Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátlóval kapcsolatos kérdés?
Lenne pár kérdésem a fog.gátlóval kapcsolatba?
Melyik a legalacsonyabb hormontartalmú?
Függ a hormontartalomtól, h mennyire véd?
Az orvosom csináltatott vértesztet, ez alapján kikerültük az esetlegesen felléphető problémákat?
Híztál a gyógyszertől?
Éreztél bármilyen pozitív vagy negatív hatást, amit a szervezetedre gyakorolt?
Mennyi idő után lehet gumi nélkül szexelni?
Azt, hogy melyik a legalacsonyabb hormontartalmú, nemtudom, én Lindynette-at szedek, ez elég alacsony.
Ha a doki csinált vértesztet, abból kiderül, hogy egyáltalán szedhetsz-e valamit, és hogy milyen hormontartalmú a megfelelő neked, tehát ugyan úgy véd az alacsonyabb is, ha a te szervezetednek az megfelelő. (egyébként az első levélnél kiderül, hogy jó-e, ha nem megfelelő, akkor kijönnek a mellékhatások).
Nem híztam tőle, de nem vagyok az a hívós típus, mindig sovány voltam. Pozitívum, hogy nem fáj annyira a hasam, és 7 napról 4-5-re csökkent a "rossz napok" száma. Negatívum nincs.
Elvileg első naptól véd, ha a menzesz első napján veszed be az első szemet, de érdemes az első hónapban gumit vagy mást is használni.
-Pontosan nem tudom, én Jangee-t szedek, az nagyon alacsonynak számít.
-Ez az egyéni testalkattól is függ. Általában minél nagyobb a testsúlyod, annál magasabb hormontartalmú kell, de lehetnek kivételek. Mindenesetre helyesen használva ugyanannyira véd.
-A nagy részét igen. Természetesen vannak olyan mellékhatások, amit nem lehet előre látni.
-Híztam, de nem a gyógyszertől. Anorexiából lábaltam ki, így javult az étvágyam, szóval egészségesebb súlyra híztam. Viszont igaz, hogy növeli az étvágyat, de ennek nem kell súlygyarapodással járnia.
-Pozitív: régebben olyan menstruációs görcseim voltak, amitől 1 napra kiütöttem magam (hányás, hasmenés, nem tudtam felegyenesedni, és a legerősebb szájon át bevehető gyógyszer sem segített a fájdalmon), most tűrhető. A 7 napos vérzés lecsökkent 3-5 napra. Negatív: sajnos nehezebben nedvesedem be (bár ezt a hosszabb előjáték, vagy a síkosító megoldja), többször vérezgetek a ciklus közepén 2-3 napig.
-Jó kivárni egy hónapot, és a következő levél 1 szemétől nem kell a gumi, mert így biztos, hogy beállította a szervezetedet a gyógyszer.
1. Minden forgalomban lévő fogamzásgátló alacsony hormontartalmú. Persze vannak így is fokozatok, de mivel más a hatóanyaguk, össze se nagyon lehet őket hasonlítani. Ami 20 mikrogramm etinil-ösztradiolt tartalmaz, az értelemszerűen alacsonyabb hormontartalmú, mint ami 30-at.
2. Nem függ tőle.
3. Nem. A vérvételből csak és kizárólag azt tudja megállapítani, hogy van-e májproblémád, azaz szedheted-e a gyógyszert. Az, hogy milyen mellékhatásaid lesznek tőle, teljesen kiszámíthatatlan.
A közhiedelemmel ellentétben: nem néznek hormonszinteket vérvételkor!
4. Nem szedek gyógyszert. Vmelyik barátnőm hízott tőle, vmelyik pedig nem. Ez eléggé egyéni.
5. Lsd. előző pont. Barátnőktől amiket hallottam:
- pozitív: rövidebb, kevésbé fájdalmas, pontos vérzés
- negatív: Egyik bnőm azért hagyta abba, mert olyan szinten nullára vitte le a libidóját, hogy egyáltalán nem volt kedve a szexhez. Emellett hízott és összevissza vérezgetett. Másik bnőm azért hagyta abba, mert olyan iszonyatos migrénje lett tőle. De pl. harmadik bnőmnek és édesanyámnak nem volt tőle semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!