Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan mondjam el a barátomnak...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjam el a barátomnak, hogy abortuszt akarok?

Figyelt kérdés
Nem akarok gyereket, félek, megijedtem. Tolószékes és nekem kell mindent így is csinálnom, hát még a gyerek is. Én dolgozok, főzök, takarítok, mosok, intézem a dolgokat.......

2012. okt. 1. 09:22
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
64%
Nekem van kerekesszékes férfi ismerősöm, akinek 2 gyereke van, szülés után anyuka 3 hónappal visszament dolgozni és apuka volt otthon a gyerekekkel, mindent meg tudott csinálni, pedig a kisfiú elég kilóméterhiányos volt. Imádja a gyerekeit, a feleségét és fordítva. Szóval ez szerintem nem kifogás.
2012. okt. 1. 16:05
 22/42 anonim ***** válasza:
57%

Komolyan fel nem tudom fogni, hogy miért nem képes valaki védekezni, ha egyszer nem akar gyereket. Annyi módszer van már, miért nem használtátok?

Azt sem tudom felfogni, hogy miért nem tud semmiben segíteni....

Egyébként meg leülsz vele és elmondod neki, ennyi.

2012. okt. 1. 19:22
 23/42 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ha elmondod azokat a dolgokat, amiket és ahogyan itt is, akkor semmi kifogása nem lesz az abortusz ellen, sőt még ő maga fog veled szakítani. Minden álmod valóra válik.
2012. okt. 1. 19:51
 24/42 anonim ***** válasza:
60%

A 11-es válaszolónak írnám, hogy egyáltalán nem ilyen egyszerű, hogy az "ő teste, ő döntése"... Plasztikai műtétnél, tetkónál, testékszernél igen. Itt más életéről dönt. A párja és az ő közös gyermeküknek az életéről. Az a megfogant baba nem az ő teste!

Egyébként meg a párommal szépen megbeszélném a helyzetet. Hogy ő mit gondol? Mit szeretne? Ha megtartanák a babát mivel, hogy tud majd segíteni? És, hogy gyökeresen meg kell változzanak a dolgok a segítség, együttműködés szempontjából...

2012. okt. 1. 22:38
 25/42 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, ha jól kiveszem, működő párkapcsolatban éltek. tehát szerintem egyszerűen leültök egymással szemben, és elmondod a gondolataidat, hogy te miért nem szeretnéd vállalni ezt a terhességet, mik a benned megfogalmazódott problémák, fenntartások, kétségek. Erre a párod nyilván reagál valamit, amit meg te gondolsz át, és reagálsz rá... szóval beszélgetni kezdtek erről a fontos családi döntésről, és végül közösen eljuttok ahhoz az állásponthoz, ami mindkettőtök számára vállalhatónak tűnik, és cselekedtek eszerint. Nem látok ebben semmi nehézséget.
2012. okt. 2. 10:27
 26/42 anonim ***** válasza:
32%
Ja, és az itt válaszolók ítélkező részével meg percig se foglalkozz, a legtöbbjének a babóka körül forog a világ, tehát eleve a utódneveléshez legalkalmasabb alfahímet keresnék, be sem vállalnának olyan kapcsolatot, ahol eleve hendikepes a férfi ebben a tekintetben. Az ilyen "gyilkosozást", "minek szexeltél"-t el kell engedni a fül mellett, és nektek kell a pároddal közös döntést hozni, hogy mit akartok, és mit tudtok vállalni.
2012. okt. 2. 10:41
 27/42 anonim ***** válasza:
68%
#24 - "Az a megfogant baba nem az ő teste!" - ez kétségtelenül így igaz. Viszont az ő méhe az ő teste, a terhességhez az erőforrásokat biztosító szervezet szintén az ő teste, és afelett szabadon dönt, hogy minek ad helyet a méhében, minek bocsájtja rendelkezésére a saját szervezetét, annak erőforrásait. A nő nem egy saját akarat nélküli élő inkubátor...
2012. okt. 2. 10:49
 28/42 anonim ***** válasza:
70%

Van egy barátnőm, az ő férje is kerekesszékes, és sajnos így munkanélküli. A nőnek nem volt magas fizetése. Mégis szerettek volna babát. És tudod hogy sikerült? A 3. lombikkal! Nektek meg spontán. Azért tudod, hogy ez a kerekesszékeseknél nem megy olyan könnyen...

Ők is nevelik a kislányt kevés pénzből, de szeretettel. Az apa, amit tud, megcsinál, pl. megtanulta kendőben hordozni!! Ez pl olyan amit nem néznél ki egy tolószékesből, és lám, mégis képes rá. Ha akarod, priviben megadom az elérhetőségét, és tudsz tőle kérdezni, náluk mi hogy megy.

Azt meg, hogy hogy mondd el: szerintem ne azzal kezdd, hogy abortuszt akarsz. Mondd el, hogy a babátokat várod. Aztán beszéljétek meg. Jó, hogy nem a tudta nélkül akarsz elmenni az abortuszra, mert akkor azzal a lendülettel szakíthattok is.

El hiszem, hogy meg vagy ijedve, és remélem, tényleg az ijedtség hozta csak elő belőled, hogy ilyen csúnyán írtál a párodról. Egy hirtelen becsúszott terhesség kevésbé komplikált élethelyzetben is ijesztő. Nyugodj meg, és gondold át, hogy mik a lehetőségeitek. Nem ártana közösen átgondolni.

És akár tetszik, akár nem, te egy életről fogsz dönteni.

Sok erőt kívánok, és ha kell a lány elérhetősége, jelentkezz!

2012. okt. 3. 17:15
 29/42 anonim ***** válasza:
32%

27-esnek! Persze az ő testében zajlanak az események és az ő életének alakulásáról is dönt (meg az apa életére is hatással van), de ezek mellett a leglényegesebb, hogy az új élet életéről, haláláról dönt... Nem lehet testi, fizikai szintre ledegradálni a dolgot. Persze, nem akaratnélküli inkubátor a nő, ezért is védekezünk, ha nem akarunk gyereket és nem szűznemzéssel, csoda módjára, elkerülhetetlenül lesz egyik pillanatról a másikra baba az anyaméhben...

Utána már, ha tetszik, ha nem, legfőképp egy ember életéről, haláláról dönt...

2012. okt. 5. 22:30
 30/42 anonim ***** válasza:
68%
"Utána már, ha tetszik, ha nem, legfőképp egy ember életéről, haláláról dönt..." - pontosítsunk, egy embrió sorsáról dönt... pont ahogy teszi maga a természet is, sacckb 10-ből 8 alkalommal. Persze bárkinek joga van a saját életében hozzá, hogy egy embriót egysoron kezeljen egy élve született emberrel, viszont senkinek sincs joga ezt a látásmódot, felfogást másokra is rákényszeríteni.
2012. okt. 5. 23:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!