Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyógyszer vagy gumi? Melyik mellett érveltek, és miért?
62%-os
Nem neked válaszoltam, hanem a kérdezőnek, úgyhogy akár le is állíthatod magad.
Neked is van véleményem, nekem is, ilyen egyszerű.
Nem én vagyok éretlen, hanem te, mert kiakadsz attól, hogy valaki veszélyesnek tartja...Ha a te családodban lett volna valakinek trombózisa, biztos hogy nem szednéd olyan nagy örömmel.
igen, de mielőtt gyógyszert írnak fel megkérdezik családban volt-e trombózis, ha volt előbb vértesztre küldenek, de van olyan orvos aki alapból elküld, pl nekem is mennem kellett :P
a témára válaszolva én óvszerre allergiás vagyok, de amúgy is kényelmetlen és drága, a gyógyszert meg elfelejteném beszedni, szóval nuvaringre esküszöm :)
Ez azért nem ilyen egyszerű, hogy csak ennyi alapján azt lehessen mondani, hogy vkinek az egyik vagy másik megoldás a jó.
Gumi mellett:
- megbízható
- ha mégsem véd, akkor azt észreveszed, még tudsz ellene tenni (pl. ha kiszakad)
- véd a nemi betegségek ellen
- nem kell hozzá recept, bárhol könnyen hozzájutsz
- nincs semmilen káros mellékhatása
Gumi ellen:
- sokak szerint kényelmetlen (megjegyzem, hogy évek óta óvszerezek, és nekem nem az, és a páromnak sem...)
- gáz, ha nincs kéznél
Tabletta mellett:
- rendszeres szexnél olcsóbb
- megbízható, ha normálisan szedi az ember
- sokaknak enyhíti a görcseit, szebbé teszi a bőrét, lerövidíti a vérzést
Tabletta ellen:
- rengeteg mellékhatása lehet
- rengeteg UTÓhatása lehet (pl. abbahagyás után nem áll helyre a ciklus, nem lesz peteérés, vagy épp annyira megkeveri a hormonháztartást, hogy előjönnek a ragyák, hízás stb.)
- ha vmiért nem hat, nem veszed észre, csak akkor, ha már teherbe estél
- recept kell hozzá
Egyébként a tabletta igen is veszélyes, elég durva, hogy az emberek ennyire nem vesznek róla tudomást.
Anyukámnak migrénje volt tőle, egy bnőmnek szintén, másik bnőmnek a libidóját vitte le nullára, harmadiknak a mellében fibroadenoma lett a tablettától, amit műteni kellett. Negyedik bnőm unokatesója tüdőembóliát kapott tőle, így bnőmnek az volt a szerencséje, mert mint kiderült, neki is hajlama volt rá, csak persze meg se nézték. Ha elkezdi szedni, ő is így járt volna.
Az meg nem kitaláció, hogy bele lehet halni sajnos. Az ösztrogén jelentősen növeli a trombózis kockázatát, és bizony a tablettában ösztrogén van.
Kórházakban heti szinten lehet látni fiatal lányokat trombózissal feküdni. Érdekes módon a tabletták bevezetése előtt 50-60 éves kor alatt nem fordult elő a trombózis, manapság meg 18-20 éves lányok fekszenek a kórházban.
És lehet mondani, hogy elküldenek vizsgálatra, de nem. Jó esetben APC rezisztencia vizsgálatra elküldenek, de az is baromi ritka. És amellett meg van másik 10 mutáció, ami szintén növeli a trombózis esélyét (pl. bnőmnek és unokatesójának protrombin mutációja volt).
Szedje, aki akarja, csak mérje fel a kockázatait. Mert sajnos ahogy elnézem, az emberek nagyon nincsenek vele tisztában.
Utolsó vagyok.
Azért hozzáteszem, hogy a lakosság kb. 10-20%-a hordoz Leiden mutációt. És ehhez még jön az összes többi olyan mutáció, ami növeli a trombózis esélyét.
Nem kell azt hinni, hogy a tabletta miatti trombózis olyan ritka, minthogy séta közben a fejedre esik egy tégla.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Akkor szedd. Mondta vki, hogy ne szedd? Szerintem senki.
Én pl. a kérdése válaszoltam a legjobb tudásom és ismereteim szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!