Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
17vagyok, hallottam olyat hogy csak nagykorú vehet gumi óvszert . Ez igaz?
3 éves is vehet óvszert :D
bárki vehet :D nem akadályoz meg senki abban hogy "védekezz" :)
legalább látom hogy nem csak én vok lemaradva a dolgokkal így 17 évesen xD
na jó azért ilyen alap dolgokat tudok :D csak a "gyakorlat hiányzik :D
na de a lényeg hogy vehetsz!
Bárki vehet, nincs korhoz kötve. Csak sajnos akadnak olyan boltos nénik és bácsik (inkább nénik), akik abban a hitben élnek, hogy azt is csak 18 éven felülieknek lehet kiadni.
Egyébként ha nem akarnak adni, akkor a legjobb érvelés az ideillő törvény:
"2.§ v) szexuális termék: olyan birtokba vehető forgalomképes dolog, amelynek elsődleges célja a szexuális ingerkeltés, különösen amely nemi aktust vagy egyéb szexuális cselekményt nyíltan ábrázol, illetve emberi testet, testrészt szexuális ingerkeltésre alkalmas módon vagy szexuális ingerkeltés céljából ábrázol, ideértve a - rendeltetése szerint - szexuális ingerkeltésre szolgáló, nemi aktus vagy egyéb szexuális cselekmény során alkalmazható eszközt is, a fogamzásgátlás céljából alkalmazható eszköz kivételével. !!!
16/A § (2) Tilos tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére szexuális terméket értékesíteni, illetve kiszolgálni."
Mivel az óvszer fogamzásgátló eszköz így a kivételek közé esik, így 18 év alatt is lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!