Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Melyik a jobb fogamzásgátló a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik a jobb fogamzásgátló a Mercilon vagy a Diane35?

Figyelt kérdés
2012. márc. 20. 14:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kinek? Ez annyira alkati kérdés, nincs jobb vagy rosszabb.
2012. márc. 20. 14:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Mindenkinek más a jó. Bemész a nőgyógyászhoz, ő meg majd kitalálja, hogy melyik kell neked.
2012. márc. 20. 14:42
 3/12 anonim válasza:

Amelyiket az orvos felírta neked.

De most komolyan: mi nem látjuk a testalkatodat, az orvosi leleteidet, a vérnyomásodat, a családtagjaid betegségeit, a májenzimértékeidet, se a vérképedet.

Ha az egyikről átállított a másikra, annak gondolom, oka volt.

Ha pedig azért teszed fel a kérdést, mert ezt szedi a két legjobb barátnőd, Te magad pedig félsz elmenni az orvoshoz, akkor kisnyúl.

2012. márc. 20. 14:44
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem mert az orvosom Mercilont írt fel és gondolkoztam rajta hogy átváltok Diane35 mert sokkal olcsóbb...
2012. márc. 20. 15:10
 5/12 A kérdező kommentje:

Igen és azért kérdezem mert a barátnőim szedik és nem merek elmenni az orvoshoz...

Drágám ne magadból indulj ki! ;)

2012. márc. 20. 15:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Csakhogy jó esetben az orvosod nem véletlenül írta ezt neked. Ha váltani akarsz, akkor is elsősorban őt kéne felkeresned, és megmondani, hogy szeretnél olcsóbbat, akkor választhat valamit, ami megfelel. Ez nem selyemcukor, hogy ha a mogyorós töltött drága, majd veszek citromos töltetlent...
2012. márc. 20. 15:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Én régen Diane-t szedtem 3 évig, mert az orvosom azt írta fel, elvileg csak fél évig lehetne, de ő azt mondta már lehet tovább is szedni. Egyébként pattanásos bőrre adják.

Azért kaptam ezt, mert egy rakás másikkal próbálkoztam és vérezgettem mindegyiktől. Ettől nem véreztem, de elég erős gyógyszer, az elején a mellem is váladékozott tőle. Nem voltam pattanásos, de a bőröm gyönyörű lett. Viszont jól meghíztam. Kb 16 kilót.

Később sikerült leadnom, még a gyógyszer alatt, utána viszont epilepsziás rohamot kaptam, kórházba kerültem (előtte soha nem volt!!!). A dokim ekkor persze egyből leállított róla, nehogy trombózist kapjak.

A vége az lett, hogy abbahagytam, kaptam másikat, és vele együtt egy rakat gennyes pattanást és mitesszert, amivel évekig küzdöttem, mostanra sikerült normalizálnom, ez volt kb 5 éve. Persze a gyomrom azóta rossz, mert kicsit a bélrendszeremet is hazavágta, a végén már szinte minden nap ment a hasam .

Az "utód" fogamzásgátlót akkor hagytam abba, mikor már minden nap bevétel után görcsölt a gyomrom és felment a vérnyomásom.

Teherbe viszont nem estem.

A másikat nem ismerem.

2012. márc. 20. 15:26
 8/12 anonim ***** válasza:

Huh, hetedik, ez durva...

na pont ez riaszt vissza a bogyószedéstől...

2012. márc. 20. 15:53
 9/12 anonim válasza:

"Igen és azért kérdezem mert a barátnőim szedik és nem merek elmenni az orvoshoz...

Drágám ne magadból indulj ki! ;)"

Szép mentés, de remélem azt belátod, hogy a "Melyik a jobb fogamzásgátló a Mercilon vagy a Diane35?" kérdésnek magában tényleg nem volt sok értelme. A két gyógyszernek más a hatóanyaga, és ha az egyik (az árát leszámítva) bevállt, nem érdemes variálni.

Így, hogy leírtad a szitut, már lehet normálisan hozzászólni a dolgoghoz. A házipatika.com szerint NOVYNETTE helyettesíti a Mecilont (vagyis azonos hatóanyagot tartalmaz azonos mennyiségben), és 8601 Ft helyett csak 6699 Ft az ára. Ha az orvosod nem szokta beixelni a "Nem helyettesíthető" rubrikát a vényen, akkor elég, ha a patikában mondod, hogy inkább azt kéred. De lehet, hogy ott a patikai rendszer kiír nekik más helyettesítőket, szóval biztos segítenek majd neked kiválasztani, ha rákérdezel.

2012. márc. 20. 19:15
 10/12 anonim ***** válasza:
júniusban lesz egy éve, hogy szedem a diane 35öt, néha előjön tőle asszem kettős látás, és migrénes fejfájás, nagyon rosszul szoktam lenni, a bőröm nem sokkal de szebb lett, hízni nem híztam tőle, max 1-2kilót (vagy a barátom hízlalt :D) amúgy én eléggé vékony alkat voltam mindig is, 18 alatt a testtömegindexem...
2012. márc. 20. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!