Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tényleg nem gáz, ha 2-3...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem gáz, ha 2-3 szemmel előbb abbahagyom a tablettát?

Figyelt kérdés

Ne hurrogjatok le rögtön, olvassátok el előbb, amit egy orvos írt nekem még tavaly. (elutaztam, és otthon felejtettem a tablettát, így enm tudtam bevenni az utolsó néhány szemet)

Ráadásul egy másik orvostól is ugyanezt a választ kaptam..Viszont itt nagyon sokan írjátok, hogy ez mennyire veszélyes minden szempontból (ciklus felborulás, teherbeesés, stb), most akkor mi az igazság?

Ha majd megyek az orvosomhoz, őt is megkérdezem, de addig is írhatnátok erről.

"Kedves Kérdező,

Az Ön által leírtak megfelelnek annak, amit a lányok a leggyakrabban alkalmaznak a vérzés előbbre hozására. Tehát mondjuk ha valaki 2-3 nappal korábbra szeretné hozni a vérzését, akkor 2-3 nappal előbb abbahagyja a szedést. Az Ön esetében ez véletlenül alakult így. A 7 napos szünet után elkezdi szedni az új levelet, a védettsége ugyanúgy meglesz, mintha 21 napig szedte volna a bogyót.

A 7 napos szünetben azért kicsi a valószínűsége a teherbeesésnek, mert a gyógyszermegvonás miatt menses jelentkezik, és ilyenkor nem tud egy esetlegesen megtermékenyült petesejt beágyazódni."

2012. okt. 21. 21:50
 1/4 A kérdező kommentje:

Ja, és ráadásul a betegtájékoztató ezt írja: Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten:

2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdőnapján akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.

2012. okt. 21. 21:55
 2/4 anonim ***** válasza:

szerintem erre nem szokták írni, hogy veszélyes mivel ezt tényleg sokan használják.

Persze az orvos azt is hozzá szokta tenni, hogy ne minden hónapban csinálja ezt, hanem csak 1 alkalommal.

2012. okt. 21. 21:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Csak egy példa, őt mindenki leoltotta:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__fogamzasgatlas_..

Meg alapvetően mindenhol ezt olvasom, hogy ha "előbb abbahagyod, akár 1-2 szemmel is, az olyan, mintha nem is szedted volna"..akkor ez tévhit?

2012. okt. 21. 22:03
 4/4 anonim ***** válasza:

szia! az én betegtájékoztatómban ez van:

Mi a teendő, ha meg akarja változtatni a havi vérzés kezdetének első napját?

Ha az utasítások szerint szedi a tablettákat, a vérzése a tablettamentes hét alatt fog kezdődni. Ha meg akarja változtatni ezt a napot, csökkentse a tablettamentes napok számát (de soha ne növelje ezt az időtartamot - 7 nap a maximum!).

szóval nyugodtan abba lehet hagyni pár nappal korábban.

2012. okt. 23. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!