Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha körültekintően használjuk az óvszert, mennyi az
esélye annak, hogy teherbe essek?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egyből felhúzzuk, nem csúszik le, nem szakad szét, nem szúrom át tűvel, és aktus után nem tuszkolom magamba a tartalmát, míg kimegy a párom a mosdóba... Azért kérdezem, mert legutóbb 5 napot késett a havim, és már épp kétségbe estem, mikor végre megjött. Van arra valami statisztika, hogy óvszeres védekezésnél mennyi az esély a teherbe esésre? Esetleg valaki járt már úgy, hogy minden különösebb ok nélkül (pl. szakadás) jött a baba óvszer mellett? Előre is köszönöm a válaszokat! 24N
Én ismerek valakit aki terhes lett. De hát ki tudja valójában mi történt. Talán csak nem vették észre, hogy pöttyet selejtes a gumi.
Ha nem történik semmi extra használat közben, akkor 0,0000000001 % esélyed van teherbe esni. Max alkalmazzatok más módszert is mellé, ha ilyen parásak vagytok:) Késni néha szokott az ember havija csak úgy:)
2012. jún. 25. 20:05
2/14 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen csak azért lenne probléma, ha teherbe esnék, mert fel szeretnénk rá készülni, tervezett gyerekeket szeretnénk, akik tervben is vannak, de még nem most... Fogamzásgátlót nem szedhetek, mert hajlamos vagyok a trombózisra (volt a családban és a vérnyomásom is magas, amire gyógyszert szedek), a többi helyi fogamzásgátlóban meg nem bízom annyira, mint a gumiban.
2012. jún. 25. 20:10
3/14 anonim válasza:
Pedig a gumiban sem bízol:D Én egyébként úgy értettem, hogy a gumi mellé használjatok mást is, nem helyette. Pl spermicid, vagy méhszájsapka, stb. Dupla tripla védelem:)
2012. jún. 25. 20:21
4/14 A kérdező kommentje:
Egészségügyi okokból nem használhatok krémeket, a méhszájsapka meg elég macerás, már volt hozzá szerencsém. Elég komoly mellékhatásokat okozhat a vérnyomáscsökkentőm egy magzatban, naná, hogy félek, nem akarok vese nélküli vagy hasonló gyereket szülni... Te nem félnél?! Kiröhögni a másikat, az a legegyszerűbb.
2012. jún. 25. 20:32
5/14 anonim válasza:
Röhögött ki a halál. Ha nem tűnt volna fel próbáltam ötleteket adni, hogy hogyan lehetsz nyugodtabb. Ha bíznál az óvszerben, akkor nem kaptál volna infarktust az 5 napos késéstől. Ezért találtam ARANYOSNAK a bízol az óvszerben kijelentésed. Viszont már nem talállak aranyosnak. Én kérek elnézést, hogy segíteni próbáltam. Szia
2012. jún. 25. 20:37
6/14 anonim válasza:
Egyébként meg melyik ujjamból kellett volna kiszívnom, hogy nem vagy valami egészséges??? Nem egy ember van aki óvszer mellett megszakítást alkalmaz, meg plussz még fogamzásgálót is szed. Nem hiszem, hogy mondtam volna bármi sértőt is. Kissé túlérzékeny vagy. Na tényleg szia:D
2012. jún. 25. 20:40
7/14 A kérdező kommentje:
Bocs, aki nem ismeri a vérnyomáscsökkentő mellékhatásait (írtam, hogy szedem), annak nem ijesztő a teherbeesés. Ha nem szedném, nem különösebben foglalkoztatna 5 nap késés, amikor egyébként óramű pontosságú a havim. Nyilván, ha lenne lehetőségen használnék mást is, de a második válaszodtól kezdve már nem a kérdésre válaszoltál, ami csak magyarázkodáshoz vezet a részemről. És lehet, hogy az jön le, hogy nem bízom meg az óvszerben, de nem erről van szó, egyszerűen félek a vérnyomáscsökkentő mellékhatásaitól, mert terhesen egyáltalán nem szedhetem, 1-2 hétig se.
2012. jún. 25. 21:02
8/14 anonim válasza:
Ha nem bízol az óvszerben, akkor a peteérésed körüli napokban még óvszerben se menjen el benned a párod.
Így (óvszer+ naptármódszer+ megszakítás) azért már több mint biztonságos.
Egyébként a terhesség első pár hetében a "mindent vagy semmit" elv érvényesül. Amennyiben árt a vérnyomáscsökkentő gyógyszered a babának, akkor nem marad meg, viszont ha megmarad, akkor biztosan nem okoz károsodást.
Kérdezz rá az orvosodnál, meg fogja erősíteni, hogy így van.
2012. jún. 25. 21:47
9/14 A kérdező kommentje:
Nem én találom ki, hogy nem szedhetem, az orvosom tájékoztatott, hogy ha babát szeretnénk, máshogy kell kezelni a vérnyomásomat, és a jelenlegi gyógyszerem komoly fejlődési rendellenességet okozhat. Magyarul a lelkemre kötötte, hogy ne essek teherbe! (Az, hogy most miért ezt szedem, ne menjünk bele, oka van.) Sajnos láttam a kórházban egy ilyen kisbabát az anyukájával, nem vágyom rá. És lehet, hogy hihetetlen, de sajnos nem vetél el minden beteg magzat, erre nem szeretnék alapozni. (Egyébként meg senkinek se hiányzik egy vetélés.)
2012. jún. 25. 22:15
10/14 A kérdező kommentje:
"Feltétlenül közölje orvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes, vagy teherbe eshet. Kezelőorvosa minden bizonnyal javasolni fogja Önnek, hogy hagyja abba az Abonda szedését a teherbe esés előtt, vagy amint megtudja, hogy terhes, és az Abonda helyett egyéb gyógyszer szedését fogja ajánlani Önnek. Az Abonda alkalmazása nem ajánlott a terhesség korai szakaszában, és tilos szedni a terhesség harmadik hónapján túl, mivel súlyosan károsíthatja a magzatot, ha azt a terhesség harmadik hónapja után szedik." Nekem ezt azzal egészítette ki az orvosom, hogy az első hetekben is tilos szedni, mert annyi már elég bizonyos rendellenességek kialakulásához.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!