Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A 13-14 óra nagyon nem fér...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A 13-14 óra nagyon nem fér bele? :/ (ha lehet hozzáértők válaszát kérném)

Figyelt kérdés
Yasminella fogamzásgátlót szedek már pár hónapja,azonban most először elfelejtettem tegnap bevenni a szemet. Tudom,hogy egy hülye vagyok,hiszen tisztában voltam vele,hogy a 12 órás kiírás nem véletlen..de ez valóban ennyire szigorúan vett? :/ az a 13-14 óra már egyáltalán nem fér bele? ez az első hét..akor ennek a hónapnak már ki kell,hogy maradjon?a válaszokat előre is köszönöm!
2012. okt. 14. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem, nem fér bele. De ha akarsz, akkor kockáztass, nem én leszek terhes.

De nem hiszem el, hogy egy hetet nem lehet kibírni kotonnal.

2012. okt. 14. 12:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem véletlen van minden gyógyszerhez betegtájékoztató, az abban leírtakat illik komolyan venni. Azt szokták mondani, hogy kihagyott fogamzásgátló=lyukas gumi, akkor sem biztos, hogy terhes leszel csak az esély meg van rá.
2012. okt. 14. 12:23
 3/4 anonim ***** válasza:
jaj ezek a mai tinik
2012. okt. 14. 12:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha elfelejtette bevenni

Ha kevesebb, mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a terhesség elleni

védelem még nem csökken. Vegye be a tablettát, amint eszébe jut. A következő tablettát a megszokott időben vegye be.

Ha több, mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több tablettát felejtett el bevenni, annál nagyobb a fogamzásgátló hatás csökkenésének kockázata.

Ha egy tablettát felejtett el bevenni az 1. héten

Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következő tablettákat a megszokott időben vegye be és tegyen kiegészítő óvintézkedéseket, például használjon gumióvszert a következő 7 nap során. Ha a tabletta kimaradása előtti héten nemi életet élt, fennáll a terhesség kockázata. Ez esetben kérjen tanácsot orvosától.

Ha egy tablettát felejtett el bevenni a 2. héten

Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be. A fogamzásgátló hatás nem csökken, és nem kell kiegészítő óvintézkedéseket tenni.

Ha egy tablettát felejtett el bevenni a 3. héten

Két lehetőség közül választhat:

1. Vegye be a kihagyott tablettát, amint eszébe jut, még akkor is, ha így 2 tablettát kell egyszerre bevennie. A következő tablettákat a szokásos időben vegye be. A gyógyszermentes hét tartása helyett kezdje el szedni a következő csomagot.

Valószínűleg menstruációja (megvonásos vérzése) lesz a második csomag befejezésekor, de pecsételő vagy áttöréses vérzés is jelentkezhet a második csomag szedésének ideje alatt.

2. Abba is hagyhatja a tabletták szedését. Kezdje el a 7 napos gyógyszermentes időszakot (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el bevenni a tablettát). Ha a meghatározott kezdőnapon szeretné elkezdeni az új csomag szedését, 7 napnál rövidebb gyógyszermentes időszakot tartson.

Ha követi a fenti két javaslat valamelyikét, védett marad a terhességgel szemben.

2012. okt. 15. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!