Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 éve szedem a Diane35-öt, kérdések lent (? )
Szóval 2 éve szedem a Diane35 nevü fogamzásgátlót, szinte folyamatosan, egy-két napos szünetekkel néha-néha...
Eddig ugyan semmi mellékhatása nem volt, viszont elkezdtem most hirtelen aggódni, mert olvasgattam másoktól róla beszámolókat és sokan rosszakat írnak... meg, hogy max 1 évig szabad szedni... Volt aki azt írta, hogy a lányának a lábában vérrög alakult ki töle és meghalt :(
Most szinte megrettentem... lehet ha tovább szedem akkor meghalok pár év múlva? :/
Eddig semmi mellékhatás nem volt, de nem tudom, hogy valami lappang-e a háttérben :(
A vérrög nem kifejezetten a Diane hatása, hanem az összes fogamzásgátlóé. Bár mivel elég magas a hormontartalma, kicsit nagyobb rá az esély, mint más tabletták mellett.
Viszont ez elsősorban nem fogamzásgátló, hanem egy erős hormonkészítmény, a mi bizonyos hormonális problémák kezelésére lett kifejlesztve.
Persze ettől védeni véd, mert az összetétele olyan, hogy a peteérést is megakadályozza, mint egy sima fogamzásgátló.
De ha ha nem indokolt a szedése, akkor NEM szabad szedni. Kizárólag fogamzásgátlás céljára NEM szabadna adni, és nagyon buta, felelőtlen orvos az, aki minden gond nélkül felírta, ráadásul két véig...
Ugyanis ált. kúraszerűen, fél évig alkalmazzák.
Egyébként a többségnek nem a szedés alatt lesz baja, hanem utána. Nagyon megkavarja a hormonrendszert, aztán abbahagyás után jönnek a ragyák, meg a rendszertelen menzesz.
Keress egy másik orvost, tarts legalább 3 hónap szünetet, és ha tablettával akarsz védekezni, akkor írass fel olyat, amit arra találtak ki!
Mikor először felírattad a gyógyszert akkor a nőgyógyász elküldött különféle vizsgálatokra? Lehet, hogy az a lány aki belehalt trombózisra hajlamos volt és nem a megfelelő gyógyszert kapta és trombózist idézett nála elő a fogamzásgátló.
Ha nagyon parázol menj el akár több nőgyógyászhoz és kérj alapos kivizsgálást, hogy megfelelő gyógyszert írt-e ki neked az orvos.
Igazából nem fogamzásgátlás miatt lett felírva, hanem hormonproblémák miatt. Túl sok volt a tesztoszteronom és azért szedem, hogy helyreállítsa.
Igazából az érdekelne, hogy mekkora a kockázata komoly következményeknek, ha 2 évig nem volt gond? :(
Ha eddig nem lett trombózisod tőle, vszínűleg nem is lesz.
Max ha elkezdesz cigizni.
Ha hajlamos lennél a trombózisra, akkor már kialakult volna.
Ismerősöm pl. 3 hónap szedés után kapott tüdőembóliát fogamzásgátlótól.
Egyébként a veszélye az, amit írtam. Ez a gyógyszer addig használ, ameddig szeded. Ha abbahagyod, vagy visszatér a probléma, vagy még rosszabb lesz.
A nagyon ritka, hogy elmúlik.
Ki kellene vizsgálni a magas tesztoszteron okát és azt kezelni, mert életed végéig nem szedheted...
Tudom, akarom kezeltetni, csak nincs pénzem ilyesmikre... erre a tablettára is nehezen telik.
Viszont kicsit megnyugtató akkor... én is arra gondoltam, hogy ha eddig nem volt gond akkor talán késöbb se lesz.
Én majdnem 4 évig szedtem (több mint 10 évvel ezelőtt). Semmi mellékhatása nem volt. Bababőröm lett. De miután abbahagytam 5 hónapig nem volt peteérésem, de szerencsére minden rendbe jött. Jóval utána olvastam róla, hogy mennyire felboríthatja a hormonháztartást. Akkoriban nekem egy bőr és egy nőgyógyász is ajánlotta, és váltig állították, hogy sokáig szedhető. Akkor még nem volt az interneten ennyi infó és fórum, ami alapján megkérdőjelezhettem volna az orvos(oka)t és elgondolkozhattam volna a szedésén. Sőt nagyon sokan szedték ezt a környezetemben, nekik sem volt ill. ma sincs panaszuk.
Mai fejjel már elgondolkodnék rajta, hogy beszedjem-e egyáltalán, vagy, hogy ilyen hosszú ideig.
Trombózisod már nem lesz tőle, de a hormonháztartásodra kihathat. Szerintem kérdezz meg más szakembert is.
Az a lényeg, hogy ne legyen komoly bajom töle.
Köszi a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!