Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyi idő után hat a fogamzás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi idő után hat a fogamzásgátló tabletta? 17/L

Figyelt kérdés

Sziasztok, Nos több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban ha tudtok légyszíves válaszoljatok:)

Szóval, szerdán jött meg a mensruációm és akkor kezdem el szedni (Gestomix nevű) fogamzásgátló tablettát és eddig 4 szemet vettem be mert az egyiket elfelejtettem bevenni, de reggel egyből bevettem amint eszembe jutott ma is be vettem egyet reggel mert reggelente szoktam csak akkor mikor elkezdtem este volt szóval ma este be venném a vasárnapit amit reggel kellett volna csak ez helyett a szombatit vettem be mert ugye csúsztam:S szóval ha este be venném és ha hétfőn reggel ahogy kell a másikat az nagy gond? vagy inkább hagyjam ki az estit??

A 2. kérdésem az lenne hogy mi a tapasztalatotok a Gestomix tabiról?

A 3. hogy: ugye amint a felső kérdésben is le írtam hogy mennyi idő után hat mert nekem a nő dokim azt mondta hogy 1. naptól véd ha a mensruáció 1. napján veszem be de viszont ugye én ki hagytam egyet akkor az nagy baj nemde?

A 4. kérdésem meg az lenne hogy a barátommal nem védekeztünk mert ugye meg van és gondoltuk hogy ugye akkor kisebb a teherbe esés kockázata és tablettát is el kezdem szedni és megszakításosan szeretkeztünk de mindig meg töröltük alaposan.. nagy butaságot csináltunk?

Köszi előre a válaszokat bocsi ha hosszú voltam, Sziasztok:) 17/L

2012. márc. 18. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
1 hónap
2012. márc. 18. 17:31
 2/4 anonim ***** válasza:

1.Mivel elfelejtetted bevenni,ezért max a következő levél beszedése végén leszel védett. Nem szabad kihagyni egy tablettát sem hiába pótolod másnap,úgy már nem véd.

2.-

3.várd meg amíg beszeded a levelet,majd a következő nap 9.napján már véd TALÁN, egyébként a betegtájékoztatóban benne van

4.menstruáció alatt is ugyanúgy teherbe eshetsz.

2012. márc. 18. 17:42
 3/4 anonim ***** válasza:
49%

Falra mászok ezektől a kérdésektől. Ha h.lye vagy ne szexelj. Olvasd el a betegtájékoztatót.

1. Ha elfelejted bevenni az egyik szemet, azt pótolod 12 órán belül + az aznapi szemet is be kell venni, NEM PEDIG KIHAGYNI. Szerintem már hagyhatod a francba az egészet, bízzunk benne, hogy a következő levél elkezdéséig már lesz egy kis agyad, és elolvasod a betegtájékoztatót, és megtanulod, hogy hogyan kell szedni a fogamzásgátlót. Jézusom...

2. Amúgy én is Gestomixet szedek, eleinte kicsit többet ettem, de figyelek rá, így semmi probléma. Viszont sokkal érzékenyebb lettem tőle.

3. Mivel kihagytad a szemet, ezért már teljesen mindegy, az első pontban leírt dolgok miatt. Majd a következő levél végén merjetek gumi nélkül szexelni.

4. Igen, nagy butaságot csináltatok, de meg sem lepődök, nem tűnsz valami észlénynek. De teherbe valószínűleg nem esel.

2012. márc. 18. 18:20
 4/4 anonim ***** válasza:
37%

1. Este vedd be a ma reggelit, holnap reggel meg a holnapit.

2. - (nem szedek/szedtem ilyet)

3. Minimum egy hétig ÓVSZER!!!! (nem megszakítás!!!!!!!), de jobb lenne, ha az egész hónapban védekeznétek és majd a következő levélnél csinálnátok gumi nélkül.

4. Igen, két okból is: egyrészt menzesz alatt baromira nem egészséges a szex, mert nyitottabb a méhszáj és könnyebben jutnak fel fertőzések. Igazán ki lehetne bírni azt a pár napot. Lehet azért más úton is örömöt okozni a másiknak, nem csak konkrét behatolással. Másrészt menzesz alatt is van esély a terhességre.

De összességében azt mondom, nagy vszínűséggel ebből az aktusból nem lesz gyerek. D jó lenne, ha egy hónapig kicsit nagyobb ésszel csinálnátok a dolgokat, mert nem sok értelme van tablettát szedni, ha már első hónapban elb.szod az egészet.

Egyébként is javaslom, hogy jó alaposan tanulmányozd a betegtájékoztatót, hiszen azért van.

Másrészt jó lenne, ha jobban odafigyelnél a szedésre.

Tudod a 20 év alattiaknál tabi mellett jóval nagyobb a teherbeesés aránya, mint idősebbeknél, pont azért, mert ész nélkül össze-vissza szedik, arra meg már nem figyelnek, hogy esetleg normálisan védekezzenek mellette, ha már képtelenek voltak normálisan beszedni.

Nem véletlen kell minden nap pontosan szedni. Úgy hat, ha az ember normálisan szedi.

2012. márc. 18. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!