Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 éves lány vagyok, és még szűz. Ez nemsokára meg fog változni. Milyen fogamzásgátlót ajánlotok, és mik az előnyei, hátrányai?
A gumin kívül.
És lehetőleg olyan legyen,amihez nem kell elmenni nőgyógyászhoz,hogy felírja....
Előre is köszi!
(sürgős lenne...) :P
Hüvelykúp, de kiegészítő védekezésként alkalmazzák, pl.: tabi mellé, vagy óvszer mellé, nem 100 %-os, sokan teherbeestek már úgy, hogy csak önmagában használták.
A megszakításos módszer, de ettől is teherbe eshetsz, mert az előváladék tartalmazhat spermiumot, kiegészítésként alkalmazzák gumi mellé.
Mi a baj a gumival? Mert tökéletesen biztonságos, ha jó minőség, jól van felhelyezve, és megszakítást is alkalmaznak mellé. 98(azt hiszem) v. 99 %ban védetséget nyújt a nem kívánt terhesség ellen ha rendeltetésszerűen használjáto. Ráadásul első alkalomra pont jó, próbálkozzatok közvetlenül menzesz után, mert akkor ha esetleg baleset történne (kiszakad) akkor a mensi utáni 3-4-5 napban kevés az esély a terhességre.
Ha nem a menzi utáni időszakban szakad ki, akkor 72 órás tablettát kell bevenned, amit nőgyógyász írhat fel, és megzavarja a hormonműködésedet, aminek súlyos következményei lehetnek.
Sajnos a tabit csak orvos írhatja fel, és csak akkor ha rendszeres nemi életet élsz, mert a fiatal korod miatt megzavarhatja a hormonjaidat.
Szóval tessék előre gondolkodni, mindig védekezzetek, utólag már csak a 72 órás segít (de az sem mindig), vagy az abortusz...
Úgy látom senki nem írta, hogy a tabletta nem azonnali védettséget jelent, azt előtte szedni kell X ideig, 3hét, vagy 1 hónap,(ezt nem tudom biztosan) ezt nem tudom akkor biztonságos csak! ha meg mint írod sürgős, akkor ott a gumi, és hidd el, nem olyan szörnyen bonyolult, van hozzá használati utasítás is minden dobozban ;) és gyakorolhattok is néhányszor, ennyit megér, kiegészítésként használhattok Pharmatex krémet, vagy kúpot, hogy biztosra menjetek :)
nézz ezeknek utána neten.
22l
Bocs a szóismétlésné, nem figyeltem :))
amúgy mi egy éve használunk gumit, és hidd el, egyetlen egyszer sem szakadt ki,még véletlenül sem! tény, hogy nem kell cibálni, de azt látni fogjátok, tanulmányozzátok, és a felhelyezés is lehet egy jó közös játék:)
22l
Ha veszel egy doboz óvszert a boltban, ahhoz van használati utasítás.. Az szerint cselekedj, akkor nem lesz gond. Mi a végén kötünk egy csomót rá és úgy csavarjuk zsepibe, majd dobjuk a kukába. Így nem folyik ki és nem bűzlik.
Előszür azzal csináld, ha tényleg komoly a kapcsolat menj dokihoz, fog neked gyógyszert írni.. Azt szedd, az első levélnél még nincs 100% védelem!!!
én is 16 voltam, amikor megtörtént, de előtte mentem dokihoz, aki megvizsgált írt fel gyógyszert. Majd néhány hónap múlva megtörtént, addig más volt :)
Minden tablettát nőgyógyásznál kell (elvileg) felíratni, ez a Te érdeked. A mensi első napján kell általában elkezdeni a szedést, és 1 hét vagy 1 hónap után véd (attól függ, milyet írnak fel).
Nőgyógyászati vizsgálat amúgy is ajánlott, ha valaki már nemi életet él, megnézi a doki, hogy elég fejlettek-e már a szerveid, na meg rákszűrés is van, az se árt...
Ha nem akarsz orvoshoz menni, vegyetek óvszert. (Lehet, hogy a srác már próbálkozott a gumi felhúzásával, otthon, egyedül)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!