0,03-as.
0,03 mg ösztrogén.
A Sensonette pedig 0,02-es. 0,02 mg ösztrogén.
Tehát a Volinában több van.
De ha ilyen problémád van, akkor nem fogamzásgátlóval kellene elnyomni a hormonműködést (úgy, hogy közben esetleg a szedésébe halsz bele...), hanem alaposan kivizsgálni, hogy mégis mitől nem jön rendszeresen...
A te dolog igazából, hogy mit csinálsz, de én ilyen migrénnel egészen biztosan nem mernék tablettát szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!