Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért késik a menstruációm?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért késik a menstruációm?

Figyelt kérdés

Másfél évig szedtem fogamzásgátlót,egy hónapja hagytam abba a szedését! 4 napja késik a menstruációm,ez lehet a gyógyszer elhagyása miatt?

Amíg a gyógyszert szedtem napra pontosan megjött mindig!

Válaszokat előre is köszönöm!

2009. júl. 9. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha fél éven belül megjön akkor szerencséd van. :) De komolyan... másfél év után nem megy ez csak úgy.
2009. júl. 9. 18:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen a gyógyszer elhagyása miatt van. Beletelik némi időben, hogy normálisan visszaálljon és beálljon a ciklusod.
2009. júl. 9. 18:57
 3/7 anonim ***** válasza:
A kérdés megítélésében sokat nyom a latban, hogy a gyógyszer szedése előtt mennyire voltak szabályosak a ciklusaid. Ha előtte szabályosak voltak akkor rövid idő alatt vissza kell állni a helyzetnek az eredeti kerékvágásba. Ha előtte is rendszertelen volt a vérzésed, akkor az nagy valószínűséggel a gyógyszer abbahagyása után sem változik meg alapjaiban.
2009. júl. 9. 18:58
 4/7 anonim válasza:

Nembiztos hogy a gyógyszer miatt van.

Nekem a nőgyógyász mondta hogy attól is lehet hogy nagyon stresszelsz. de az is lehet hogy a gyógyszer miatt van akkor sem kell aggódni , minden rendbe jön egykét napon belül

2009. júl. 9. 19:23
 5/7 anonim ***** válasza:
az ilyenek, mint te kérdeznek a mellékhatásokról, amikor már abbahagyták, gratulálok nektek, ne csodálkozz!
2009. júl. 9. 20:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Utolsó hozzászólónak csak annyit írnék,hogy nem azért szedtem mert úgymond "kényelmesebbé" szerettem volna tenni a szexuális életemet!

Menstruációm első 3 napján az ágyból nem tudtam felkeni olyan görcseim voltak,sokszor már az orvos jött hozzám!

Addig ne ítélj meg senkit míg az előzményekkel nem vagy tisztában!De persze ez csak egy jótanács!

2009. júl. 9. 20:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Amikor a gyógyszert szedted, nem volt ciklusod: a gyógyszer leállította a petefészkedet. Nem volt peteérésed, tüszőrepedésed, méhnyálkahártya-megvastagodásod és leválásod, azaz nem volt menstruációd sem. Csak a gyógyszer volt. Ha nem tartottál volna 7 napos szünetet, vérzés sem lett volna. Amiről azt hiszed, hogy pontos volt, az nem volt más, mint hogy pontosan szedted a gyógyszert.

Most azonban nincs gyógyszer, csak a petefészked, az meg nem svájci óra. Ki tudja, hogy van-e egyáltalán peteérésed, milyen hosszú lesz a ciklusod, mikor jön meg a vérzésed, megjön-e egyáltalán magától, vagy orvosi segítség kell.

Egyik előző válaszolónak igaza van, sok függ attól, hogy a gyógyszer előtt milyen volt. Most nagyjából az akkori állapot fog visszaállni, azzal a kivétellel, hogy a petefészkeidnek még magukhoz kell térniük és beállni a rendes kerékvégésba. Ez egyénenként eltérő időt jelent. Van, akinél azonnal beindul a normális ciklus, van, akinél hónapok múlva, és extrém esetben elhúzódhat több, mint egy évig is.

2009. júl. 9. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!