Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lehetséges hogy hormonzavar...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetséges hogy hormonzavar és kimarad a menstruációm?

Figyelt kérdés
Évek óta problémamentesen védekezek fogamzásgátlóval... de most úgy tűnik jól kicsesztem magammal.Augusztusban a párom meglepett egy spontán nyaralással.Az indulásunk napján értem pont a 21 szemhez,úgy döntöttem nem hagyok (most először)7 napos szünetet (vérzéselkerülés miatt) és folytattam tovább a következő bliszterrel. 10 szemet vettem be ,áttöréses vérzés is jelentkezett.Tehát igy összesen 31 napig szedtem egyfolytában a tabit ,utána tartottam 7 nap szünetet ,ami alatt jelentkezett is a szokásos vérzés.Ezzel eddig nem is lenne probléma.. Csakhogy nem tudtam elmenni nőgyógyászhoz gyógyszert iratni.A vérzés után a félbehagyott bliszterrel folytattam a tabletták szedését,ami 11 szemet tartalmazott.Miután dokihoz nem tudtam elmenni,úgy gondoltam biztos nem olyan nagy gond,igy megtartom most a 7 napos szünetet.A 11.szemet szombaton vettem be ...normál körülmények között ilyenkorra már jelentkezni szokott vérzés .(Terhesség nem lehetséges,férjem jelenleg külföldön van már egy hónapja) Még megjöhet tudom,de mivan ha mégsem? Gondolom most biztos összezavartam a hormonháztartásomat.Előfordulhat,hogy kimarad a vérzés?Vasárnap kellene elkezdenem szedni a megint a tablettákat.Ha esetleg nem jelentkezik vérzés,akkor is elkezdjem?Azt hallottam,hogy lehetséges az is ,hogy nincs eléggé megvastagodva a nyálkahártya és nem vállik le.. Volt már valakinek hasonló problémája,vagy hogy gyógyszer mellett nem jelentkezett vérzése? A válaszokat előre is köszönöm...

#fogamzásgátló #helytelen szedése
2012. szept. 27. 20:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Sosem értettem miért mondják, hogy összezavarja a hormonokat. Hát amikor az ember szedi a tabit, akkor az ő hormonháztartása (persze nyilván csak a neki hormonokról beszélek) ki van kapcsolva. Csak a tablettától, ill. annak megvonásától függ a vérzés.

Szóval (mint ahogy tapasztaltad is), a vérzésedet fogja összezavarni a dolog.

Mindenképpen csinálj egy tesztet (hiszen ha az összevissza szedés közben szexeltetek, ki tudja védett-e), ha negatív, akkor szedd tovább. Ha a következő sem jön meg, akkor mindenképpen orvos.

2012. szept. 27. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!