Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Yasminelle fogamzásgátlóval kapcsolatos élmények?
Az a baj ezzel, hogy többféle ciszta van.
Nekem is vannak cisztáim, mert úgynevezett policisztás petefészek szindrómám van. Ezért is kérdeztem a tüneteid. De ez mind a két petefészekben jelentkezik, általában rendszertelen (vagy inkább nagyon ritka) menzesszel, szőrösödéssel, pattanásokkal jár általában.
De van olyan ciszta is, ami simán felszívódik egy ciklus alatt. Nekem volt olyan is:D
Szóval ennyi alapján igazából így látatlanban nem mondanék semmit, hiszen nem tudom, hogy pontosan milyen okból van cisztád.
Mindenesetre a fogamzásgátló jó eséllyel megszünteti, mert a ciszták a petefészek ciklikus petesejt érlelő tevékenységéből adódnak általában. A tabletta leállítja a ciklust, így a ciszták sem alakulnak ki.
Mivel a Yasminelle antiandrogén (azaz visszaszorítja a férfi nemi hormonok hatását), így jó eséllyel az arcbőröd is szebb lesz tőle.
Viszont az tényleg kérdéses, hogy mi lesz az abbahagyás után. Vkinek nem térnek vissza a gondok, vkinél meg még rosszabb lesz, mint előtte.
Igazából neked kell eldönteni, hogy vállalod vagy sem, bízol-e az orvosodban vagy sem.
Esetleg ha nem bízol benne (mert ha bíznál, vszínűleg nem tetted volna fel a kérdést), akkor esetleg kikérhetnéd másik szakember véleményét is.
Megkérdezheted esetleg, hogy lehet-e abból baj, hogy ha vársz vele egy picit, hátha ezek is elmúlnak.
Nincs vmi zárójelentésed, konkrét leleted a vizsgálatról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!