Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kire hallgassak tablettaváltás esetében? A dokira vagy a betegtájékoztatóra?
Belaráról váltok Lindy20ra, és a dokim azt mondta, hogy tartsam meg a 7 napos szünetet, és utána vegyem be a 8. napon a lindyt. Viszont a lindy tájékoztatójára, akkor ez van írva:
"Más fogamzásgátló készítményről történő áttérés
A régi csomagban található összes tablettát vegye be, majd tartson szünetet. A szünetben jelentkező vérzés 1. napján kezdje el a Lindynette 20 drazsét szedni."
Csakhogy nekem még akkor jelentkezett a vérzésem, amikor a másik tabiból volt. Úgyhogy azt szedtem végig, ma értem a levél végére.
Tartsam meg a 7 napos szünetet, és a 8. napon vegyem be az új fogamzásgátlót?
én mást szedek, de nekemis a vérzés első napján kellett beszednem. ígyviszont jó bonyolult, h neked megjött amikor még szedted a másikat, és ez egyben fura is, mert a menzesz ponthogy akkor jelentkezik, mikor nemszeded a tablettát, ez a lényege. én a helyedben visszamennék az orvoshoz és ezt megbeszélném vele, mert amit a betegtájékoztató ír, az tök logikus, csak nálad ez nem megvalósítható, mert nem a szünetben jött meg.
viszont ha jobban belegondolunk, ha nem váltottál volna, akkoris a 8. napon kéne kezdened az új levelet, szal lehet abban vmi amit az orvos mondott, h tulajdonképpen csinálj úgy, mintha semmisem történt volna, csaképp a másik helyett lindyt kezdesz szedni. szóval, mivel a betegtájékoztató nálad nem megvalósítható, akkor azmaradt h hallgass az orvosodra. biztos nemhiába mondta azt amit mondott. vagy menj vissza hozzá holnap és kérdezz rá, úgyis holnap kéne bevenned az elsőt.
Hát a lindy szerint nem. Én viszont pont azért váltottam, mert 5-6 nappal hamarabb jött meg, mint kellett volna, és a szünet előtt 6 nappal és a szünetben is véreztem. Ezért írta a lindy-t. Nem tudok visszamenni hozzá, mert nem egy helyen vagyunk, és itt nincs nődoki, oda meg be kellene jelentkeznem. Én direkt rákérdeztem, ő ezt mondta, meg hogy nem kell kiegészítő védekezés...
Pont ezért kérdeztem, ne legyen ilyen gondom:( Hát van:(
Nem lesz különösebb bajkod attól, ha pár nappal korábban kezded el szedni az új tabit. Annyi történik csak, hogy az új tabi pár nappal korábban kezdi meg ismét leállítani a petesejtjeid érési folyamatát.
Gondolj bele, egyszer-egyszer azt is megteheted kockézat nélkül, hogy nem tartasz szünetet, hanem azonnal belekezdesz a következő levél gyógyszerbe.
Viszont ha kivárod a hét napot, ahogy a doki mondta, és csak akkor kezded el szedni az úgy tabit, nem pedig a megvonásos vérzésed első napján, ahogy a tájékoztató írja, akkor előfordulhat, hogy elkésel, és már elkezd érni a következő petesejt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!