Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minek a fogamzásgátló?

Akkor válaszolok a kérdésre,minek a kettő együtt. Tudom én hogy sokkal jobb óvszer nélkül. Csak jobb lehet,de nem ezen múlik az egész szex dolog. Mi élvezzük így ,így is fantasztikus lehet. Ha pedig már férj és feleség leszünk, akkor már talán elég lesz a gyógyszer. Igenis, ha csak gyógyszert szed valaki, ha csak tablettát sokkal könnyebben meg van a baba. Még így is,hogy a kettőt szedem, nyugodtabb vagyok. Bár most éppen várom,hogy megjöjjön, késik 1 napja. Na ilyenkor mi van, szerinted? Védekeztem kétszeresen, és mégis késik. Képzeld én még így is izgulok,hogy miért. Amikor a tablettát rendesen szedtem. Jó igaz, hogy felesleges félni, mert ha kell úgyis terhes leszek. De ez a lényeg, hogy én védekezni akarok, mindent megteszek amit lehet, mert most nem szeretnék babát. Ennyi. Szerintem meg,hogy ki esik teherbe egyszerűen szerencse. De azért, hogy megnyerd a lottót meg is kell venni a szelvényt. Én most arra gondolok, hogy védekeztem kétszeresen, én ezzel szeretném most a szerencsémet elősegíteni, mert most szegény babának nem tudnék teljes szívből örülni,és csak kapkodás lenne meg nem is tudom mi lenne... Újra leírom, én és a párom nyugodtabbak vagyunk, hogy mindent megtettünk, amit tudunk. Mondjuk a megszakítás azért már tényleg sok lenne.:)Azt nem csináljuk.
Az valahol jó, hogy azon töltöd ki a mérged,aki felhúzott. De nem lehetne kicsit kultúráltabban. Én nem szeretem amikor emberek ennyire közönségesen viselkednek. Meg egy idegennel? Szerintem máshogy is el lehet mondani a véleményünket.

4. válaszoló vagyok.
Először is, nem sértettelek vérig. Nem állt szándékomban. Segíteni szerettem volna azzal, hogy normális hangnemben válaszoltam a kérdésedre, mint ahogy szoktam másokéra is itt. Te sértődtél meg, aztán kaptál hisztirohamot, majd estél nekem ok nélkül.
Hogy minek kiakadni, ha valaki vulgáris? Mert benne van a gyakorikerdesek házirendjében, hogy ne legyél az, azért. Meg azért, mert utálom, ha valaki vulgáris. És mert vérig sértettél vele, ráadásul tudatosan, szándékosan, célzottan arra törekedtél vele, hogy a szavaiddal fájdalmat okozz. És mert nem te szabod itt a szabályokat. Odahaza anyukáddal úgy ordibálsz, ahogy akarsz, nem érdekel, de itt nem vagy odahaza.
"Legalább tisztán kimondom, vagy jobban esne, ha szépen küldenélek el a pics@ba?" Igen, képzeld, jobban esne. De legjobban az esne, ha tényleg el tudnád fogadni mások más véleményét anélkül, hogy elküldenéd őket a p.csába.
A szálkáról és a gerendáról: elkezdesz engem anyázni (hülye vagy), lekezelőn beszélsz velem (nem szúrja a szemedet, drágám?), aztán kikéred magadnak, ha visszakapod (Arról meg nem kértem a véleményed, hogy mennyire vagyok kultúrált), és megtiltod, hogy rólad negatív véleményt mondjanak (Szóval innentől nem kérek téves találgatásokat a jellemem illetően). Összegezve: neked szabad rólam mondani bármit bárhogyan, mert ilyennek szocializálódtál az anyád mellett, én meg kussoljak és tűrjem. Mégis, hogy képzeled? Nézz már magadba. Téged senki se bántott, te kezdtél sz.ardobálásba indokolatlanul.
Végezetül megismétlem, amit már elmondtam a legelső válaszomban is: "Egyébként meg egyetlen módszer sem véd 100%-ban a terhesség ellen. Még a legbiztosabb módszerekben is van legalább fél százaléknyi hibaarány. Számtalan nő esett teherbe gyógyszer mellett, gumit használva, spirállal a méhében stb. Ez TÉNY. Szerintem nem szégyen, nem gáz, nem fóbia, hanem FELELŐSSÉG az, hogy ha valaki tutira nem akar gyereket, akkor egyszerre többféleképpen is védekezik, mivel igazi, 100%-os biztonságot csak a kombinált védekezés ad." Úgy érzem, részemről kielégítő választ adtam arra a kérdésre, hogy valaki miért használ egyszerre kétféle vagy többféle fogamzásgátlást. Azért, mert tutira, egyáltalán nem akar teherbe esni, véletlenül se, sehogyse, a lehetőségét is ki akarja zárni, boztosra akar menni. Hányféleképpen fogalmazzam még meg? Az előttem válaszoló is megtette már: most nem akarnak gyereket semmiképpen, ezért. Ha ezt félreérted, akkor csak annyit tudok mondani, hogy szándékosan félre akarod érteni, mert ebben a vitában mindenképpen felül akarsz kerekedni, ha törik, ha szakad, neked kell nyerned.
u.i. a 20:38-as választ elfelejtetted lepontozni. Az is én voltam. Ott épp egy nő siránkozik, hogy mit csináljon, gyógyszer mellett teherbe esett...
Kedves 4. válaszadó, rendben, ha jobban esik, finoman, burkoltan küldelek el a pics@ba.
Akkor kezdeném: "Légy képes elfogadni, hogy más emberek mások, és másképp gondolkodnak." Így kedzted a mondanivalód. Előtte te honnan szedted, hogy nem tudom elfogadni? Mert elfogadom, viszont szeretek érveket is hallani, ez miért baj? Szeretem ha más nézőpont elmondja a véleményét, szívesen meghallgatom, és igen, elfogadom.
"Különben is, mit izgat téged az, hogy más hogyan védekezik a nemkívánt terhesség ellen? Az ő dolga. Ha neki úgy tetszik, akkor úgy csinálja, és kész, senkinek semmi köze hozzá." Mégis mire való ez az oldal akkor, magyarázd el kérlek! Nem arra, hogy kérdezzek, ha nem tudok, nem értek valamit? Vagy akkor mire való? Szerintem ez még egy értelmes kérdés is, nem a szokványos x centi a péniszem, elég ez? Vagy terhes lehetek? És a többi gyönyörűségek, amikre nem lehet választ adni, vagy már adtak több százszor. Ilyen kérdést nem találtam, mutass egyet, akkor talán jogos, hogy hülye vagyok, amiért meg mertem kérdezni, mert nem értem.
"Egyébként meg egyetlen módszer sem véd 100%-ban a terhesség ellen. Ha azt hiszed, hogy igen, akkor csak magadat áltatod." Itt például teljesen hülyének nézel. Minden valamire való ember tudja, hogy 100%-os módszer nincs.
"Fogadd el, hogy vannak ilyen emberek, akiknek a dolgokról más a véleményük, mint neked." Itt pedig ismételten vérig sértettél, mert mint mondtam el tudok fogadni más nézőpontot is. Pl. én azt tartom helyesnek, hogy szexhez kell a szerelem. De mivel a szexnek nálunk nem csak a szaporodás, hanem az élvezet is funkció, teljesen oké, ha akár egy lány élvezi és akár úgy, hogy még nem talált rá a szerelem, szerintem. De mások lek.vázzák az ilyeneket, holott ez az egyik lényege is, az élvezet. Fogadni mernék, te is ez a kategória vagy, hogy lehordod őket mindennek itt meg ugatsz nekem, hogy fogadjam el mások véleményét is, holott le merném fogadni, te nem így teszel.
Én érett fejjel úgy vélem, igenis megalázó módon írtad válaszod, legalábbis beletaláltál, hogy mik azok amik nekem sértőek, mert nem igazak rám.
Mondd meg, hol írtam, hogy "nekem lehet másokat kiosztani, hülyének meg miegymásnak elmondani, ismeretlenül is, de engem tilos". Nem mondtam ilyet. Ez a szavaim csúnya kiforgatása, amennyiben nem tudod szó szerint bemásolni, ahol korábban leírtam. Mindezt azért írtam, hogy a kérdésnél maradjunk, én ne menjünk bele felesleges veszekedésbe, de szívből reméltem még neked is le fog esni. Hát tévedtem ezek szerint. Reméltem, van benned értelem, hogy pl. ennek a mögöttes tartalmát megérted, de sokra becsültelek. Akárki kioszthat, joga van hozzá, szabad országban élünk, és nekem is jogom van akárkit kiosztani (a következményei már más kérdés), de nem értem, ezt miért kell mondanom, mindenki tudja, minek akarsz ennyire a kifordított szavaimon veszekedni?
És igen, te vérig sértettél korábban, még ha nem is akartál, szóval akkor is jogos volt. Megalázó volt számomra a válaszod, fogd fel. De most őszintén: neked nem esett rosszul, hogy lehülyéztelek, mert nem tartod magad annak? Dehogynem. Én meg elfogadom más véleményét és minden ok nélkül azt kapom vissza, hogy én márpedig nem vagyok képes rá. Ugyanaz a kettő, vedd észre, és értsd meg, rosszul esett, legalább annyira mint neked a kommentem rá. És lekezelő voltál velem, mintha nem tudnám, hogy nincs 100%-os védelem és ezt kaptad vissza a drágám szóval. Szóval, így utólag, hol nem voltam fair? Gondold át, és légy képes elfogadni azt, hogy én más vagyok mint te, és más dolgok sértőek számomra, hiszen mindenki más, te magad írtad.
Nem akarok felülkerekedni a vitában. Elismerem, ha hibázok, ha tévedek, ha másnak van igaza. Pl. hiba volt az a pár vulgáris kifejezés, hisz benne van a szabályzatban, amire nagy ívben tesznek a legtöbben.
U.i.: Egy válaszra nem ír ki %-ot, csak egy értékelés után, azt hiszem minimum kettő értékelés kell hozzá. ;)

"Mégis mire való ez az oldal akkor, magyarázd el kérlek! Nem arra, hogy kérdezzek, ha nem tudok, nem értek valamit?" De igen, arra. A kérdésedben azonban már burkoltan benne van egy állásfoglalás is. Számomra egyértelműen az jött le, hogy irántuk sem nem semlegesen, sem nem pozitívan viszonyulsz, hanem egyértelműen negatívan. És ezt nem csak én fogalmaztam meg, hanem pl az első válaszoló (de miért akarod te tudni, hogy mi motiválja azokat akik kétszeresen védekeznek, ha már jó előre leírod őket?), aki szintén arra kért, hogy fogadd el mások más véleményét.
"Minden valamire való ember tudja, hogy 100%-os módszer nincs. " Sajnos nem minden ember, hanem a nagy többség tablettát szedve hátradől, hogy ő most már védve van. Nem egy vitám volt itt a gyakorikerdeseken, amikor valaki kötötte az ebet a karóhoz, hogy tabletta mellett nem és nem lehet teherbe esni, mert a modern készítmények már olyan jók, és az esély kisebb, mint hogy elcsapnak a zebrán. Kaptam kioktatást bőven, de nem nagyon érdekelt, mert fontosnak tartom, hogy arról a fél-egy százalékról is tudjanak az emberek, főleg azok, akik tényleg egyáltalán nem akarnak teherbe esni. Sajnálom, ha te ezen megsértődtél, mert sem a szavak, sem a hangnem nem volt sértő, csupán téjékoztató. A lelkiismeretem nyugodt és tiszta, más ember nem sértődne meg ezen, csak közölné velem, hogy bocs, de ő ezt már tudja. Ha ennyit tettél volna, akkor most nem lenne egy a szóváltás.
"De mások lek.vázzák az ilyeneket, holott ez az egyik lényege is, az élvezet. Fogadni mernék, te is ez a kategória vagy, hogy lehordod őket mindennek itt meg ugatsz nekem, hogy fogadjam el mások véleményét is, holott le merném fogadni, te nem így teszel." Kár, hogy itt nincsenek nicknevek, mert most szépen megmutathatnám neked, hogy eddig milyen válaszokat írtam másoknak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szuzesseg__2575.. 10:48 Ahhoz képest, hogy felnőtt fejjel szüzen mentem férjhez... Mégse k.urvázom le azt, aki már 16 évesen el akarja veszíteni.
Nem k.urváztam még le senkit azért, mert élvezi akarja a szexet esetleg szerelem nélkül, csak megírtam neki a véleményemet: hogy nagyot szalaszt el, és nem tudja, mitől lesz igazán jó a szex. Megint az van, hogy te "nem kérsz téves találgatásokat a jellemedet illetően", te magad viszont jó erősen találgatsz - és mellé is nyúlsz.
"nekem lehet másokat kiosztani, hülyének meg miegymásnak elmondani, ismeretlenül is, de engem tilos". Nem mondtam ilyet" Nem, ezekkel a szavakkal tényleg nem mondtál. Más szavakkal mondtad, és ami fontosabb, így is viselkedtél. Magadnak megengedted, hogy lehordj, még igazoltad is (anyám sokszor elkezd velem ordibálni ha szépen szólok hozzá, mert felidegesítették munkájában... [...] Ha kihoznak a sodromból, egy paraszt vagyok és kész." [...] nekem is jogom van akárkit kiosztani), nekem ellenben megtiltottad (Arról meg nem kértem a véleményed, hogy mennyire vagyok kultúrált, mivel nem ismersz.[...] Szóval innentől nem kérek téves találgatásokat a jellemem illetően, mert tudom magamtól is, milyen ember vagyok). De ezeket már vagy háromszor idéztem, még meg is kaptam érte, hogy miért idégzetek itt, meg hogy "minek akarok ennyire a kifordított szavaidon veszekedni". Nem fordítom ki, hanem értelmezem.
Mindezt azért írtam, hogy a kérdésnél maradjunk, én ne menjünk bele felesleges veszekedésbe, de szívből reméltem még neked is le fog esni." Nem szoktam csak úgy odaütni másoknak, de ha megütnek, én bizony védekezem, nem hagyom magamat. És amíg ütnek, addig folyamatosan védekezem. Amint abbahagyod, én is abbahagyom. "Reméltem, van benned értelem, hogy pl. ennek a mögöttes tartalmát megérted, de sokra becsültelek." Na látod, erről beszéltem. Hogy még most is sértegetsz, ahelyett, hogy a tényeknél maradnál. Egyáltalán felfogod, hogy én még most sem bántalak???
"Akárki kioszthat, joga van hozzá, szabad országban élünk, és nekem is jogom van akárkit kiosztani." A szabadság fogalma mást jelent. A te szabadságod nem korlátlan, hogy bármit megtehetnél. A szabadságod csak addig terjed, amíg bele nem ütközik a másik ember szabadságába. Másik embert SZÁNTSZÁNDÉKKAL sérteni, bántani már nem szabadságod, hanem szabadosság.
"Gondold át, és légy képes elfogadni azt, hogy én más vagyok mint te, és más dolgok sértőek számomra, hiszen mindenki más, te magad írtad." Még sosem találkoztam ilyen érzékeny, ennyire sértődékeny emberrel, mint te. Nem ehhez vagyok szokva, pedig ha valaki, akkor én tényleg érzékeny emberekkel (egészen pontosan művészekkel) vagyok körülvéve. Meg ott van az anyám és a férjem, két nagyon érzékeny ember, magamról nem is beszélve... A túlérzékenység komoly konfliktusforrás lehet. Nem akar mindenki bántani téged, még akkor sem, ha te úgy érzed, úgy érzékeled. Tényleg.
Egyetértek veled, hogy a gumi sokat levon az élvezetből. Mi csak kétszer csináltuk gumival a férjemmel, lelohadtunk tőle, kidobáltuk a többit. Jobb az igazi. De meg tudom érteni, ha valaki inkább bevállalja a tabletta mellett a gumit is, azért, hogy ne kelljen később egy nemkívánt gyereket abortálnia. És azért teszi mindezt, hogy felszabadultan szeretkezhessen, ne kelljen aktus közben félnie, rettegnie attól, hogy baba lesz a dologból. Tehát a félelme ellen dolgozik. Tesz valamit ellene, hogy ne legyen oka félelemre, nem pedig magát a félelmet teszi félre. A félelemnek lehet, hogy van valóságalapja: legalább fél százaléknyi. Egy év alatt, rendszeres és pontos tablettahasználat mellett 200 nőből egy teherbe esik. Van, aki vállalni tudja a picit, örül neki, fel tudja nevelni, még ha nem is számított rá. De van, ahová nem szívesen várják, egy csomó ok miatt: pl fiatal az anya, nem áll mellette az apa, nincs pénzük még egy gyerekre, kidobják őket az albérletből stb.
És végül, ha úgy érzed, hogy te a tablettával mindent megtettél, és ha mégis jön a baba, akkor örültök neki, akkor jó. Ennyi. Én is így gondolom a magam részéről. Védekezünk, amikor úgy gondoljuk, hogy most még ne jöjjön a baba. De ha mégis jön, akkor elfogadjuk és örülünk neki.
u.i mindenkinek: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__239357..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!