Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik a jobb fogamzásgátló a Mercilon vagy a Diane35?
Amelyiket az orvos felírta neked.
De most komolyan: mi nem látjuk a testalkatodat, az orvosi leleteidet, a vérnyomásodat, a családtagjaid betegségeit, a májenzimértékeidet, se a vérképedet.
Ha az egyikről átállított a másikra, annak gondolom, oka volt.
Ha pedig azért teszed fel a kérdést, mert ezt szedi a két legjobb barátnőd, Te magad pedig félsz elmenni az orvoshoz, akkor kisnyúl.
Igen és azért kérdezem mert a barátnőim szedik és nem merek elmenni az orvoshoz...
Drágám ne magadból indulj ki! ;)
Én régen Diane-t szedtem 3 évig, mert az orvosom azt írta fel, elvileg csak fél évig lehetne, de ő azt mondta már lehet tovább is szedni. Egyébként pattanásos bőrre adják.
Azért kaptam ezt, mert egy rakás másikkal próbálkoztam és vérezgettem mindegyiktől. Ettől nem véreztem, de elég erős gyógyszer, az elején a mellem is váladékozott tőle. Nem voltam pattanásos, de a bőröm gyönyörű lett. Viszont jól meghíztam. Kb 16 kilót.
Később sikerült leadnom, még a gyógyszer alatt, utána viszont epilepsziás rohamot kaptam, kórházba kerültem (előtte soha nem volt!!!). A dokim ekkor persze egyből leállított róla, nehogy trombózist kapjak.
A vége az lett, hogy abbahagytam, kaptam másikat, és vele együtt egy rakat gennyes pattanást és mitesszert, amivel évekig küzdöttem, mostanra sikerült normalizálnom, ez volt kb 5 éve. Persze a gyomrom azóta rossz, mert kicsit a bélrendszeremet is hazavágta, a végén már szinte minden nap ment a hasam .
Az "utód" fogamzásgátlót akkor hagytam abba, mikor már minden nap bevétel után görcsölt a gyomrom és felment a vérnyomásom.
Teherbe viszont nem estem.
A másikat nem ismerem.
Huh, hetedik, ez durva...
na pont ez riaszt vissza a bogyószedéstől...
"Igen és azért kérdezem mert a barátnőim szedik és nem merek elmenni az orvoshoz...
Drágám ne magadból indulj ki! ;)"
Szép mentés, de remélem azt belátod, hogy a "Melyik a jobb fogamzásgátló a Mercilon vagy a Diane35?" kérdésnek magában tényleg nem volt sok értelme. A két gyógyszernek más a hatóanyaga, és ha az egyik (az árát leszámítva) bevállt, nem érdemes variálni.
Így, hogy leírtad a szitut, már lehet normálisan hozzászólni a dolgoghoz. A házipatika.com szerint NOVYNETTE helyettesíti a Mecilont (vagyis azonos hatóanyagot tartalmaz azonos mennyiségben), és 8601 Ft helyett csak 6699 Ft az ára. Ha az orvosod nem szokta beixelni a "Nem helyettesíthető" rubrikát a vényen, akkor elég, ha a patikában mondod, hogy inkább azt kéred. De lehet, hogy ott a patikai rendszer kiír nekik más helyettesítőket, szóval biztos segítenek majd neked kiválasztani, ha rákérdezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!