Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Kire hallgassak tablettaváltás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kire hallgassak tablettaváltás esetében? A dokira vagy a betegtájékoztatóra?

Figyelt kérdés

Belaráról váltok Lindy20ra, és a dokim azt mondta, hogy tartsam meg a 7 napos szünetet, és utána vegyem be a 8. napon a lindyt. Viszont a lindy tájékoztatójára, akkor ez van írva:

"Más fogamzásgátló készítményről történő áttérés

A régi csomagban található összes tablettát vegye be, majd tartson szünetet. A szünetben jelentkező vérzés 1. napján kezdje el a Lindynette 20 drazsét szedni."

Csakhogy nekem még akkor jelentkezett a vérzésem, amikor a másik tabiból volt. Úgyhogy azt szedtem végig, ma értem a levél végére.

Tartsam meg a 7 napos szünetet, és a 8. napon vegyem be az új fogamzásgátlót?

2009. jún. 18. 21:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

00:39: azt írtam, hogy "lehetséges", nem azt, hogy biztos. Épp az a kérdező gondja, hogy egyik tabiról a másikra áll át, a kettő között meg nyilván van különbség. Egyiket sem ismerem, még csak Dianét szedtem. Azt se tudom, hogy ezek 21 vagy 28 darabos levelek-e. A 28 darabos leveleknél pl az utolsó hét tabletta nem tartalmaz hatóanyagot, csak azért van, hogy azokat is be kelljen szedni és így számon lehessen tartani a hét napos szünetet.

Én elkezdeném szedni az új tabit, ahogy a tájékoztató javasolja. A kérdező meg majd eldönti, hogy kinek a tanácsára hallgat. :-)

2009. jún. 19. 00:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Minden tabletta elkezdésénél alapszabály, hogy a vérzés első napján kell elkezdeni szedni ahhoz, hogy biztosan hasson. Most is egy új tablettát kezd el szedni, még ha szedett is előtte egy másfélét. 7 napos szünet semmiképpen sem indokolt, pláne, ha a vérzése már meg is jött, amíg még tartott az előző tabiból.
2009. jún. 19. 00:47
 13/15 anonim ***** válasza:

a tablettáknál az a legfontosabb, hogy pontos legyél vele. ne borítsd fel semmivel a menetet.

a tablettáidat, előzőt szedted úgy ahogy kell, és amig szeded addig nemlehetsz terhes. és ahogyan említetted, a vérzésed akkor jelentkezett amikor még szedted az előzőt. sztem az baromság lettvolna h akkor rögtön abbahagyod és beveszed az újat. ez totális borulás. a legésszerűbb télleg amit a dokid mondott, monotonon követed az ütemet, mert pont ez a tabletta lényege. beszeded szabályszerűen az előzőt végig, megvárod a szünetet, és mikor az előzőből új levelet kezdenél, akkor veszed be az újat helyette. a lényeg a folytonosság, így biztonságos a tabletta. de én továbbra is mindenképpen javaslom az óvszert addig az egy hónapig, így tuti h minden rendben lesz.

2009. jún. 19. 00:49
 14/15 anonim ***** válasza:

olvassátok el mégeccer amit a betegtájékoztató írt: A régi csomagban található összes tablettát vegye be, majd tartson szünetet...

amit ti mondtok h a vérzésnél kezdje el szedni a másikat...ezzel ellentmondtok a betegtájékoztató egyik felének....amiben kikötötte h szedje be a régi levelet. és tartson szünetet. olyat meg semmiképpen sem ajánlott csinálni, amit javasoltok neki, h neszedje végig az előző levelet, hanem kezdje el az újat....ez nem vmi jó ötlet. valszeg az orvosa se hiába mondta neki, h tartsa meg a szünetet és utána kezdje el szedni, mivel ő sem javasolta azt h hagyja félbe a másikat és rögtön kezdjen el egy tökmásikat szedni.

és gondoljatok bele mégjobban, ő eleve nemtudja azt csinálni amit a betegtájékoztató ír, mivel neki megjött a szünet előtt, a tájékoztató pedig határozottan írja h szedje végig és tartson szünetet. ez a tájékoztató azokra vonatkozik, akiknek hagyományosan zajlik ennek a menete, h télleg a szünet közben jön meg. mivel nála nemez áll fenn, így logikus h az orvos mást javasolt neki.

2009. jún. 19. 00:55
 15/15 anonim válasza:
ugyanezzel a problémával küszködök, ma kezdődött a 7 nap szünet de 3 napja megjött, és pont gyógyszerváltásnál vagyok csak Lyndinette-ről Belara-ra, én tartom a szünetet és majd utána folytatom. (mivel az orvos nem adott különösebb utasítást)
2009. okt. 29. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!